Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.06.2008., 01:34   #1
Spamer
Premium

Datum registracije: Nov 2006
Frka sa HT Modemom?

znaci do sada sam koristio Siemens Gigaset SE515 dsl u njega ide napajanje (power) , mrezni kabel i linija, e sada odjednom mi je pocela blinkati lampica od linije, lampica od mreznog kabela i power normalno svijetli ali linija blinka i nema interneta, e sada posto igrom slucaja imam modem Siemens A-100-I u kojega ide samo kabel od linije , usb i drajveri spojim ja njega sa istim kabelom o linije i instaliram drajvere i sve radi normalno, sad nije mi jasno zasto blinka onda lampica od linije na Siemens SE515 ako linija ne valja zasto mi radi na ovom drugom modemu, da napomene da Siemens SE515 radi 100% jer sam ga probao kod frenda... di je zapelo =?
Spamer je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2008., 01:46   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Jednostavno ga resetiraj na tvorničke postavke, možda se zablesirao...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.06.2008., 08:47   #3
Spamer
Premium

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Jednostavno ga resetiraj na tvorničke postavke, možda se zablesirao...

imam i treci modem, koji radi na istom principu kao i ova SE515 (napajanje, linija i mrezni kabel) to je onaj prvi od ht-ea i na njemu sam radio i ima isti problem restetirao sam mu postavke i opet isto, onda sam vratio SE515 i opet ista stvar tako da mu nisam resetirao postavke kad na ovom prvo nije htio, klkinio sam na restart i cekao 5 min na ovom starom modemu i nista se nije promjenilo, a da mu ubacim firmware novi?
Staro 15.06.2008., 08:50   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Čekaj malo kaj taj siemens iz USBa vuče struju?

Anyway ajde ti ljepo probaj s drugim adapterom za struju pokrenut stvar...
Staro 15.06.2008., 09:11   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
A-100-I se nije mogao spojiti LAN kabelom na komp nego samo preko usb-a. Probaj spojiti SE515 usb-om na komp.
Staro 15.06.2008., 09:29   #6
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Znam da je A-100-I samo USB a onaj drugi sličan njemu je LAN verzija ali ja imam doma u zagroju tu lan verziju i ima 12V adapter utor, i svi ADSL routeri koje sam imao prilike vidjeti/koristiti (a ima ih već podosta) su imali 12V adaptere i sad mi nije jasno kako djubre iz USBa na 5v vuče saft za rad? Mislim ok on je ADSL 1.0 modem ali opet...
Staro 15.06.2008., 10:27   #7
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
pregrijao se SE515. i meni se slicno desavalo. samo ga pusti da se ohladi i deeeeri
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2008., 12:22   #8
Spamer
Premium

Ovako nije se pregrijao jer sam pustio da se hladi a imam kako sam rekao i onaj stari prvi HT MODEM C-010-I koji radi na istom principu i adapteru za struju kao i SE515 (ali nema za vise LAN-ova pa je naravno SE515 bolji) i stavim njega na isti adapter za struju, na isti mrezni kabel i na isti linijski kabel na koji ide A-100-I i ista stvar lampica blinka kao i na SE515 da je do struje nebi svjetlilo POWER da se pregrijao nebi onda ovaj stari modem C-010-I radio istu stvar ko i SE515 model.

...a A-100-I ne mogu koristiti jer je pokvaren i gasi se svako palo pa se opet treba spajat svako malo na net
Staro 15.06.2008., 12:26   #9
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Pusti ti to da nebi svjetlila lampica nego probaj s drugim adapterom, mislim ako ti kod frenda ruter radi (na njegovom adapteru pretpostavljam) i drugi se ruter spaja na net od tebe onda nije mreža i nije ruter sam, dakle što ti preostaje? Komp ili struja...
Staro 15.06.2008., 16:14   #10
Spamer
Premium

sve sam prespajao i nema sanse da se je struja dok god sve lijepo svijetli, prije da nije ulaz od mreznog kabel u kompu hm
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.06.2008., 16:32   #11
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Ok nagradno pitanje za 10 000 $ kandidatu - što se desi ako umjesto 12V DC adapter isporučuje recimo 9V DC i to nije dosta za uspostavit signal, a dosta je da djelomično upogoni elektroniku...
Staro 15.06.2008., 17:45   #12
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Ok nagradno pitanje za 10 000 $ kandidatu - što se desi ako umjesto 12V DC adapter isporučuje recimo 9V DC i to nije dosta za uspostavit signal, a dosta je da djelomično upogoni elektroniku...

Fkt,moze biti nesto tako,dobro ti to spameru provjeri

mislav_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke