![]() |
(riješeno) Paljenje kompa
1. Za vrijeme formatiranja hdd-a novi monitor mi se gasio sam od sebe, pa iz razloga što dugo nije bilo otvarano - otvorih kućište da malo pročistim komponente jer se nakupilo prašine i čegane.
2. Nakon čišćenja coolera, usisavanja itd. nakon paljenja se događa slijedeće: Kada se uključi napajanje gori crvena ledica na matičnoj kao indikator da ima struje. Nakon paljenja kompa na sekundu se upali zelena ledica na matičnoj i svi cooleri se zavrte i onda sve stane sa radom. Više se ne želi upaliti sve dok ne isključim i ponovo uključim napajanje, onda opet napravi isto, proradi na sekundu i sve stane. U čemu problem je? Matična ošla? Nešto nije sjelo dobro? Napajanje? Napominjem da komp radi cik cak već 3 godine :S |
Jesi skidao cooler pa nisi dobro vratio (odnosno niije dobro sjeo)? Pregledaj (iskljuci/ukljuci) ponovo sve kablove na ploci pa probaj palit!
PS.I bilo bi jako dobro i ljepo od tebe da popunis opciju "Moj komp" http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47660 |
Dakle, kao što kolega kaže pregledaj sve kablove, da li je sve uštekano, ako je, napravi clear CMOS, izvadi bateriju os biosa s matične na minutu i vrati ju pa onda probaj upaliti komp i naravno ispuni opciju Moj komp ;)
|
rastavi cijeli komp i sastavi ga opet. najvjerovatnije nesto negdje ne nalijeze kako treba, ili negdje je kratki spoj pa ploca ima zastitu.
i da, zamijeni si ledice na front panelu, zelena ti treba biti za power, crvena za hdd aktivnost (tebi je sada obrnuto koliko sam skuzio). |
Burko, krivo si skopčao - čovjek govori o ledicama na PLOČI.
Meni problem 'smrdi' na napajanje. POsudi od frenda drugo i onda pokušaj upaliti. I ispuni 'Moj komp' već jednom. |
thnx, istina. nisam uopce razmisljao o ledici na ploci, nisam uopce razmisljao (pogledaj vrijeme posta :)).
svejedno, autor teme je itekako trebao navesti detaljnije koje su komponente u pitanju. |
vrisnila grafulja :D svakako hvala svima! sutra po novu... sad pržim na 2mb grafičke
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:37. |