|
![]() |
#3391 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
40 kn je previše za najam bilo kakve opreme ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3392 | ||
Registered User
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
Citiraj:
Ali mi ne paše da mi netko naplaćuje doživotno nešto što realno ne vrijedi 500 ili 600 kn ako i toliko kada se nabavlja na veliko i želi mi to višestruko puta naplatiti, a ne dozvoljava mi da ja kupim i instaliram svoju opremu iako je tehnički istih karakteristika kao i njihova! Zadnje izmijenjeno od: MadBoY. 22.05.2013. u 16:09. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3393 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Dakle to je cijena TV prijemnika. Druga je stvar sto ti mislis da kosta 500-600kn a druga je stvar njihovo pravo da stave cijenu kakvu hoce.
![]() |
![]() |
#3394 | |
Registered User
|
Citiraj:
Cjenik telekomunikacijske mrežne terminalne opreme<sup style="vertical-align:super">1</sup> <sup style="vertical-align:super">1</sup>Cijene se primjenjuju u slučaju da korisnik nakon raskida ugovora, prilikom promjene tipa priključne točke ili zamjene opreme ne vrati kompletnu i/ili ispravnu telekomunikacijsku terminalnu opremu, kao i u slučaju bilo kakvog oštećenja telekomunikacijske (mrežne) terminalne opreme. Cijene izražene u zagradama ne uključuju PDV. Dakle Amis mi nigdje ne daje mogućnost paušalnog jednokratnog plaćanja opreme, tako da više nemoram doživotno plaćati najam opreme. Cijena je sigurno u slučaju jednokratne naplate paušala manja! A evo i zašto! 1. Ja nisam vlasnik te opreme i u slučaju odlaska od Amisa ja njima tu opremu vračam, dakle ne posjedujem je. A niti mi ne treba jer mi vrijedi jedino kod Amisa. 2. Jednokratnom paušalnom naknadom Amisu praktično tu opremu platim odjednom tako da im vračam sredstva da mogu dalje investirati, jer ne trebaju dizati kredit za opremu i čekati da im ja svaki mjesec dio te opreme platim, zato je sigurno manji iznos od onog u cjeniku! Jesu li ova dva razloga dobra i povoljna za Amis? A meni koji ću vjerojatno ostait trajni korisnik je na kraju povoljnije. I ne kažnjava me se u odnosu na leteće korisnike koji dolaze kod Amisa samo da pokupe akciju i onda bježi dalje. Postoji i treća mogućnost a ta je da Amis kaže da se nakon 24 ili 36 mjeseci postojeći korisnici oslobađaju daljnjeg plaćanja mjesečnog najma opreme. Ali onda to treba pisati u ugovoru! Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 22.05.2013. u 17:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3395 |
MadModerator
|
Sve to znam. Samo zelim reci, ako ti ponude da platis uredjaj odmah, vjerojatno ce biti iznos 1500 kn. Nema veze sto pise da je to u slucaju ako vracas ili ako je osteceno, tih 1500 kn je cijena tog uredjaja, samo sto pise na drugaciji nacin.
![]() |
#3396 | |
Registered User
|
Citiraj:
Objektivno cijena uređaja na veliko je cca 350 do 400 kn.Pa ako zatraže više od toga još su i zaradili. 1500 kn je kad ne vratiš uređaj, tako da je realno pola ili manje od toga. A i njima su u interesu zadovoljni i trajni korisnici. Zato kažem papir i olovku u ruke i zatražite ili paušal ili ograničeni rok za plačanje mjesečnog najma. Pa i lizing ne traje vječno! Ako su razumna tvrtka, a do sada su to pokazali, uvažit će primjedbe korisnika i dati neku realnu cijenu ili realni rok! Potez sa trajnim najmom podsjeća na T-com i nikako im nije na čast! Osim toga osnovni posao su im usluge a ne iznajmljivanje opreme! Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 22.05.2013. u 20:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3398 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3399 |
hungry, for a little more
Datum registracije: Sep 2007
|
Ako se mogu uključiti. Mislim da vam neće dati jednokratni otkup ili prestanak plaćanja paušala na optici. Zašto? Pa što ćete učiniti po pitanju toga? Vratiti se na bakar? Čekati T-Com da razvuče još jednu optiku i ponudi je po popularnim HAKOM cijenama? Druga je stvar bila na bakru gdje si mogao na Iskon, Optimu, H1, negdje B.net, negdje BTNet. Mislim da se razum naglo pomućuje pred širokom pustopoljinom izostanka konkurencije, a ljudi misle da je isključivo HT inherentno loš. Možda i griješim, živi bili... svakako javite što vam odgovaraju na molbe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3400 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() |
#3401 | |
MadModerator
|
Citiraj:
Oni cijene taj uredjaj 1500 kn. Znaci ako ga ne vratis ili ako ga vratis ostecenog ili bez potrebnih kablova, naplate ti 1500 kn jer toliko kosta taj uredjaj! Toliko oni procjenjuju da je trosak nabavke novog uredjaja. Bez obzira da li ga oni nabavljaju za 300 kn ili 3 kn ili besplatno oni kazu da kod njih kosta 1500 kn.
