Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.11.2010., 16:44   #1
Josip79
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2008
(riješeno) Ne mogu dobiti boju na TV-u

Spojio sam pc s crt televizorom. Sliku na tv-u imam ali je crno bijela. Jedan kraj kabela sam spojio na tv-out od grafičke kartice a drugi kraj na scart ulaz tv-a. Igrao sam se postavkama u catalyst control centru ali bezuspješno. Jel zna netko rješenje problema???
Josip79 je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2010., 16:47   #2
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
NTSC / PAL opcije si isprobao?

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.11.2010., 16:59   #3
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Moj tv je na scart pokazivao samo crno/bijelo dok je odnaprijed pokazivao boju. Stariji tv je na scart prikazivao boju kad spojim činčeve, ali kad sam spojio s-video kabel pokazivao je crno/bijelo. Uvijek mi je problem stvarao tv. Na novom tv-u od staraca, na jednom scartu je s-video u boji a chinch crno/bijelo, dok je na drugom scart ulazu obrnuta situacija. Ne znam kako si ti spojio, ali probaj zamijeniti. Ako si spojio chinchem, probaj s-videom i obrnuto. Posudi od nekog adapter, ako nemaš. To bi trebalo bit par kuna u hrpi trgovina.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2010., 17:30   #4
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Josip79 Pregled postova
Spojio sam pc s crt televizorom. Sliku na tv-u imam ali je crno bijela. Jedan kraj kabela sam spojio na tv-out od grafičke kartice a drugi kraj na scart ulaz tv-a. Igrao sam se postavkama u catalyst control centru ali bezuspješno. Jel zna netko rješenje problema???
to je zato jer tvoja grafička šalje S-Video signal u TV, a tvoj televizor ga ili ne zna primiti ili SCART nema croma vod spojen.

Objasni grafičkoj kartici da se prebaci na kompozitni i dobit češ boju
Staro 04.11.2010., 17:50   #5
Josip79
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
NTSC / PAL opcije si isprobao?
Jesam.
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Moj tv je na scart pokazivao samo crno/bijelo dok je odnaprijed pokazivao boju. Stariji tv je na scart prikazivao boju kad spojim činčeve, ali kad sam spojio s-video kabel pokazivao je crno/bijelo. Uvijek mi je problem stvarao tv. Na novom tv-u od staraca, na jednom scartu je s-video u boji a chinch crno/bijelo, dok je na drugom scart ulazu obrnuta situacija. Ne znam kako si ti spojio, ali probaj zamijeniti. Ako si spojio chinchem, probaj s-videom i obrnuto. Posudi od nekog adapter, ako nemaš. To bi trebalo bit par kuna u hrpi trgovina.
Napisao sam da je jedan kraj kabela spojen na tv-out od grafičke kartice a drugi kraj na scart ulaz tv-a. Tu kombinaciju bih provao na kraju kad ne bih imao drugog rješenja.
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
to je zato jer tvoja grafička šalje S-Video signal u TV, a tvoj televizor ga ili ne zna primiti ili SCART nema croma vod spojen.

Gdje su te postavke? Nisam ih našao u Catalystu?
Staro 04.11.2010., 18:01   #6
mitra
Premium

mitra's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Ja sam imao identičan problem sve isto što si i ti napisao, slika je bila crno bijela i koliko god sam pokusavao nisam mogao dobiti boju. Srecom imao sam cimera koji je takodjer spojio pc i tv na isti način i kod njega je sve super štimalo. Posudio sam od njega scart, spojio na moj tv i dobio sam boju, on je takodjer uzeo moj scart i takodjer je imao boju. Moram napomenuti da sam se morao malo muciti i s njegovim scartom, morao sam ga malo izvuci iz tv-a kako bih dobio boju jer bi u suprotnom bila crno bijela. Znaci vjerojatno mi je do tv-a nesto bilo (quadro je bio u pitanju).
mitra je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2010., 19:43   #7
dhalan
Premium

