|
![]() |
#5161 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Pitanje je postavljeno iz razloga što većina kad čuje za RST i Suntour odmahne rukom već u startu a izgleda da ima i dobrih vilica u ponudi. p.s. vozim Dart2 2-3g, za prvu vilicu je ok ali sa vremenom zahtjevi rastu, sad gledam rebice možda i 130mm hoda. Kad vidim Vucu kako se osokolio sa novom viljom i ja bi tak nekaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5162 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
![]() pa da provjerim dal smo i nju malo savili il nismo masinica je savijena sirno, za dropout nisam siguran pa je nabolje da provjerim sa novom masinicom koja nije savijena bum sliko kada dodjem sa poslje pa postam, da se vidi o cem pricam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5163 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Opet mi je kriv zadnji kotač, a izravnao ga je čini mi se u četvrtak. Kaže mi da sam ga silovao i da je to normalno, pa mi vi recite jeli? ili on to loše radi ("on" je serviser na savici). Čini mi se da baca oko 1cm na jednom dijelu. Istina je da skačem po cesti + Sljeme, Dotrščina i sl. ali ne vjerujem da sam sposoban izvoditi tolike skokove od kojih se krivi kotač. Ipak sam njoobek pa ne znam, pa me prosvjetlite malo ![]() Alex ACE-24 je obruč ako to šta govori. (iako bikepedia kaže da bi trebalo biti ovo: Front: Alex ACE-24, Rear: Alex DP-20, 32-hole) Zadnje izmijenjeno od: murina. 29.06.2010. u 13:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5164 | |
upgrading...
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5165 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
trebam pomoć pri odabiru bicikla. tražim neki ok do 1000 kn... može mi netko preporučiti neki? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#5166 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5167 |
Registered User
|
pa zar nema neki novi bike za tu lovu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5169 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Pa sam eto sad zadnji put tražio da mi promijeni i žbice i nakon one vožnje kotač je ko nov ![]()
![]() |
![]() |
#5170 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Samo ako je Giant Rock na akciji. Pogledaj Nakamure i Genesise u Intersportu eventualno, ali sumnjam da i tamo ima nešto za tu lovu. Citiraj:
![]() Na kraju pred Ponikvama je ta 8-ica i izrovana od mehanizacije.
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 29.06.2010. u 14:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5171 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5172 |
Moderator
|
Mislim da je oko 20-40kn ![]() To se moram naučiti sam delat, nije vjerujem neka nauka.
![]() |
#5173 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
treba imat prave kotace, pa nema potrebe stalno centrirat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5174 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
pozz ekipa , vidim da se kuzite dosta u bajkove pa me zanima jedna stvar .... uzeo sam giant terrago model iz 2010 , kocnice su hidraulicne , giantove neke mph-nesto , pa me zanima poceo mi je strugati prednji disk u vecim brzinama ... npr kada idem 30 km/h rotor grebe dosta te se cuje ko vuvuzele... nosio sam na servis kazu da je normalno ali ja znam da nije ![]() ako imate kakvu ideju zahvalan sam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5175 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Je, a dio kotača su i žbice ![]() Jebiga, bizmark stvarno zna, pogledo mi je zadnji kotač, pipnuo žbice, trznuo ih ko žicu na gitari i ko iz topa: tebi su žbice predugačke ![]() Kod takvog laganog piganja, dakle kad se obruč ne popiga, očito je da su žbice krive. Pošto je murina podosta lakši od mene dajem 100kn na žbice ![]()
![]() |
#5176 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
imam iste kocnice, nakon 10km je proskripala isto prva, da se postelat sam je prvu malo teze ![]() okreni bajk naopacke malo zakreni volan tak da mozes lec na ledja ispod prednje vilice tak da vidis kroz disk, tj da vidis rotor i pakne s lijeve i desne strane te rupu izmedju njih moras vidjet i prednji i zadnji dio tj cijelo podrucje diska di stisce pakna odsarafi onaj penis sto stisce rotor s bajka, imas dva imbus sarafa, mislim velicina 5 odsarafi ih skroz malo tek tolko da ga mozes pomicat malo lijevo desno ostavi imbus u jednom sarafu da ne pomaknes stvar kad ces stezat saraf nazad namjesti tak da ima lufta i s lijeve i s desne strane rotora zategni imbus provjeri da li i dalje ima lufta i s lijeve i desne strane rotora ak ima zategni i drugi saraf zavrti kotac po potrebi ponovi proceduru jer ti nece uspjet iz prve, vec negdje iz pete ![]() sretno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5177 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5178 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Davnih dana sam to sam radio i znam da je jednostavno ali nekako nemam živaca. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5179 |
Registered Abuser
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5180 |
Registered User
|
malo sam surfala netom i naišla na neke Xplorer bicikle koji su dosta povoljni. zna netko nešto o njima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5183 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5184 |
sto da napisem ?!
|
ne vjerujem da ga ima itko tko sep ojavljuje u ovoj temi ! ![]() ali, takoder ti kazem... ako se mislis vozati (da nije do ducana i natrag), gledaj dalje za vise kinte ili gledaj polovno. mozda zvuci bahato, ali je*** ne valja ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5185 |
Moderator
|
Bilo je tih Xplorera sa dobrim djelovima, tipa Dart2, običan vbrake, XT mašinica iza, napred Deore kao i šifteri Deore, po tipa 2500kn. Ako bajk ima standardne prihvate (a ima), onda nema straha da je bajk samo za do dućana i nazad. Netko tko ne divlja na spustu, već ide sa 70% mogućnosti, njemu neće ništa faliti od tog bajka. Na kraju krajeva, rama je malo teža eventualno, ali baš da će puknuti nakon 1km - neće. Ali velim, to vrijedi za one skuplje, ne za 400kn bajkove. Nego, jel se vozite što ? Neko Sljeme sutra/prekosutra ? Osim onog prijedloga za transverzalu po Sljemenu, ima li tko zainteresiran po Samoborskom gorju malo se vozikat ? MIK, Elvis ?
![]() |
#5187 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
petak popodne? otvoren za prijedloge, iako ako bude dan, volio bi srusit rekord na pilani ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5189 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
x-fact 3.1 iz hervisa
Dakle, što kažete na ovu opremu?? I općenito za kvalitetu bicikla? Bicikl je koštao 3000 kn, sada je 1800 u hervisu. Za vožnju cesta/makadam, uglavnom ravnica... hvala na odgovorima
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5190 |
Moderator
|
Za 1800 je drek, a ne bicikl. Pa Giant Rock ima slično ako ne i bolje specse, pa je duplo jeftiniji bio jedno vrijeme.
![]() |
Uređivanje | |
|
|