PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   king HC500 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=19246)

srkyno1 02.04.2005. 02:22

king HC500

kolika vam je max frekvencija sa ovom memom?

pacijent 02.04.2005. 15:10

2,5 3 3 9 @ 500 mhz

google 06.04.2005. 22:17

Koji je q-rac s tom memorijom??:confused:

I da li netko zna kakav je službeni stav Kingmaxa prema modelima koji nose oznaku HC500 a imaju Hynix-ove čipove?

Čini mi se da je jednom davno baš na ovom forumu bilo postano: da je Kingmax odgovarao preko e-maila da oni nemaju proizvode s čipovima drugih proizvođača (Hynix,...)

I sam imam jedne takve. No nije mi jasno kako ta memorija dolazi u 10+ oblika:
sa HS, bez HS, u zelenoj boji, u zlatnoj boji, sa Kingmax čipovima, sa Hynix čipovima, sa doživotnom garacijom, s trogodišnjom garancijom, upakirani u ambalažu, u a la "s placa" izdanju... a u svemu tome o preformansama tih modela ne treba trošiti rječi jer se razlikuju nebo i zemlja...:grrr:

Imali među tima krivotvorina? :rambo:

google 06.04.2005. 23:02

Eh da... još samo da nadopunim - kako bi se vidio sav sjaj i lepeza HC500 modela:

čak niti fizičke dimenzije (duljina - širina) nisu jednake, kao niti smještaj čipova (s jedne strane, s obje strane), kao ni broj čipova i njihov međusobni razmak...

>>KFS<<

munst0r 07.04.2005. 01:31

Imas dvije osnovne vrste te memorije...

Prva je sa kingmaxovim TinyBGA cipovima... ta je bolja... bolje se clocka, manje se grije te stoga nema HS... ali te bas ni nema u Hrvatskoj...

Druga je ona u TSOP varijanti... koji nose oznaku MPTC22D-38HT.. na tima se nalazi zeleni HS... prije je bilo i nekih primjeraka sa zlatnim, koji su se dobro OCali, ali tog vise nema... Ova memorija dodje lijepo zapakirana u zlatnoj kutijici... unutra imas i kingmaxovu knjizicu... i mislim da u njoj pise da imas dozivotnu garanciju...

Ja imam ovu drugu... a vjerojatno ju imaju i ostali... i memorija nis nevalja... onaj kome to smece radi na 500Mhz sa latencijama 2.5-3-3-x ima puno srece...

google 07.04.2005. 12:07

Citiraj:

Originally posted by munst0r
Imas dvije osnovne vrste te memorije...

Prva je sa kingmaxovim TinyBGA cipovima... ta je bolja... bolje se clocka, manje se grije te stoga nema HS... ali te bas ni nema u Hrvatskoj...

Druga je ona u TSOP varijanti... koji nose oznaku MPTC22D-38HT.. na tima se nalazi zeleni HS... prije je bilo i nekih primjeraka sa zlatnim, koji su se dobro OCali, ali tog vise nema... Ova memorija dodje lijepo zapakirana u zlatnoj kutijici... unutra imas i kingmaxovu knjizicu... i mislim da u njoj pise da imas dozivotnu garanciju...

Ja imam ovu drugu... a vjerojatno ju imaju i ostali... i memorija nis nevalja... onaj kome to smece radi na 500Mhz sa latencijama 2.5-3-3-x ima puno srece...

A kako se u tu cijelu priću uklapaju moduli s Hynix čipovima (i to samo s jedne strane), bez HS, uz trogodišnje jamstvo!
:confused:

munst0r 07.04.2005. 12:13

Ovi drugi, sa zelenim HSom, imaju Hynix cipove...
Ne znam s kolko strana... ali oni uvijek imaju HS...

Kingmax Hardcore DDR500 sa Hynix cipovima, bez HSa ne postoji...
Jedino ako je netko skinuo HS s njih...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:24.