![]() |
Zabrana nedopuštenog ulaska u sheranu particiju
Imam server koji je povezan sa više kompjutera u mreži i svi mogu pristupit njemu.Particije na njemu su Download i Backup,i sad mene zanima Download particiju sam normalno sherao i njoj svi pristupaju,ali Backup particiju oću isto sherat ali samo da ja mogu ući unutra recimo koda se traži password prilikom ulaska u Backup particiju,e sad mene zanima kak to izvest,preko nekog programa ili šta.Win Xp SP2 je gore :chears:
|
Sharing and security-->Permissions. Ostavi samo "Administrator" (ili koji vec acc imas za pristup) i ove sistemske da mogu full control, ostale pobrisi.
|
Citiraj:
Prvo moraš ugasiti Simple file sharing...
To share a folder or a drive with other users, follow these steps:
I pod permissions dodas samo svoj komp na mreži :) |
Da li je mreža na domeni ili workgroup?
Ako je domena morat ćeš dodat svoje računalo u domenu, jer inače je često slučaj da vidiš sve kompove u mreži te možeš pristupit internetu, znači prolaziš na ruter, ali nemaš pristup serveru. |
Workgroup je,samo eto sad se zezam oko toga i otišao sam na Permissions i uopće ne vidim ni jedan drugi komp osim servera,a sve je normalno sherano,jel treba još šta podesit?
|
U Permissions neka ti ostane samo SERVER\Administrator (ili s kojim se vec usernameom spajas) i neka on ima full control. Sve ostalo pobrisi. Tako imam ja rijeseno na svom serveru i sve super radi, jedino konekcija ostaje "ziva" dok god ne restartam PC. No to ti IMHO i nije neka sigurnosna prijetnja.
|
znam da je ovo bezveze pitanje, ali vjeruj mi da na svašta naiđem u svom poslu kao programer, i to da se ljudi naljute na mene jer im pokušavam objasnit gdje je tipka escape, ili start u windowsima, i tako dalje, pa ovo radim iz profesionalne deformacije...
Da li si podesio jednako ime mreže tj. workgroup pod properties od mycomputer na oba računala? |
Citiraj:
|
Uspjeli smo! :)
Napokon sve radi ;) Nek Lihto kasnije objasni kako, al glavno da se s jednog kompa moze pristupiti toj particiji, dok s ostalih računala ne :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:49. |