|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
Žice na kućištu za front panel na MBO
pozdrav svima imam jedan problemčić. kako otkriti na kućištu koje su žice za power switch, za reset i hdd led. kupujem novu konfu i htio bi to sam posložiti no nigdje u manual-u buduće konfiguracije(kućista) ne nalazim rješenje problema tj. koje su boje žica za što. jel su možda obilježene radi se o gigabyte kućištu hvala na dobronamjernim savjetima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Trebalo bi na pinovima uvijek pisati za sto su. Tj. koliko sam se susreo s caseima, nisam vidio niti jedan a da nema napisano. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Moje osobno iskustvo - preporučljivo ako stvarno nigdje nema manuala i ako nema sitotiska na matičnoj kaj se di spaja na FP. Na matičnu spojiš PSU,CPU,VGA,RAM - tek tolko da može POSTati, uzmeš šarafciger i kratkospajaš dva pina i tak po redu. Nekad treba spojiti vertikalno a nekad horizontalno tak da treba svaki pin probat sa svim susjednim pinovima. Dok matična upali ta dva su za power switch. Nemoj spajati hdd nego pusti da komp dođe do kraja posta i napiše da nema s čega bootati i traži restart. Onda opet kratkospajaš po dva pina dok se komp ne resetira. Ti su za reset. Za traženje ledica je najbolje da je sve u kućištu i da komp radi i onda pikaš ovu za power dok ne zasvjetli. A hdd led je najbolje tražiti dok se instalirava windows ili dok ulaziš u win jer onda hdd radi cjelo vrijeme pa nemreš fulat. Ili ako si u win instalirani staviš nešt kopirati na disk pa onda pikaš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
Citiraj:
samo me zanima kak su ovi u servisu spojili moju trenutnu konfu, na žicama od kućišta ništa ne piše osim samo na jednoj- power led. konfa je iz 2003. g. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
zice od power ledice su najcesce bijela+zelena, od hd ledice crvena+bijela, od reset prekidaca plava+bijela kao i od on/off prekidaca. kod njih (reset&on/off) je svejedno kako ih okrenuo jer nemaju plus / minus. i da, prije su reset ili on/off zice znale bili smotane u krug, a druge dvije normalno jedna uz drugu, ravne. ako bas nema nikakvih oznaka, onda mozda tako. ili uzeti multimetar u ruke, pa dobijes minus/plus za diodu (ili spojis na plocu pa vidis da li svijetli/ne svijetli - okrenes na drugu stranu i svijetli ![]() ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
za reset i power ti nije bitno kako okrenes jer kako god okrenuo, pritiskom na tipku napravis kratki spoj i sve 5 druga prica je za diode buduci da one imaju propusno i nepropusno podrucje tj. na jednu stranu vode struju dok na drugu stranu ne vode zato ti je bitno kako okrenes + i - - ti je skoro pa uvijek bijela boja + za HDD LED ti je vecinom crvena, a za power LED ti je zelena oznake ti pisu na svakom konektoru (PWR, RST, HDD, PWRLED - nesto u tom smislu) sto se tice front panel konektora, tamo ti je isto bitno kako spojis, ali ti je na svakom konektoru oznaceno tj. napisano gdje se spaja primjer sto se moze desit ako krivo spojis USB-ove: u najboljem slucaju se nista ne desi ili samo pregori USB, a u najgorem slucaju ti se sjebe cijela ploca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() mem11_blast22, napravi ovako kako ti je Burko rekao...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|