![]() |
Frka sa HT Modemom?
znaci do sada sam koristio Siemens Gigaset SE515 dsl u njega ide napajanje (power) , mrezni kabel i linija, e sada odjednom mi je pocela blinkati lampica od linije, lampica od mreznog kabela i power normalno svijetli ali linija blinka i nema interneta, e sada posto igrom slucaja imam modem Siemens A-100-I u kojega ide samo kabel od linije , usb i drajveri spojim ja njega sa istim kabelom o linije i instaliram drajvere i sve radi normalno, sad nije mi jasno zasto blinka onda lampica od linije na Siemens SE515 ako linija ne valja zasto mi radi na ovom drugom modemu, da napomene da Siemens SE515 radi 100% jer sam ga probao kod frenda... di je zapelo =? :zdero2:
|
Jednostavno ga resetiraj na tvorničke postavke, možda se zablesirao...
|
Citiraj:
imam i treci modem, koji radi na istom principu kao i ova SE515 (napajanje, linija i mrezni kabel) to je onaj prvi od ht-ea i na njemu sam radio i ima isti problem restetirao sam mu postavke i opet isto, onda sam vratio SE515 i opet ista stvar tako da mu nisam resetirao postavke kad na ovom prvo nije htio, klkinio sam na restart i cekao 5 min na ovom starom modemu i nista se nije promjenilo, a da mu ubacim firmware novi? |
Čekaj malo kaj taj siemens iz USBa vuče struju? :stoopid:
Anyway ajde ti ljepo probaj s drugim adapterom za struju pokrenut stvar... |
A-100-I se nije mogao spojiti LAN kabelom na komp nego samo preko usb-a. Probaj spojiti SE515 usb-om na komp.
|
Znam da je A-100-I samo USB a onaj drugi sličan njemu je LAN verzija ali ja imam doma u zagroju tu lan verziju i ima 12V adapter utor, i svi ADSL routeri koje sam imao prilike vidjeti/koristiti (a ima ih već podosta) su imali 12V adaptere i sad mi nije jasno kako djubre iz USBa na 5v vuče saft za rad? Mislim ok on je ADSL 1.0 modem ali opet... :stoopid:
|
pregrijao se SE515. i meni se slicno desavalo. samo ga pusti da se ohladi i deeeeri
|
Ovako nije se pregrijao jer sam pustio da se hladi a imam kako sam rekao i onaj stari prvi HT MODEM C-010-I koji radi na istom principu i adapteru za struju kao i SE515 (ali nema za vise LAN-ova pa je naravno SE515 bolji) i stavim njega na isti adapter za struju, na isti mrezni kabel i na isti linijski kabel na koji ide A-100-I i ista stvar lampica blinka kao i na SE515 da je do struje nebi svjetlilo POWER da se pregrijao nebi onda ovaj stari modem C-010-I radio istu stvar ko i SE515 model.
...a A-100-I ne mogu koristiti jer je pokvaren i gasi se svako palo pa se opet treba spajat svako malo na net :( |
Pusti ti to da nebi svjetlila lampica nego probaj s drugim adapterom, mislim ako ti kod frenda ruter radi (na njegovom adapteru pretpostavljam) i drugi se ruter spaja na net od tebe onda nije mreža i nije ruter sam, dakle što ti preostaje? Komp ili struja... :kafa:
|
sve sam prespajao i nema sanse da se je struja dok god sve lijepo svijetli, prije da nije ulaz od mreznog kabel u kompu hm
|
Ok nagradno pitanje za 10 000 $ kandidatu - što se desi ako umjesto 12V DC adapter isporučuje recimo 9V DC i to nije dosta za uspostavit signal, a dosta je da djelomično upogoni elektroniku... :kafa:
|
Citiraj:
Fkt,moze biti nesto tako,dobro ti to spameru provjeri ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:41. |