|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Sonic tower na Q6600
imam cpu: q6600, mbo :dg31pr , 2gb Ram, VGA: 2600XT Donedavno sam imao stock cooler i temperatura cpu-a mi je bila na cirka 40 stupnjeva , a nakon što sam stavio sonic tower su mi temperatura cpu-a i jezgri oko 55-60. jel možda rijeć o greški u postavljanju? Neki savjet? ili barem link na neku već sličnu temu. Puno hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Kaj se cudis kad je sonic tower pasivan ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7 |
Registered User
|
Puno hvala momci ![]() ajd kad sam već tu i prije nego kaj se tema zaključa, jel ima ko isproban prijedlog ventilatora za sonic-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
ne znam za quad-a ali meni e6320 drzi na 40 stupnjeva bez venta. Kad se malo vise radim ide na 45 a kad igram po 2-3 sata max 55. pasivan. Sta se toliko vise grije quad? Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
pa i nije mi toliko tišina u prvom planu koliko temp. još budem provjerio jesam sve dobro montirao ali svejedno sutra idem po vent...fala bruno |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Kupi i pastu tipa AC Ceramique ili sličnu, očisti bazu i ponovo stavi, teško da je baš toliko visoka temp makar i je 65nm jer Sonic definitivno nije loš cooler
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#15 | |
Leteći medvjedić
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
pa baš gledam sad malo po netu i mislim da budem u vemil...makar mi je hg šrot puno bliže...možda se tam prije zaletim. ali definitivno uzimam paste i ventilator do 50-tak kuna...niš fancy samo kaj ću izgleda morat radit nosać za ventilator jer nemam mjesta gdje inaće dolaze. ali to je već za "do it yourself" rubriku hehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
[ZA DOM]Rino
Datum registracije: Mar 2007
|
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
@bruno...to se ovi koji si nemogu silver5 priustit tjese sa svojom user frendli pastom ![]() uglavnom... obje paste su odlicne...nijedna NE provodi struju...ako me sad mislite loviti za rijec zbog dvostruke negacije...onda da preformuliram...obje ne provode struju, zapravo, elektricnu energiju a vi koji tvrdite dasilver5 provodi struju...molim multimetar u ruke, 12v (max u kompu) i javite dal provodi ![]() takoder probajte s malo jacom amperazom, makar sumnjam da to ima ikakve veze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Blah pasta sim pasta tam... Ovo je moj komp (ovi ventovi su na CASEu a ne na sonicu) a pasta je ona bjela gadarija koja dolazi u tubicama sa zalman coolerima... ![]() Ipak za quad nisam siguran da bi išlo bez venta iako s druge strane noviji quadovi imaju manje mikrona, manji napon i time bi trebali i manje trošit od mojeg po jezgri tako da bi zapravo trebalo biti tu negdje...
![]() |
#22 |
Premium
|
meni je sonic drzao proc na 60tak stupnjeva u full loadu, def pastu bolju uzmi, i ako ti se da ispoliraj malo bazu hladnjaka, trebalo bi mrvicu pomoci. Sto se tice montiranja venta između tornjeva i sa strane osobno nisam primjetio nikakvu razliku, na kraju je radilo tako da je jedan vent puhao kroz cijeli hladnjak a s druge strane je bio vent na zadnjoj strani kucista koji je sve to izvlacio. S gornje strane ti malo i napajanje pomogne |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Leteći medvjedić
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Vidim da raspravljate o Sonic Toweru Rev.2. Imao sam taj hladnjak + Thermaltake Silent Wheel A2330 130mm Case Fan koji mu original paše i postavio sam ga da puše direktno van iz kučišta. Bezčujan je i na Intel E8400 na 3.6 GHz držao je idle 29-30 C, a load 47-48 C na sobnoj temperaturi oko 20 C, dok mi je quad Q6600 na 3.6 držao na oko 56-57 C pod load usred ljeta. Puno sam tražio po reviwima i mislim da je to jedan od najboljih hladnjaka ne računajući vodeno hlađenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
indeed it is, my young padawan ![]() |
![]() |
![]() |
|
|