Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.08.2011., 12:57   #12601
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
ja ne vidim video
murina je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2011., 13:09   #12602
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Cuky je online   Reply With Quote
Staro 29.08.2011., 13:29   #12603
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Legendarna snimka! LOOK AT THE TIME!!!
Staro 29.08.2011., 13:37   #12604
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Ajme, kako je to nakraju izašlo, jel osvojio WC ili ne? Dlanovi mi se znoje kad vidim da lik nikakav body armor nema a ide 65 na sat po kamenju
SileTzar je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2011., 18:12   #12605
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
mislin da je te sezone hill osvojia wc
Staro 29.08.2011., 21:10   #12606
Gam3r
Premium
Moj komp

Gam3r's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Evo da se i ja pohvalim da sam napokon osvojio Sljeme. Danas je bio super dan za to, temperatura bas kak treba, na Sljemenu odlicna da se nisam niti pozelio vratiti. Za prvi put trebalo mi je 50 minuta do mjesta gdje se lojstek kriza s sljuncanim putem a s desne strane je nova kucica. To je na onoj cistini di je stajala obavijest zast nema sume na tom dijelu. To je bilo oko 4 km od tunela. Dok sam zadnja 2 km do stare lugarnice pjeske jer sam nasao drustvo.

Nazad sam se spustio stazom 57, barem sam zapoceo po njoj, mimoisao neke DH jumpere. Dio kad se ide pokraj zicare mi je bio malo prestm kad sam pocetnik pa sam taj dio prosao drzeci prednju i zadnju kocnicu dok sam se spustao desnom nogom korak po korak I na kraju sam zavrsio na nekoj stazi koja ide paralelno s lojstekom i spaja se na lojstek skroz pri dnu. Da mi netko veli da se opet spustim istim putem, sumnjam da bi pogodio

Koja staza ili kombinacija staza bi bila najlaksa za odvozit? Vise bi mi odgovaralo da je vijugava umjesto strmina.

Nakon voznje vidim da mi je ostalo jos 3 cm neiskoristenog hoda na prednjem amortizeru i 1.5 cm na zadnjem, jel to u redu ili da malo ispustim zrak? Radi se o FuelEX8, moj, imam racun ;D

S obzirom da sam prvi put bio na nekakvom brdu i najvise brdo s kojeg sam se do sada spustao bio je savski nasip, ovo je bilo nezaboravno. Ali sam i pretpio straha u dva navrata sam u trenutku nabrao blizu 30 km/h pa je bilo "Ne u drvo, ne u drvo!"
Gam3r je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2011., 21:29   #12607
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Super staza i meni najdraža (od 3-4 koje sam dosad vozio) jer nije prestrma je 18-20, ujedno je i prilično dugačka a izbija iznad Dotrščine pa samo produžiš iz šume u šumu. Teško za objasnit ovako tekstualno gdje skrenut i tako to, najbolje da se nekom skrpaš.
50 minuta do onog odvajanja za Runolist, lijevo je cesta, desno makadam a ravno kamenje na Lojsteku? Fino je to vrijeme za prvi put.
Staro 29.08.2011., 22:09   #12608
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Gam3r Pregled postova
Ali sam i pretpio straha u dva navrata sam u trenutku nabrao blizu 30 km/h pa je bilo "Ne u drvo, ne u drvo!"
Sile, šta bi bilo da je on sa nama po osmici i veternici išo?

30kmph je ništa, nakon 10 spusteva ćeš već ići 50% brže

EDIT za sam hilla. Majko mila, ovaj nije normalan, vozio je na rubu skroz na skroz :O :O

Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 29.08.2011. u 22:14.
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2011., 22:46   #12609
Gam3r
Premium
Moj komp

Gam3r's Avatar

Ak ima netko gps log za ovu kombinaciju 18-20, da proucim.

Je, to je valjda to raskrsce, ravno preko tog puta je kamenje na lojsteku da ne znas jel bi vozio ili sjeo i plakao

To je vrijeme bez pauza, ne znam kak vi racunate. Napravio sam si pol sata pauzu kod mostica iznad potocica di je veliki kamen i klupica, i jos sam par puta morao stat na minutu jer sam se prebrzo zaletio pa sam ostao bez zraka.

