Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.04.2005., 02:22   #1
srkyno1
Premium

srkyno1's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
king HC500

kolika vam je max frekvencija sa ovom memom?
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5
srkyno1 je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2005., 15:10   #2
pacijent
Premium
Moj komp

pacijent's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
2,5 3 3 9 @ 500 mhz
Oglas

Oglas
Staro 06.04.2005., 22:17   #3
google
partibrejker

google's Avatar

Datum registracije: May 2004
Koji je q-rac s tom memorijom??:confused:

I da li netko zna kakav je službeni stav Kingmaxa prema modelima koji nose oznaku HC500 a imaju Hynix-ove čipove?

Čini mi se da je jednom davno baš na ovom forumu bilo postano: da je Kingmax odgovarao preko e-maila da oni nemaju proizvode s čipovima drugih proizvođača (Hynix,...)

I sam imam jedne takve. No nije mi jasno kako ta memorija dolazi u 10+ oblika:
sa HS, bez HS, u zelenoj boji, u zlatnoj boji, sa Kingmax čipovima, sa Hynix čipovima, sa doživotnom garacijom, s trogodišnjom garancijom, upakirani u ambalažu, u a la "s placa" izdanju... a u svemu tome o preformansama tih modela ne treba trošiti rječi jer se razlikuju nebo i zemlja...

Imali među tima krivotvorina?
google je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2005., 23:02   #4
google
partibrejker

google's Avatar

Eh da... još samo da nadopunim - kako bi se vidio sav sjaj i lepeza HC500 modela:

čak niti fizičke dimenzije (duljina - širina) nisu jednake, kao niti smještaj čipova (s jedne strane, s obje strane), kao ni broj čipova i njihov međusobni razmak...

>>KFS<<
Staro 07.04.2005., 01:31   #5
munst0r
Premium
Moj komp

munst0r's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Imas dvije osnovne vrste te memorije...

Prva je sa kingmaxovim TinyBGA cipovima... ta je bolja... bolje se clocka, manje se grije te stoga nema HS... ali te bas ni nema u Hrvatskoj...

Druga je ona u TSOP varijanti... koji nose oznaku MPTC22D-38HT.. na tima se nalazi zeleni HS... prije je bilo i nekih primjeraka sa zlatnim, koji su se dobro OCali, ali tog vise nema... Ova memorija dodje lijepo zapakirana u zlatnoj kutijici... unutra imas i kingmaxovu knjizicu... i mislim da u njoj pise da imas dozivotnu garanciju...

Ja imam ovu drugu... a vjerojatno ju imaju i ostali... i memorija nis nevalja... onaj kome to smece radi na 500Mhz sa latencijama 2.5-3-3-x ima puno srece...
munst0r je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2005., 12:07   #6
google
partibrejker

google's Avatar

Citiraj:
Originally posted by munst0r
Imas dvije osnovne vrste te memorije...

Prva je sa kingmaxovim TinyBGA cipovima... ta je bolja... bolje se clocka, manje se grije te stoga nema HS... ali te bas ni nema u Hrvatskoj...

Druga je ona u TSOP varijanti... koji nose oznaku MPTC22D-38HT.. na tima se nalazi zeleni HS... prije je bilo i nekih primjeraka sa zlatnim, koji su se dobro OCali, ali tog vise nema... Ova memorija dodje lijepo zapakirana u zlatnoj kutijici... unutra imas i kingmaxovu knjizicu... i mislim da u njoj pise da imas dozivotnu garanciju...

Ja imam ovu drugu... a vjerojatno ju imaju i ostali... i memorija nis nevalja... onaj kome to smece radi na 500Mhz sa latencijama 2.5-3-3-x ima puno srece...
A kako se u tu cijelu priću uklapaju moduli s Hynix čipovima (i to samo s jedne strane), bez HS, uz trogodišnje jamstvo!
:confused:
Staro 07.04.2005., 12:13   #7
munst0r
Premium
Moj komp

munst0r's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Ovi drugi, sa zelenim HSom, imaju Hynix cipove...
Ne znam s kolko strana... ali oni uvijek imaju HS...

Kingmax Hardcore DDR500 sa Hynix cipovima, bez HSa ne postoji...
Jedino ako je netko skinuo HS s njih...
munst0r je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke