|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2004
|
Još malo o vodenim blokovima
S obzirom da od BTX za sada valjda ništa počinjem se pripremat za izradu vodenog hlađenja. Pročito sam sve što je naforumu, a i malo šire, usput tražeći i sheme blokova. Ima tu svega vraga, spirala i nespirala..... Sviđa mi se ovo riješenje premda ga nitko nije preporučio kao mogućnost za izradu. http://www.overclockers.com/articles972/ Zanima me jl to zbog negativnih iskustava ili zbog malo kompliciranije izrade.
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Pogledaj malo po http://www2.arnes.si/~mlivak/ , mislim da je taj Slovenac radio takav blok. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Prvenstveno me zanima vaše mišljenje o dva izlaza sa bloka i jednostavnim rebarcima na istom. Ja ću blok dadi na izradu "dečkima" koji imaju jakooo dobre stojeve i to nije problem. Malo znam biti picajzla pa kad se u nešto upuštam MORAM dobiti nagradu za trud. A to znači u ovom slučaju najbolji blok koji se da napraviti ako mi majstori nisu prepreka.
![]() |
#4 |
Registered User
|
Nemrem vjerovat da nitko nema komentara vezanih za ovaj blok!
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ja se bašu takve stvari ne kužim, ali mislim da su dva izlaza nepotrebna, jedino je valjda prednost sa slabijom pumpom jer je protok vode manje limitiran. Evo našao takav blok, samo ima jedan izlaz. http://www.xtremesystems.org/forums/...ght=Morphling1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ček ova slovenska stranica tj. tip vlasnik i ovaj morphling na Xtremu su jedan te isti ako se ne varam... I meni se sviđa ovaj fin design... mogao bi se ja bacit na crtanje nacrta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Eh sad dolazimo do onoga što meni nije jasno a majstori za vodeno šute! Po forumu se priča o debljini bakra na dnu bloka, pa kaže: "...ja sam se zeznuo kod mene je 2mm ali bi bilo bolje 1mm da toplinu što prije preuzme voda....". Kod Antarctica bloka i Rendulinog linka, dno bloka nije tanko!!!! JEL TO DOBRO IL NIJE???
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
kolko sam ja gledao, debljina ti ovisi o puno toga. najviše o kvaliteti materijala i dizajnu... recimo čim je dno tanje to je razlika između srebra i bakra manja... onaj fin design ima dno od 2mm ako se ne varam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Nemoj komplicirat izradu bloka. Napravi blok sa po jednim ulazom i izlazom. Dva izlaza ne vrijede puno ako imas jedan ulaz istih dimenzija kao izlazi. Ako vec planiras napravit blok, napravi ga tako da ulaz bude na jednoj strani bloka, a izlaz na drugoj, jer ako ih napravis jednog do drugog, topla voda koja izlazi iz bloka grije hladnu koja ulazi. Nesto poput ovoga |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|