I jednom sam spasavao zivu glavu Naletio na korijen pa me bacilo desno, otkopcam desnu (SPD) ali je provalija pa nemam gdje stat, bacim se u lijevo i padnem a bike sklizne sa staze i pocne klizit u provaliju i mene vuce jer sam jos bio lijevom zakopcan... bilo je napeto Ali opet sam morao ic dole jer cu mi cvike frknnule sa ruksaka. Jedva sam dosao do njih. Da mi je bike skliznuo... ne znam... morao bi imat 10 metara konopa ak se to desi da ga mogu zavezat i izvuc Dobro... nije bila bas provalija ali bilo je strmo Ja sam jedan od rijetkih koji je skoro poginuo na usponu pri 4 km/h

Lako za brzinu... ali treba stat nakon toga
Staro 29.08.2011., 22:51   #12610
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Najbolji je onaj tko se može održavat na kotačima dok se slika

Halos je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2011., 23:09   #12611
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Ak ima netko gps log za ovu kombinaciju 18-20, da proucim.
Tu ima hrpetina skretanja, mozes se slikati s GPSom...prouci radije ovaj filmic...a najpamrtnije ti se prikljuciti ekipi pa ces malo po malo skuziti vecinu staza.
18-20 se cesto vozi, pogotovo kad je blatno.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2011., 23:31   #12612
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Možda ti i ovo pomogne, ja sam newb pa ne znam da li možeš daunloadat track da te navigava
http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1168257
ali to ti je 18-20, na par mjesta pogotovo pri dnu moraš pazit, makar se vide planinarske oznake i strelice. Na sredini staze se spajaš s Bikčevićevom stazom na kojoj ima hrpa planinara i nikako se ne smiješ njome vozit.
Evo ti dobar izvor opisanih staza, makar je malo teško popamtit sve te slike, barem meni
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=18&t=54412
Staro 29.08.2011., 23:34   #12613
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

I ne bi vjerovao kako se čovjek može shebat na usponu, onaj panj na šoderu u dijelu Lojsteka taman prije nego siječeš cestu ja strateški smješten da ga strefiš pedalom i legneš desno niz breg, a na mostiću poslije kamenja ako ne potegneš zadnji kraj gore baca lijepo na leđa i onda te sic pikne lijepo gdje sunce ne sja.
Staro 29.08.2011., 23:45   #12614
Gam3r
Premium
Moj komp

Gam3r's Avatar

Dobra je ova, da se spustis i vozis se, a ne da moras svakih parsto metara stati i misliti "OMG kak da ovo prodjem". Vidim da se cak i znalcima desi da krivo skrenu.

Fala, sile, budem proucil, ak ulovim ekipu ic cu s svama, ak ne idem sam, negdje cu izac Iako vjerojatno nista od toga prije 10og mjeseca, ovo penjanje na Sljeme bilo mi je bitno da vidim jel imam kondicije jer planiram tijekom 9og mjeseca obici Cres-Losinj, uzdus i poprijeko.

Koristil sam vec od zgmmaxa gps snimku 57ice kad sam se spustao, pa sam svako malo stajao da pogledam jel jos pratim, ali tesko je prek gps-a kad mi je pokazivalo cijelo vrijeme da se vozim par metara pored, pa sam znao ostavit bic na raskrscu krenut pjeske jednim putem da vidim jel se i dalje vozim pored ili se udaljavam, trial and error

Nik, ti si odvozio 39ku prema Stubickim toplicama, kakva je staza? Jel oznacena, jel prohodna, jel bi se noob poput mene snasao na njoj?

Zadnje izmijenjeno od: Gam3r. 30.08.2011. u 00:00.
Staro 30.08.2011., 08:26   #12615
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Staza ima jedno 3-4 orijentacijska problema, ali nista strasno (39tka nije nista posebno, cak je i dosadna, ali ona singlica uz potok do Srneca je vrhunska uzivancija, i samo zbog toga se isplati tuda spustiti):

(1) Prvi je prije skretanja na singlicu za Srnec, 50m prije dodjes na Y krizanje a nista ne pise - mislim da je svejedno kuda jer svi putovi vode u Rim - odnosno na siroki makadam s kojeg se strmo nizbrdo lijevo odvaja vec spomenuta singlica (na jednom drvetu je strelica i natpis 500 stuba, crvenom bojom).

(2) Kad dodjes na izletiste Srnec mozes ici lijevo oko stijene, i bas tuda treba ici iako izgleda da tuda bajk ne moze i da je bolje desno. Desno (preko mostica) je za 500 stuba. Ta singlica do Srneca je fenomenalna za voznju - ali nije za pocetnika.

(3) Nakon Srneca se vozis jos malo po singlici i izbijes na siroki makadam, samo peres nizbrdo po njemu i pratis markacije staze 39, tesko da ces fulati sve do pred kraj (ima dosta spusta i ako me sjecanje ne vara jedno skretanje u lijevo). Pred sam kraj spusta se nadjes u sumi, nitko tuda ne prolazi, cak i markacije nestanu, hrpetine lisca i tu sad vec nabadas stazu. U jednom trenutku ces naici na plitki kanal (tipicno sljemenski) , trebao bi biti s desne strane, i bas treba ici po njemu, sto dalje ides po njemo on ce biti dublji (do metra), zna biti dosta vlazan/blatan, ali samo peri po njemu do trosnog drvenog mostica gdje ces bajk na rame i preko njega .

