Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.07.2009., 20:23   #1
3mpetri
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2009
(riješeno) Paljenje kompa

1. Za vrijeme formatiranja hdd-a novi monitor mi se gasio sam od sebe, pa iz razloga što dugo nije bilo otvarano - otvorih kućište da malo pročistim komponente jer se nakupilo prašine i čegane.

2. Nakon čišćenja coolera, usisavanja itd. nakon paljenja se događa slijedeće:

Kada se uključi napajanje gori crvena ledica na matičnoj kao indikator da ima struje. Nakon paljenja kompa na sekundu se upali zelena ledica na matičnoj i svi cooleri se zavrte i onda sve stane sa radom. Više se ne želi upaliti sve dok ne isključim i ponovo uključim napajanje, onda opet napravi isto, proradi na sekundu i sve stane.

U čemu problem je? Matična ošla? Nešto nije sjelo dobro? Napajanje? Napominjem da komp radi cik cak već 3 godine :S
3mpetri je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2009., 20:39   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Jesi skidao cooler pa nisi dobro vratio (odnosno niije dobro sjeo)? Pregledaj (iskljuci/ukljuci) ponovo sve kablove na ploci pa probaj palit!

PS.I bilo bi jako dobro i ljepo od tebe da popunis opciju "Moj komp" http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47660

Zadnje izmijenjeno od: Joke. 26.07.2009. u 02:21.
Joke je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.07.2009., 20:57   #3
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Dakle, kao što kolega kaže pregledaj sve kablove, da li je sve uštekano, ako je, napravi clear CMOS, izvadi bateriju os biosa s matične na minutu i vrati ju pa onda probaj upaliti komp i naravno ispuni opciju Moj komp

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2009., 06:38   #4
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
rastavi cijeli komp i sastavi ga opet. najvjerovatnije nesto negdje ne nalijeze kako treba, ili negdje je kratki spoj pa ploca ima zastitu.

i da, zamijeni si ledice na front panelu, zelena ti treba biti za power, crvena za hdd aktivnost (tebi je sada obrnuto koliko sam skuzio).

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2009., 08:03   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Burko, krivo si skopčao - čovjek govori o ledicama na PLOČI.
Meni problem 'smrdi' na napajanje. POsudi od frenda drugo i onda pokušaj upaliti. I ispuni 'Moj komp' već jednom.
Staro 26.07.2009., 09:14   #6
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
thnx, istina. nisam uopce razmisljao o ledici na ploci, nisam uopce razmisljao (pogledaj vrijeme posta ).

svejedno, autor teme je itekako trebao navesti detaljnije koje su komponente u pitanju.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2009., 00:07   #7
3mpetri
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2009
vrisnila grafulja svakako hvala svima! sutra po novu... sad pržim na 2mb grafičke
3mpetri je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno