|
![]() |
#9271 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja napokon sutra idem pogledati/kupiti bicikl, ali iz druge ruke kako se kaže po naški. I sad, pošto nemam baš iskustva s biciklima. Na što da obratim pozornost dodatno, osim onog zdravorazumskog da ništa nije smotano, udareno, da neslini i sl.
![]() |
#9272 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
najpametnije ti je da uzmes jos nekoga sa sobom koji se kuzi u bicikle ili odete do servisa da ga serviser pregleda ![]() ak ce se decko pocet izmotavat onda nekaj nije uredu. a ak ides solo onda stisni prednju kocnicu i guraj bajk prema naprijed, nebi smjelo biti nikakvog hoda (mozda 1-2mm radi pakni, ak ima disk kocnice), provozaj stojecki da vidis dal preskace naba, pogon. na vilici pregledaj u kakvom su stanju noge koje ulaze u vilicu da nisu izgrebane, udarene i sl. Pregledaj dal radi lockout na vilici, zakljucas ju i probaj stisnut ak propadne jako puno onda ne radi, ak propadne 2-3cm je OK. Pregledaj u kakvom stanju su rotori, da li pakne jednako grizu (naravno, ak bajk ima diskove), da li mjenjaci normalno mjenjaju bez nekog struganja. Dobro pregledaj bajk da nema nigdje krekova, preokreni ga i na bottom bracketu bi trebao biti serijski broj bajka, usporedi ga sa brojem na garanciji. Mislim da je to sve, ak sam nekaj zaboravio nek netko doda ![]() Sretno u kupnji Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 04.04.2011. u 14:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9274 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Dečki ako nekog zanimaju Shimano XT 775 kočnice nek mi se javi, prodajem svoje...nažalost. Komplet P+Z sa Magura 160/160 rotorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9275 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
pozdrav, netko je tražio bicikl 22" oko 4000kn (nemam nikakve veze s bajkom) da nebi bilo da je reklama ili nešto tako http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=30&t=50931 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9276 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Bicikl kupljen, nakon probne vožnje odabran KTM Ultra Fire. Sad bi si htio kupiti ciklokomp, na starom bicu sam imao neki osnovnu sigmu. Sad bi htio isto neki osnovniji ali da je wireless, pa me zanimaju pozitivna i negativna mišljenja. Izbor sam sveo na Sigmu 1009STS i Velomann V 1.07. Razlika u cijeni je 130kn, a ako je Velomann čisto ok i pouzdan onda bolje da za tih 130kn kupim dobar lokot za zaključavanje ili neku još igračku za novi bike AKo netko ima velomanna molio bi neka napiše dojmove |
![]() |
![]() |
![]() |
#9279 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Meni je sigma crkla, ne prepoznaje okret kotača uopće. Inače kad bi se dijagnosticiralo posebno receiver i transmitter, oboje rade čist u redu. Al teta iz Sigme mi je rekla da im pošaljem u švabiju pa će mi poslat novi. Ja sretan.
![]() |
#9280 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Od kada Srale ide na Sljeme, meni samo nesreće sa biciklom ![]() Nabavio novu žbicu i kak nemam love za ponovno centriranje, napravio to solo doma. Stavio žbicu i zatezao dok kotač nije u centar došao. Vjerojatno nije najbolje rješenje, ali ostatak kotača je bio ravan, sa samo tamo di je pukla žbica je išao u 8-icu. Također, sprema se Sljemenska transverzala napraviti. Ne baš cijela, ali od Bidrovca do Susedgrada je plan. Još samo da mi na newsima odgovore kakva je staza i onda celi dan na bajk.
![]() |
#9282 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Vuco pridruzio bi se i ja toj avanturi ali ajde probaj javit dva tri dana prije da se znam izorganizirat, takodjer bi bilo zgodno da se javi jos netko tko nije kategorija forme tebe i Nika ![]() edit: @Neo, bolje ti je da sam prodjes kroz ponudu bicikla po ducanima na webu i odaberes sto ti se svidja pa da ti se onda objasni sta je kod kojeg bolje/losije, pa onda vidis koja ti je velicina dostupna i na kraju uzmes tesko da ce se nekome dati pregledavati deset ducana da bi nasao bike koji ti bas odgovara.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9283 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9284 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Kaj veliš na to? Mene jako zanima ta ruta prema zapadu, ali me prvenstveno zanima staza do ponikva, ali bi otišao skroz do Susedgrada pa da svi idemo zajedno natrag!
![]() |
![]() |
#9286 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Kandidati: 1. Jamis Durango 3.0 2011 (nema ga još u prodaji ali dolazi kroz 2-3 tjedna). Model 2010 je 4700kn pa pretpostavljam da će 2011 biti oko 6. 2. Univega Alpina HT-550 3. Ghost EBS Pro (ide za ispod 6900kn navodno) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9287 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9288 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Bok svima, Htio bih kupiti bajk za cestu i neki makadam s uzbrdicama, znaci ne blato i suma. Ovo mi se ucinilo kao povoljna prilika: http://www.bikezone.hr/web/index.php...1018&Itemid=77 pa ako moze neki komentar bio bih zahvalan. Pozz svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#9289 |
Premium
|
vilica je poprilicno losa, kad bi bike bio jeftiniji jedno 200-300kn bio bi cak i ok kupnja, iako, sezona je pocela i pitanje je da li se da naci nesto bolje za tu lovu mozda ne bi bilo lose kada bi se napravio neki popis web stranica ducana s biciklima, pa da stoji u prvom postu da je ljudima lakse traziti, iako, jasno mi je da uvijek u samom ducanu mozda ima nesto sto nema na netu ili obrnuto ali bolje ista nego nista ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9290 | ||
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Uglavnom momci, ta ruta nije baš lagana. Uzmite Lojstek kao mjerilo - ovo je 3x duže ![]() The ridge of Medvednica Samo što se ne ide skroz od istoka, već od Bidrovca pa do Gorščice (druga kućica s desna). Plan je proći to za 6-7h. Meni je samom trebalo oko 5-6h kad sam zadnji puta išao, s time da sam izašao na Ponikve i onda na Glavicu jer me kiša uhvatila. A ovo bi onda još išli zapadnije, prema Kamenim svatima i onda spust na Susedgrad. Čak možemo zaobići vrh jer je to nepotrebno penjanje. No to je sve stvar dogovora ![]() Nema previše stajanja, punimo vodu gdje ima. Sendviče nosimo sami. Očekujem prosjek na usponu od 8kmh, spust će ga malo poboljšati, tako da je neki očekivani prosjek 10-11kmh za celu rutu. Mora se dobro isplanirati da se ne bi ujebali ![]()
![]() |
![]() |
#9291 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
http://shop.magma.hr/Turbo-Sport/Bic...4/Product.aspx @Vuco Nekak sam sa kondom na Vi, za tak nekaj mi treba 2 tjedna da se pripremim... Citiraj:
http://shop.magma.hr/Turbo-Sport/Bic...4/Product.aspx @Vuco Nekak sam sa kondom na Vi, za tak nekaj mi treba 2 tjedna da se pripremim... Zadnje izmijenjeno od: MIK. 04.04.2011. u 23:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9294 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Napokon sam se i ja ponovio ![]() http://www.pohrani.com/f/3I/ln/3GBdk...20-slika-6.jpg
![]() |
#9295 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9296 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
![]() Pohvala kondukteru u vlaku koji mi je dopustio da vozim bicikl od Zg do Vž u hodniku prvog vagona ![]()
![]() |
![]() |
#9297 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9299 |
Moderator