(4) Sad bi trebao biti na asfaltu i u selu Pila, pratis cestu i skrenes na prvi lokalni asfaltirani puteljak desno i dalje po markacijama. Sve je izvrsno markirano ne mozes fulati, vozis se po brezuljcima i izmedju vinograda, i nakon nekog vremena ce trebati skrenuti desno u grmlje, strmo nizbrdo - s ceste se uopce ne skuzi - zato i treba stalno paziti na markacije jer je sve oznaceno. Kroz sumu samo po stazi koja je dobro uocljiva.

Iako tako ne izgleda stazu 39 je puno lakse potrefiti nego 18-20
Staro 30.08.2011., 11:23   #12616
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
Možda ti i ovo pomogne, ja sam newb pa ne znam da li možeš daunloadat track da te navigava
http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1168257
ali to ti je 18-20, na par mjesta pogotovo pri dnu moraš pazit, makar se vide planinarske oznake i strelice.
nisi platio za copyright pa nemoj tu dijeliti linkove na moj track

Citiraj:
I ne bi vjerovao kako se čovjek može shebat na usponu, onaj panj na šoderu u dijelu Lojsteka taman prije nego siječeš cestu ja strateški smješten da ga strefiš pedalom i legneš desno niz breg...
Pa tam sa ja roknuo zadnju put. I jos nisam mogo vjerovat ekipi koja kaze da mozes past na usponu sa 2 km/h

Citiraj:
Dobra je ova, da se spustis i vozis se, a ne da moras svakih parsto metara stati i misliti "OMG kak da ovo prodjem". Vidim da se cak i znalcima desi da krivo skrenu.

Koristil sam vec od zgmmaxa gps snimku 57ice kad sam se spustao, pa sam svako malo stajao da pogledam jel jos pratim, ali tesko je prek gps-a kad mi je pokazivalo cijelo vrijeme da se vozim par metara pored, pa sam znao ostavit bic na raskrscu krenut pjeske jednim putem da vidim jel se i dalje vozim pored ili se udaljavam, trial and error
To je sve snimano sa mobom pa su moguca odstupanja
drago mi je da nekom ti trackovi i pomazu.

Gledaj oznake na drvecu to ti isto jako pomaze
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2011., 11:55   #12617
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Pa tam sa ja roknuo zadnju put. I jos nisam mogo vjerovat ekipi koja kaze da mozes past na usponu sa 2 km/h
Pa na tebe sam i mislio n00b
Staro 30.08.2011., 13:58   #12618
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Citiraj:
Pa na tebe sam i mislio n00b
Koliko puta si poslje toga bio gore mislio sam da je jos netko spretan ko i ja
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2011., 14:08   #12619
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
ja i kolega Darijo idemo cestom danas u 17h na sljeme. Kod tunela smo negdje u 17:40 ako netko hoće ić.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2011., 15:25   #12620
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
neznam jel bilo ali : http://www.youtube.com/watch?v=fohPU...ayer_embedded#

Strava za gledat
Staro 30.08.2011., 15:39   #12621
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Datum registracije: May 2005
Ak ti je to strava, neznam kaj buš rekao na njegov zadnji uradak - "Not if, But When"

If you're in control, you aren't going fast enough.
Flayer je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2011., 15:41   #12622
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011

ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2011., 15:45   #12623
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005

Zadnje izmijenjeno od: Cuky. 02.09.2011. u 09:43.
Cuky je online   Reply With Quote
Staro 30.08.2011., 16:05   #12624
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
ja i kolega Darijo idemo cestom danas u 17h na sljeme. Kod tunela smo negdje u 17:40 ako netko hoće ić.
Najeo sam se ko zivotinja i dobio zelju za pedaliranjem
...tak da se vidimo kod tunela (treba to potrositi).
Staro 30.08.2011., 16:21   #12625
logitek
Premium
Moj komp

logitek's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Najeo sam se ko zivotinja i dobio zelju za pedaliranjem
...tak da se vidimo kod tunela (treba to potrositi).
hehhe evo pridruzuje nam se i moj buraz tako da nas je 4
logitek je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2011., 16:38   #12626
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Ako se ovako nastavi uskoro bi moglo biti vise cestara nego sumara
Staro 30.08.2011., 17:18   #12627
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Citiraj:
Autor cuks Pregled postova
I ja
Staro 30.08.2011., 18:07   #12628
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Citiraj:
Ako se ovako nastavi uskoro bi moglo biti vise cestara nego sumara
Dok ih ti ne izdaš kad nađeš Fuela. Inače ako vam je fora cestom, imate onu Cener ligu srijedom u 6, polazak Bliznec, cilj Lugarnica, 9.7km na štopericu, ja sam bio jednom i baš je fora kad imaš motiv za pedalat, vrijeme i nije neko svemirsko 48 i pol minuta, ali mene veseli.
Išao bih sutra da me prehlada ne satire.
Staro 30.08.2011., 19:04   #12629
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

dedica si je malo zglancal pilu nakon dugo vremena jos moram naci polir pastu za aluminij, a onda opet drvlje i kamenje

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2011., 19:10   #12630
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Dedica nikak da nam pokaže kak se vozi.

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore