|
![]() |
#1 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
(riješeno) C1 POST greška
Danas tata sretan ide ustekati novog WD 6400AAKS i idem upaliti pilu kad ono---HOPA! C1 na POST displeju i pisti djubre. Znam otprije da je to memorijska greska(ili L2 cache ili sam DDR), stavim OCZ u racunalo i on upali. Probam ponovno Balistiku Tracere 1066 i kita, opet C1. Ima tko jos kakvu ideju prije nego ih saljem na reklamaciju u Links? |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Memtest za konačnu dijagnozu pa slanje kita u Links, svi znamo kakve su kvalitete Bulšitiksi ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Pa imas 2 kompa... Probaj ih u drugom kompu... Ako neradi, znas sta trebas ciniti...
#6 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
#7 |
The Last Akkadian
Datum registracije: Apr 2008
|
Probaj jedan po jedan stick, pa vidi jesu li oba ili samo jedan. I jos: mozda ce se ciniti glupo, ali meni se odlemio pin s jednog sticka svojevremeno. Provjeri ih, tko zna. A s obzirom da ne rade u 2 kompa i da su pod garom, slijed stvari se cini ocitim... EDIT: @Doink, al si brrrrzzz! ![]()
![]() Zadnje izmijenjeno od: naram-sin. 25.11.2009. u 10:18. Razlog: Speedy |
![]() |
![]() |
#10 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Slicno meni bilo, samo odjednom nece postat, nikad vise Ballishitix. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
3.14zda ®
|
Sto je najbolje, meni osobno ovo je vec treci kit koji je prdnuo u fenjer. Doduse prva dva su bila novi, jednostrani PC2-8500 i oni su se palili, ali bacli teske u memtestu, a ovaj je onaj stari.16FD3 D9GMH i taj je najdulje izdrzao. Ali i on je otpjevao svoje izgleda. |
![]() |
![]() |
#12 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Jednostavno... digni napon na 2v-2.2v s OCZ-om, ugasi komp, ubaci Ballistixe i to je to. Ja tako oduvijek palim svoje ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
pretpostavljam da kada odes u bios stavis voltazu koji ti je reko.. bios zapamti to.. izgasis komp samo da ne radi nemoras napajanje istekavat itd.. stavis ove druge rame upalis komp i trebali bi onda radin na toj voltazi na kojoj je i ocz bio nariktan |
|
![]() |
![]() |
#15 |
3.14zda ®
|
Ma jebes taj sistem, ako ram ne pali ni na 1.9V koliko ploca odmah zvizne kako vidim, onda je odapeo i sto bi trebao - imati dva kita samo da bi upalio balistiku? Da ne spominjem da se do jucer normalno palio cak i nakon brojnih pretumbavanja resetiranja CMOS-a. |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
i meni su jednom tako ballistixi "zastekali" i napravio sam tako kako je Razer rekao. Dignuo voltazu s drugim kitom, ugasio, stavio ballistixe i voila, sve proradilo! bili su traceri 16FD, kit 2x1 GB na 800 4-4-4-12... |
![]() |
![]() |
#20 |
3.14zda ®
|
Jos cu im dati jednu sansu kad dodjem doma s posla oko 22h, ako i onda isto skvice na C1 idu u ZG na reklamaciju, nisam ih nikad ni przio iznad 2.2V i 4-4-4-12, 99% vremena su bili na 940MHz i tim postavkama. Totalno blesavi ram. |
![]() |
![]() |
#21 |
3.14zda ®
|
Moze lock, oba modula mrtva i nakon novog pokusaja. |
![]() |
|
|
Oglas
|