|
![]() |
#3841 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Šta se tiče "sam svoj majstor" teme, i ja sam dokaz da se puno toga da sam doma popravit. Zadnji put sam rastavljao svoj bmx u 4. razredu osnovne (prije cca 17god ![]() ![]() EDIT: Evo djelovi bajka za slične meni: http://www.reveloutdoors.co.uk/Jargon-Buster/buyersguide/5 @Vuco, nije headset ![]() Zadnje izmijenjeno od: murina. 12.05.2010. u 23:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3842 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
kuda cete se vozat? mislim da se ne isplati kupovat za tu lovu novi montic jer ako ce ga cura ganjat po brdima i dolinama razvalit ce ga jako brzo (meni se vec spigao zadnji obruc, a nisam ga bas nesto ganjao jer mi je to sve jos uvijek novo, a i bajk je tri put iznad budzeta ![]() nek si kupi neki pony style city jer su udobni da udobnije ne ide i onda kud vas put odveze, ako cete po cesti izdrzat ce dugo, ako cete u makadam nek cuva zadnju gumu vise vrijedi ta udobnost nego super bajk koji ce izdrzat mjesec dana edit: mjenjaci vam kostaju manje od 200 kuna, ne gledajte to pri kupnji bajka ![]() http://www.maraton.si/cms/index.php?...mart&Itemid=53 http://www.maraton.si/cms/index.php?...mart&Itemid=53 Zadnje izmijenjeno od: hash. 12.05.2010. u 23:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3843 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Isto sam mislio da mi je vilja dobila luft ili headset (ležaj vilice, kroz što ti prolazi cijev vilice i iznad čega ti je lulica), kad ono pakne bježe u čeljustima 1-2mm. Ako je osovina, onda bi trebao moći micati cijeli kotač bez da stisneš kočnicu (jer buš ga onda fiksirao sa paknama i diskom). Brijem da bi se to klimalo opako da je osobina, i to na sve strane. Zapravo, jel se tebi okreće kotač oko osovine ili cijeli kotač ide gore-dole, lijevo desno (rotacija ili translacija ? ![]()
![]() |
![]() |
#3844 | |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
![]() Ne gledajte sjedalo jer košta 200kn, pedale jer koštaju 100kn, nogicu jer košta 100kn... Btw, ako netko traži jeftiniji bicikl, sigurno neće dati još 350kn za prednji i stražnji mjenjač.
![]() |
![]() |
#3845 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Mašinica je samo dio priče, na to ti se još vežu shifteri, kazete i lanac... (ako prelaziš sa prijenosa sa 8 na 9) Sigurno nećeš uštediti ako ideš na varijantu nadograđivanja, to je najskuplja varijanta. Puno jeftinije je uzeti sve u paketu. (računaj još cijenu montaže) Zadnje izmijenjeno od: MIK. 13.05.2010. u 08:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3848 |
Too much busy
|
Pa nedjelja definitivno bolje izgleda. Ali će biti blata sigurno... To je malkice opasno na Sljemenu, zar ne?
![]() |
#3850 |
Too much busy
|
Onda nedjelja ![]() Makar garantiram da će biti blatno gdje god sam ja. Ako ne bude, plaćam pivu ![]() Dolje bih vozio polakše bez obzira na blato, a ovako cu se klizati polako...
