Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.05.2008., 00:14   #1
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Zabrana nedopuštenog ulaska u sheranu particiju

Imam server koji je povezan sa više kompjutera u mreži i svi mogu pristupit njemu.Particije na njemu su Download i Backup,i sad mene zanima Download particiju sam normalno sherao i njoj svi pristupaju,ali Backup particiju oću isto sherat ali samo da ja mogu ući unutra recimo koda se traži password prilikom ulaska u Backup particiju,e sad mene zanima kak to izvest,preko nekog programa ili šta.Win Xp SP2 je gore
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2008., 00:22   #2
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Permissions. Ostavi samo "Administrator" (ili koji vec acc imas za pristup) i ove sistemske da mogu full control, ostale pobrisi.
-->
Sharing and security-->Permissions. Ostavi samo "Administrator" (ili koji vec acc imas za pristup) i ove sistemske da mogu full control, ostale pobrisi.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.05.2008., 20:59   #3
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Lihto Pregled postova
Imam server koji je povezan sa više kompjutera u mreži i svi mogu pristupit njemu.Particije na njemu su Download i Backup,i sad mene zanima Download particiju sam normalno sherao i njoj svi pristupaju,ali Backup particiju oću isto sherat ali samo da ja mogu ući unutra recimo koda se traži password prilikom ulaska u Backup particiju,e sad mene zanima kak to izvest,preko nekog programa ili šta.Win Xp SP2 je gore
Nebi da mu sestra kopa po njegovim stvarima
Prvo moraš ugasiti Simple file sharing...

1.Click Start, and then click My Computer.
2.On the Tools menu, click Folder Options, and then click the View tab.
3.In the Advanced Settings section, clear the Use simple file sharing (Recommended) check box.
4.Click OK.
How to share a folder or a drive with other users

To share a folder or a drive with other users, follow these steps:
1.Click Start, click My Computer, and then locate the folder or drive that you want to share.
2.Right-click the folder or drive, and then click Sharing and Security.
3.On the Sharing tab, click Share this folder.
4.To change the share name of the shared folder or drive, type a new name in the Share name box. Other users see the new name when they connect to this shared folder or drive. The actual name of the folder or drive does not change.
5.To add a comment about the shared folder or drive, type the text in the Comment box.
6.To limit the number of people who can connect to the shared folder or drive at the same time, click Allow under User limit, and then type the number of users.
7.To set share permissions on the shared folder or drive, click Permissions.

Note To share folders and drives, you must be logged on as a member of any one of the following groups:
Administrators
Server Operators
Power Users
8.Click OK.

I pod permissions dodas samo svoj komp na mreži
DoX_Chabar je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2008., 08:40   #4
ZAHHAROW
relaksirani lemur...

ZAHHAROW's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Da li je mreža na domeni ili workgroup?
Ako je domena morat ćeš dodat svoje računalo u domenu, jer inače je često slučaj da vidiš sve kompove u mreži te možeš pristupit internetu, znači prolaziš na ruter, ali nemaš pristup serveru.
ZAHHAROW je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2008., 11:18   #5
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Workgroup je,samo eto sad se zezam oko toga i otišao sam na Permissions i uopće ne vidim ni jedan drugi komp osim servera,a sve je normalno sherano,jel treba još šta podesit?
Staro 18.05.2008., 20:39   #6
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
U Permissions neka ti ostane samo SERVER\Administrator (ili s kojim se vec usernameom spajas) i neka on ima full control. Sve ostalo pobrisi. Tako imam ja rijeseno na svom serveru i sve super radi, jedino konekcija ostaje "ziva" dok god ne restartam PC. No to ti IMHO i nije neka sigurnosna prijetnja.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2008., 12:04   #7
ZAHHAROW
relaksirani lemur...

ZAHHAROW's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
znam da je ovo bezveze pitanje, ali vjeruj mi da na svašta naiđem u svom poslu kao programer, i to da se ljudi naljute na mene jer im pokušavam objasnit gdje je tipka escape, ili start u windowsima, i tako dalje, pa ovo radim iz profesionalne deformacije...
Da li si podesio jednako ime mreže tj. workgroup pod properties od mycomputer na oba računala?
ZAHHAROW je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2008., 16:23   #8
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Citiraj:
Autor ZAHHAROW Pregled postova
znam da je ovo bezveze pitanje, ali vjeruj mi da na svašta naiđem u svom poslu kao programer, i to da se ljudi naljute na mene jer im pokušavam objasnit gdje je tipka escape, ili start u windowsima, i tako dalje, pa ovo radim iz profesionalne deformacije...
Da li si podesio jednako ime mreže tj. workgroup pod properties od mycomputer na oba računala?
jesam na svima je MSHOME,oni se u networku normalno vide,vidim sve kompove i sa servera i sa bilo kojeg drugog kompa,ali jednostavno ne vidim kad pokušavam ovako namjestit...moram se poigrat još s tim
Staro 20.05.2008., 18:12   #9
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Uspjeli smo!
Napokon sve radi Nek Lihto kasnije objasni kako, al glavno da se s jednog kompa moze pristupiti toj particiji, dok s ostalih računala ne
DoX_Chabar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno