![]() |
(riješeno) C1 POST greška
Danas tata sretan ide ustekati novog WD 6400AAKS i idem upaliti pilu kad ono---HOPA! C1 na POST displeju i pisti djubre. Znam otprije da je to memorijska greska(ili L2 cache ili sam DDR), stavim OCZ u racunalo i on upali. Probam ponovno Balistiku Tracere 1066 i kita, opet C1.
Ima tko jos kakvu ideju prije nego ih saljem na reklamaciju u Links? |
Memtest za konačnu dijagnozu pa slanje kita u Links, svi znamo kakve su kvalitete Bulšitiksi :D
|
Koji crni memtest, nece ni upaliti...C1 ti je jedno od prvih provjeravanja kod POST-anja ploce...
|
Pa imas 2 kompa... Probaj ih u drugom kompu...
Ako neradi, znas sta trebas ciniti... |
Upravo probao, isti racku. Ubacio POST tester karticu, posto Điđibajtica nema POST displej na ploci i isti racku, C1.
|
Citiraj:
|
Probaj jedan po jedan stick, pa vidi jesu li oba ili samo jedan.
I jos: mozda ce se ciniti glupo, ali meni se odlemio pin s jednog sticka svojevremeno. Provjeri ih, tko zna. A s obzirom da ne rade u 2 kompa i da su pod garom, slijed stvari se cini ocitim... EDIT: @Doink, al si brrrrzzz! :D |
Kupljeno je kao kit, dakle-zato-stoga zivo me zaboli kita koji modul radi, a koji ne.
|
Pa onda nis. 99,9% su u qu... Dakle-zato-stoga: reklamacija. :)
Kak si rekao, C1 je mem. greska... |
Slicno meni bilo, samo odjednom nece postat, nikad vise Ballishitix. :)
|
Sto je najbolje, meni osobno ovo je vec treci kit koji je prdnuo u fenjer. Doduse prva dva su bila novi, jednostrani PC2-8500 i oni su se palili, ali bacli teske u memtestu, a ovaj je onaj stari.16FD3 D9GMH i taj je najdulje izdrzao. Ali i on je otpjevao svoje izgleda.
|
Jednostavno... digni napon na 2v-2.2v s OCZ-om, ugasi komp, ubaci Ballistixe i to je to. Ja tako oduvijek palim svoje :D I onda drmaj radi šta oćeš...
|
Mislis da ne gasim struju na ploci-da ploca ostane pod plinom, tj. da ga ne istekavam is struje prije promjene rama?
|
Citiraj:
pretpostavljam da kada odes u bios stavis voltazu koji ti je reko.. bios zapamti to.. izgasis komp samo da ne radi nemoras napajanje istekavat itd.. stavis ove druge rame upalis komp i trebali bi onda radin na toj voltazi na kojoj je i ocz bio nariktan |
Ma jebes taj sistem, ako ram ne pali ni na 1.9V koliko ploca odmah zvizne kako vidim, onda je odapeo i sto bi trebao - imati dva kita samo da bi upalio balistiku? Da ne spominjem da se do jucer normalno palio cak i nakon brojnih pretumbavanja resetiranja CMOS-a.
|
i meni su jednom tako ballistixi "zastekali" i napravio sam tako kako je Razer rekao. Dignuo voltazu s drugim kitom, ugasio, stavio ballistixe i voila, sve proradilo! bili su traceri 16FD, kit 2x1 GB na 800 4-4-4-12...
|
vecina ljudi sa njima ima samo probleme
btw. patriot, corsair ftw dapace imo sam i kingstone i kingmaxe nikad problema.. |
Nema veze, taman ce sad za istu lovu koju sam dao za njih uletjeti novi G.Skill Black PI. Da su bar ranije odapeli(prije poskupljenja DDR2), mogao sam i dva takva kita uzeti :(
|
Pa ti trošiš balistix-se ko bombone.
Moji rade ko vurica na 2.1V već dve godine. Sad kad sam se pofalio mogli bi odapeti.:stoopid: |
Jos cu im dati jednu sansu kad dodjem doma s posla oko 22h, ako i onda isto skvice na C1 idu u ZG na reklamaciju, nisam ih nikad ni przio iznad 2.2V i 4-4-4-12, 99% vremena su bili na 940MHz i tim postavkama. Totalno blesavi ram.
|
Moze lock, oba modula mrtva i nakon novog pokusaja.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:03. |