Datum registracije: Apr 2008
ja sam taj problem nekad davno riješio tako što sam rasjekao kabal i isprobao razne kombinacije spajanja žica sve dok nisam dobio boju...
dhalan je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2010., 21:10   #8
Rebas
kramer

Rebas's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
ja imam 15 metara ručno rađen s-video na scart kabel i sve je ok! bitno je da se lemna mjesta unutar konektora dobro izoliraju (po mogučnosti zaliju tekučom plastikom)
Rebas je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2010., 21:39   #9
spep
Premium
Moj komp

spep's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Ako si dobio sa karticom ovakav dodatak: S-video to component cable
http://www.pohrani.com/f/2F/vh/uH4rg3x/003.jpg
Onda na zeleni ili plavi izlaz (neznam više tačno) spojiš video kabel
http://www.pohrani.com/f/21/BC/2BzBh...ideo-cable.jpg
Meni je tako radilo sa mojom grafičkom.
spep je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2010., 22:06   #10
Josip79
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor mitra Pregled postova
Ja sam imao identičan problem sve isto što si i ti napisao, slika je bila crno bijela i koliko god sam pokusavao nisam mogao dobiti boju. Srecom imao sam cimera koji je takodjer spojio pc i tv na isti način i kod njega je sve super štimalo. Posudio sam od njega scart, spojio na moj tv i dobio sam boju, on je takodjer uzeo moj scart i takodjer je imao boju. Moram napomenuti da sam se morao malo muciti i s njegovim scartom, morao sam ga malo izvuci iz tv-a kako bih dobio boju jer bi u suprotnom bila crno bijela. Znaci vjerojatno mi je do tv-a nesto bilo (quadro je bio u pitanju).
Ok, pokušat ću tako nešto izvesti.
Citiraj:
Autor dhalan Pregled postova
ja sam taj problem nekad davno riješio tako što sam rasjekao kabal i isprobao razne kombinacije spajanja žica sve dok nisam dobio boju...
Citiraj:
Autor Rebas Pregled postova
ja imam 15 metara ručno rađen s-video na scart kabel i sve je ok! bitno je da se lemna mjesta unutar konektora dobro izoliraju (po mogučnosti zaliju tekučom plastikom)
Citiraj:
Autor spep Pregled postova
Ako si dobio sa karticom ovakav dodatak: S-video to component cable
http://www.pohrani.com/f/2F/vh/uH4rg3x/003.jpg
Onda na zeleni ili plavi izlaz (neznam više tačno) spojiš video kabel
http://www.pohrani.com/f/21/BC/2BzBh...ideo-cable.jpg
Meni je tako radilo sa mojom grafičkom.
Tv mi je dosta udaljen od kompa tako da je kabel koji koristim (s-video - scart) dugačak oko 7 do 10 metara. Stoga mi je gotovo nemoguće pokušavati s nekim drugim tipom kabla jer treba biti iste duljine kao i ovaj koji koristim. Moram provati sve mogućnosti s postojećim kablom. Ako ne uspijem s njim onda uzeti ako postoji adapter sa scarta na chinch ( crveni, bijeli i plavi) i spojiti ga na tv. Još se nadam da se problem može rješit promjenom postavki u catalyst centru ili sam u krivu?

Citiraj:
Autor medo Pregled postova

I ja mislim da je u tome problem. Ali kako mu "objasniti"?

Ovaj čas sam uspio rješiti problem :-))) Problem je bio u tv-u. Prebacio sam sa AV2 na AV2/S i boja se pojavila. Pretpostavljam da ovo "S" znači serial pa je zato i proradilo. Hvala vam na pomoći.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 05.11.2010. u 00:12. Razlog: spajanje postova
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.11.2010., 22:43   #11
The Pill Man
Premium

The Pill Man's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Pretpostavljam da ovo "S" znači serial