![]() |
#3851 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Što se mene tiče može. Ali kud svi tud i mali Mujo. ![]() Dakle, dosad je većina bila za subotu, sad se treba izglasat. Vuco vodi. Ja ne znam staze još. Očito. ![]() Subota: Nedjelja: borny Sub ili ned: De5tr0yer
![]() |
#3852 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
ja moram otkazati izlet s vama ovaj vikend...naime pokojna specijalka mi ide na vječna lovišta pa moram na sprovod, a dolazi novi okvir koji ću preurediti u wannabe ciklo-cesta-guranje uz sljeme-kros bicikl jedino da idem s specijalkom dogore na testnu vožnju, a dolje cestom ![]() eh da i još jedno pitanjce malo ako se netko bavio s specijalkama (starim): je se može igdje nabaviti kazeta i lanac 5 brzinski odnosno mogu li mijenjanjem nabe i nabavkom 9brzinske kazete iza (na trokut) montirati uopće toliko "široku" nabu Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 13.05.2010. u 11:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3854 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Kod mene osovina radi taj pomak, to je 100% jer sam sad sve pregledao. Disk i pakne se ne miču, kotač da. E sad, ne znam šta bi to moglo biti jer to nisam pokušavo rastaviti. Kotač se okreče oko osovine ![]() ![]() Najbolje bi bilo da se pridružim na pohodu na brdo, pa da vidiš uživo o čemu pričam. Još ću vidjeti, volio bih s vama. Ako izglasate nedjelju veća je šansa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3855 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
kud ces veceg gusta nego se spustit sa sljemena sa 5 kila blata na sebi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3856 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Vidjeh kakvo je vrijeme za vikend, pa ja idem u petak se gore izjurcat ![]() Meni isto svejedno, subota ili nedjelja ![]() Za nedjelju kažu manje kiše gore, subota će biti mnogo blatna (a vjerojatno onda i nedjelja ![]() Samo momci, dobro se obucite. Vele preko vikenda 13°C max, što znači gore oko 5-6°C bez vjetra. Kapa se podrazumjeva, rezervna majica isto, neki windstop materijal da se ne prehladite. Dolje ćemo lagano ![]()
![]() |
#3857 |
Too much busy
|
Sad me Vuco deprimirao... Low temperature, brdo odjeće, windstop materijal (koji nemam), kapa... Mutavo vrijeme sve zaje** ![]()
![]() |
#3858 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Pa svejedno ćem ić. Potkošulja, majica, trenirka. Dobitna kombinacija ![]() Šta se svi uspapčili čim je kiša, glete renesisa, odmah uskače na prvi spomen kiše ![]()
![]() |
![]() |
#3859 |
Too much busy
|
It's nice to be important, but it's more important to be nice! Zadnje izmijenjeno od: borny. 13.05.2010. u 11:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3860 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
@distojček : pa MTB je i dalje tu...ali specijalka se renovira ![]() ![]() samo eto još iza nakalemiti što veće zupčanike i naprijed smanjiti jer sumnjam da bi s 52-11 zubcima daleko stigao uzbrdo ![]() *s speckom...a ne na specki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3863 |
Too much busy
|
Kad već spominjemo blato... Čime operete bajk od toga? Imam doma miniwash sa 130 bara pritiskom. Jel to može oštetiti ili smetati nekim dijelovima bicikla? Pranje lanca time? Tko želi, može navratiti do Dubrave na pranje bicikla kad želi ![]() Onda idemo u nedjelju? ![]()
![]() |
#3864 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Al blato skines sa krpicom i mlakom vodom tak da ti ne treba miniwash. Jucer bas ocistio lanac i danas se mislio ic vozit i onda ovo sranje od vremena ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3865 |
Premium
|
Ja idem u nedjelju ako nas bude više od 2 ![]() BMK za kišu, imam kabanicu koja je i tako blatnjava, ni ne perem je pa da iskoristim kišu za to. Vuco jesi vidio moj post gore? EDIT: @zgmmax Šta je BB? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3866 | |
Too much busy
|
Citiraj:
2. ne da mi se kad imam stroj ![]() 3. pa kaj onda, očistit ćeš ga opet, odi s nama gore. @Murina - ići će nas barem 4 koliko vidim.
![]() |
![]() |
#3867 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
BB=bottom bracket = di prednji pogon ulazi u ramu naba = na nju se spajaju zice koje drze obruce, i na nju se stavlja kazeta i ima prednja i zadnja, za prednji kotac i zadnji kotac |
![]() |
![]() |
![]() |
#3869 |
Too much busy
|
![]() |
#3870 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|