|
![]() |
#1 |
Archangel Of Light
Datum registracije: Feb 2005
|
Thermalright xp-90(120) vs. Vodeno hladjenje
Budući da nikako ne uspjevam nabaviti kopcu za s754 a naisao sam na ova dva monsturma (thermalright xp-90(120)).. Zanima me vase misljenje koje su prednosti a koje mane navedenih hlađenja... I Što mislite koliko bih izgubio da odustanem od vodenog i pređem na jednog od njih... Hvala!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Temp. ce ti biti nekoliko stupnjeva visa sa zrakom i mozda ces imat malo manji OC, ali nista strasno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Archangel Of Light
|
Ne vi ne razumijete, ja vec imam cijeli komplet za vodeno hladjenje s kojim sam hladio svog ljubimca dok je on bio socket A... Ali sada otkako sam presao na s754 ne mogu nikako nabaviti kopču za s754 (za držanje bloka)... A nisam doma tako da nemam niti garažu niti alat da je sam izradim... Pa sam počeo razmišljati o alternativi... jer budući da i ovako imam jako veliki radijator za vodeno, nije mi pre praktično za prenositi... i Onda su mi za oči zapela ova dva coolera, koji mi se čine dostojna alternativa za vodeno... sad zanima me iz vašeg iskustva s tim coolerima, kakva je STVARNA razlika?? Hvala!
![]() |
#5 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Na forumu znam samo jednog sa XP-120, ali se mulac fura na tišinu, ne na overclocking ![]() Tak da ga ne možeš ni pitati kak dela proc sa tim hladnjakom kad proc drži na malom naponu i vent mu se jedva vrti. A mene zanima kolike su temperature kad je na 1.6-1-66v. Pol neta sam pretražio i jedino sam našao tipove sa MANJIM naponima, dečki imaju dobre serije proceva, a mi CBBID kojem moraš dati malo više da bi delao kak spada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Zgleda da nema druge nego malo posjetit Sky-a i posudit njegov XP120. Ili da mu se jednom u životu, zavrte ventovi na punoj brzini ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() Na ti ICQ-u od skya pa ga pitaj. Fino ga zamoli da digne voltaže potrpi buku 30min i veli objektivno. Načuo sam da mental sprema nekakav velki test high end kulera kad završe ispiti. sky ICQ - 112-328-392 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Archangel Of Light
|
Citiraj:
Cini mi se da je to vise cooler za ultra quite fan fanatike nego za overclocking... iako izgleda prilicno respektabilno... Pozdrav!
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Eh, da se javi i mulac sa XP120 ![]() Što se tiče usporedbe XP120 vs. vodeno, nemam pojma jer nisam nikad imao vodeno. Ono što znam je da mi na 1.5V na 2.2 GHz pri nešto manje od 1000 okretaja temperatura pril max loadu 49 stupnjeva i ne mrda se. Pritom je cooler praktički hladan. Po meni, kad već imaš vodeno, radije uloži 500 kuna u Dr.Iceov King 64 blok. Ja osobno nisam baš sklon vodenom hlađenju (curenje, stalno zezanje s njim) pa sam izabrao the next best thing ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Archangel Of Light
|
Neznam o kakvom curenju pričaš ![]() A naravno da bih uzeo Kinga 64 da mi se navedeni DR. ICE udostoji odgovoriti na mail... (Tj. u zadnjih mjesec dana, njih 3).. Frajeru očito nije do toga da proda koji blok....
![]() |
#12 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Ajde Sky, nafrlji malo taj proc ![]() Evo-za info plačam cugu kad navratim gore u kvart. Ništ mu ne bu od malo overclocka... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
@ Tyrael : Kako bi to rekao moj prijatelj Nicholas, "voda i struja ne idu zajedno" ![]() ![]() Što se tiče Dr.Icea, ne znam, meni se javio ovo ljeto. @ Jelc : ok, budem ga nafrljio na 1.65V, pa dokle ide (maksimum mu je bio na 2.37, pri čemu ga je mema kočila). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Jad je kad gledaš reviewe to kaj ili imaju proc na manjem naponu, ili je delano na Intel platformi. Ili je prek kile bakra ![]() Htio sam si nabaviti Glacialtech 7200 PRO za 50 kunića i staviti prek adaptera Enera 120cm, ali ga je gamad prodala a ja ne znam da li bi mi rupe sa vulgaris modela odgovarale... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Meni je bitno da mi je manja temperatura pri opterećenju-u odnosu na tvornički hladnjak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ex-Gastarbajter
|
Imaš različitih ventova, one sa velikim pritiskom, protokom, a i one tihe, visokog protoka, ali niskog tlaka i tako te neke cake.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Danas sam se malo igrao i dela stabilno na 2500 pri 1.6v. Mene veseli ![]() Normalno da bi bilo bolje imati seriju koja ide na 2500 pri 1.5v...ali nije ni ovak loše... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
motocross
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Archangel Of Light
|
Eto napokon sam uspio stupiti u kontakt s Dr. Iceom... Bili na picu i dogovorili se oko bloka... Uglavnom stize mi negdje ponedjeljak.. utorak... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|