![]() |
![]() |
#3402 | |
Registered User
|
Citiraj:
Samo da napomenem da se radi o elektronici nabavljenoj iz Kine i mislim da sam time sve rekao o nabavnoj cijeni. Na kutiji može pisat što god žele i staviti cijenu koju žele. Gornju granicu su postavili, a mi kao korisnici možemo tražit što hoćemo i koliko hoćemo. Sve je stvar dogovora. Oni trebaju mene kao korisnika, a ja ne trebam njih. Tako da što oni kažu za cijenu opreme je njihova stvar, al se tu ipak ja pitam kao korisnik, a ja kažem bar za sebe no pasaran sa takvim stavom Amisa oko najma opreme! Razmislite da će za 5 godina internet preko mobitela biti bagatela i svugdje dostupan. Pa neka onda razmišljaju o svojo mreži i budućim korisnicima i cijenama najma opreme! Vremena se mijenjaju pa ako žele biti kao T-com neka razmisle o svom opstanku. Kod mene je u zgradu došao DCM, obećali brda i doline, nakon što su došli u godinu dana digli cijene tri puta i ljudi im otišli. Ja ostao 6 godina radi interneta. U međuvremenu su postali B-Net. Danas im mreža stoji sa iskorištenjem ispod 30% ako i toliko i to u mojoj zgradi gdje teoretski mogu imati 190 korisnika, a trenutno još uvijek nema konkurencije, i mreža je njihova, pa ne plaćaju 60kn mjesečno za lokalnu petlju T-comu! Međutim kako se DCM ponašao na početku, ljudi im više ne vjeruju i ne žele sada kod Bneta, iako je višestruko povoljnije sve što nude u odnosu na trenutnu konkurenciju koja je dostupna u mojoj zgradi. Kada je došao Amis ja zbrojio 2 i 2 i otišo kod njih. Dosada sam kod njih skoro 7 godina. I mislim ostati i dalje. Ali ako se počnu ponašati ovako kao što je sad hvala lijepa i doviđenja bilo mi je drago al ne dam da netko od mene pravi kravu muzaru! Ako će biti fer ostajemo i dalje a ako ne, bilo mi je drago dok je trajalo, jer mogu ja i bez optike, ali se ne dam raditi budalom! Pošaljite im zahtjev da vidimo kako se misle ponašati, pa ćemo onda kao korisnici i mi znati što i kako nam je činiti? Ja mislim da će ipak poslušati zahtjeve korisnika! I ne zaboravite ulaskom u EU neke stvari će se ipak morati promijeniti! Evo ovime završavam diskusiju. Špranca je na netu pa tko hoće poslušati neka napiše zahtjev i pošalje, a najbolje je napismeno i preporučeno! Tko želi biti doživotna krava muzara meni svejedno! Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 23.05.2013. u 19:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3404 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
u potpunosti se slazem, jer ocito ne postoji opcija bez iznamljivanja. makar sam bio u amisu neki dan, odmah je gospoda pripomenula da se na cijemu nadodaje 40tak kuna + 20tak za jos jedan uredaj za dodatni TV, tako da nije bilo "čitaj sitna slova i pazi sto potpisujes". |
![]() |
![]() |
![]() |
#3405 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
da ali na cjeniku nigdje ne piše po paketima, piše samo za minute razgovora one sitne brojke ali za najam skroz dole poslije dodatnih opcija koje malo tko čita! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3413 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Bono. 06.06.2013. u 18:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3414 | |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
sa fejsbuka, valjda ne lažu ![]() a optika, o tom potom |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3416 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() i na twitteru ,čisto da potvrdimo gradivo ![]() <blockquote class="twitter-tweet"><p>@<a href="https://twitter.com/viperrh">viperrh</a> kod nas mozes ocekivati tu uslugu tijekom ljeta. O svemu cemo pravovremeno vas obavijestiti.</p>— Amis Telekom(@amistelekom) <a href="https://twitter.com/amistelekom/status/342717061258158081">June 6, 2013</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> <script async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> |
![]() |
![]() |
![]() |
#3420 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Proslo je dvadesetak dana od kad je Amis planirao zapoceti radove na svjetlovodnoj distribucijskoj mreži za naselja Siget, Trnsko i Savski Gaj (30.05.2013), kako je za objekat pristupne centrale izabrana zgrada Trnsko 21d (tehnološki prostor za smještaj EK opreme), dali neko od forumasa iz te zgrade ili susjednih zgrada moze potvrditi da su planirani radovi zapoceli. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|