|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
(riješeno) Kombinacija IDE i SATA diska
Imam jedan problem... Naime, frend je kupio novi disk koji sam htio ugraditi u komp, te postaviti novi sustav, te već pri instalaciji XP-a počinju problemi. Uglavnom konfiguracija koju ima je slijedeća: Intel Pentium dual core 2180, Asus P5G-MX, 1 Gb DDR2, WD 250 Gb IDE (kupio je još WD 320 Gb SATA), nVidia 8500gt, te prilikom instalacije XP počinju problemi (na samom početku instalacije, kada kopira one fajlove, izbaci mali milijun grešaka kako ne može kopirati nešto).. Ako slučajno prođe da se ne pojavi greška pri kopiranju, onda prilikom instalacije samog sustava (kada piše Installing devices) izbaci grešku da se instalacija ne može nastaviti.. Uglavnom mi je dosadilo se mučiti sa time, te sam ovaj disk od 250 Gb izvadio iz njegovog kompa, stavio u svoj komp i instalirao XP SP3 na njega, te ga vratio u frendov komp. Sustav normalno radi, no kada priključim novi disk pri pokretanju sustava, neprestano izbacuje BSOD (koji samo bljesne, pa ne stignem ni vidjeti što piše na njemu).. Isprika na dugom postu, no ako netko ima nekakvu ideju što bi moglo biti, sve ću probati samo da to sredim...
![]() |
#2 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
Formatiraj taj IDEnejde HDD i makni ga. OS instaliraj na SATA HDD. Ustekaj IDEnejde HDD (slave) Ako nece radit samo po sebi, odi u BIOS i hmmmm, neznam tocno di al pod nekakvim settingsima imas neke hdd options, stavi scsi... uglavnom probaj, jedna opcija ce radit.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Možeš probat saznat uz šta je vezan BSOD tako da makneš novi disk i ugasiš automatski restart. Zatim opet vratiš novi disk i vidjet ćeš što piše. Neće se restartat sam od sebe. To gasiš desnim klikom na My Computer i odabereš properties. Zatim odabereš advanced-->startup and recovery i makneš kvačicu sa automatically restart, kao na slici. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
Kako mi se čini gnjave me SATA konektori na matičnoj..
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hvala D1viry na pomoći, to mi je pomoglo da skužim koji mu je vrag.. Uglavnom da se pohvalim da sam uspio rješiti problem.. U biosu sam u compatibility mode stavio da se koriste SATA+PATA, te prilikom instalacije XP SP3 sam morao posebno instalirati SATA drivere (F6).. No još uvijek mi nije jasno zašto matičnoj nisu valjali driveri koji dolaze sa XP SP3, no sad je to najmanje bitno..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|