![]() |
Sonic tower na Q6600
imam cpu: q6600, mbo :dg31pr , 2gb Ram, VGA: 2600XT
Donedavno sam imao stock cooler i temperatura cpu-a mi je bila na cirka 40 stupnjeva , a nakon što sam stavio sonic tower su mi temperatura cpu-a i jezgri oko 55-60. jel možda rijeć o greški u postavljanju? Neki savjet? ili barem link na neku već sličnu temu. Puno hvala:fala: |
Kaj se cudis kad je sonic tower pasivan :D
|
mozda nije dobro lego.... jesi probao ga ponovo stavit? pasta?
jel ima kakvo puhalo ili pasiva? edit: nevidjeh post prije mog.... |
Obavezno na sonica stavljati ventilator kada su u pitanju 4jezgreni procovi...
|
40C sa box coolerom a 60C sa Sonicom?
OK, ocito mislis na idle temperature, sto nije mjerodavno, ali svejedno se da zakljuciti da je vent na tom Sonicu nuzan. |
Pasivni Sonic ne može dobro hladiti, vent je obavezan tako da su te temp. 55-60 normalne ako nemaš vent na njemu naravno
|
Puno hvala momci:chears:...sutra u kupovinu znaći
ajd kad sam već tu i prije nego kaj se tema zaključa, jel ima ko isproban prijedlog ventilatora za sonic-a? |
ne znam za quad-a ali meni e6320 drzi na 40 stupnjeva bez venta. Kad se malo vise radim ide na 45 a kad igram po 2-3 sata max 55. pasivan. Sta se toliko vise grije quad?
Citiraj:
|
pa i nije mi toliko tišina u prvom planu koliko temp. još budem provjerio jesam sve dobro montirao ali svejedno sutra idem po vent...fala bruno
|
Kupi i pastu tipa AC Ceramique ili sličnu, očisti bazu i ponovo stavi, teško da je baš toliko visoka temp makar i je 65nm jer Sonic definitivno nije loš cooler
|
pasta AC arctic silver . Najbolja pasta .
|
Pa nije najbolja ali je među boljima. No Ceramique je daleko više user-friendly a performanse su tu negdje stoga bi ja osobno nju uzeo.
|
Citiraj:
|
ne provodi struju
|
Citiraj:
|
pa baš gledam sad malo po netu i mislim da budem u vemil...makar mi je hg šrot puno bliže...možda se tam prije zaletim. ali definitivno uzimam paste i ventilator do 50-tak kuna...niš fancy
samo kaj ću izgleda morat radit nosać za ventilator jer nemam mjesta gdje inaće dolaze. ali to je već za "do it yourself" rubriku hehe |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@bruno...to se ovi koji si nemogu silver5 priustit tjese sa svojom user frendli pastom :lol2:
uglavnom... obje paste su odlicne...nijedna NE provodi struju...ako me sad mislite loviti za rijec zbog dvostruke negacije...onda da preformuliram...obje ne provode struju, zapravo, elektricnu energiju a vi koji tvrdite dasilver5 provodi struju...molim multimetar u ruke, 12v (max u kompu) i javite dal provodi :) takoder probajte s malo jacom amperazom, makar sumnjam da to ima ikakve veze :D |
Blah pasta sim pasta tam...
Ovo je moj komp (ovi ventovi su na CASEu a ne na sonicu) a pasta je ona bjela gadarija koja dolazi u tubicama sa zalman coolerima... http://img.w3dizajn.net/images/Purrint001xnrm_thumb.jpg Ipak za quad nisam siguran da bi išlo bez venta iako s druge strane noviji quadovi imaju manje mikrona, manji napon i time bi trebali i manje trošit od mojeg po jezgri tako da bi zapravo trebalo biti tu negdje... |
meni je sonic drzao proc na 60tak stupnjeva u full loadu, def pastu bolju uzmi, i ako ti se da ispoliraj malo bazu hladnjaka, trebalo bi mrvicu pomoci. Sto se tice montiranja venta između tornjeva i sa strane osobno nisam primjetio nikakvu razliku, na kraju je radilo tako da je jedan vent puhao kroz cijeli hladnjak a s druge strane je bio vent na zadnjoj strani kucista koji je sve to izvlacio. S gornje strane ti malo i napajanje pomogne
|
Citiraj:
|
ma, prva pasta koju sam stavljal je bila silver5 na frendovog bartona
malo sam se zajebo i prevec stavil pa obrisal...uglavnom, taj barton radi jos i danas :D |
Citiraj:
|
radije chief u vemilu...
zalmana sam imal i lezajevi se cuju nakon mjesec ili 2... chief imam vec 5 mjeseci i ni glasa lezajevima :) |
Vidim da raspravljate o Sonic Toweru Rev.2. Imao sam taj hladnjak + Thermaltake Silent Wheel A2330 130mm Case Fan koji mu original paše i postavio sam ga da puše direktno van iz kučišta. Bezčujan je i na Intel E8400 na 3.6 GHz držao je idle 29-30 C, a load 47-48 C na sobnoj temperaturi oko 20 C, dok mi je quad Q6600 na 3.6 držao na oko 56-57 C pod load usred ljeta. Puno sam tražio po reviwima i mislim da je to jedan od najboljih hladnjaka ne računajući vodeno hlađenje.
|
indeed it is, my young padawan :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:46. |