|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
heh, po tvojoj racunici je svako napajanje od 550w isto, a sta mislis zato ovo tvoje kosta nekih 200kn, a neko drugo bolje i po 500+kn? nije sve u wattima, al dobro...nemas jaku grafu pa ce mozda bit ok, al to napajanje moze napravit vise stete neg dobrog |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
..lol nije svako napajanje isto, nisam to ni mislio, ali nisam ni to reko... uopce to napajanje nisam htio kupit ali je to bilo jedino u Zaboku pa sam uzeo za prvu silu... pa ako bi 400 W ms-a vuklo ovu konfu, zasto nebi onda i jace od 550 W ?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
|
oc = 3.480 MHz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
|
Koje napajanje ja ovdje nisam nikakvo napajanje spomenu osim njegove potrosnje na sat,jel si ti to isprobo?ajde ovako ja sam gotovo 100% siguran da nisi u pravu,imao sam ovo napajanje bez phenoma koji trosi 95 w i sa athlonom na istoj konfiguraciji koju imam pod sigom i koji trosi 65 w ,i jos sam kod phenoma dodo jedan hard i zamisli potrosnja je bila ista,nekih 320 wata na sat i u jednom i u drugom slucaju,da nebi slucajno pomislio kako mi neki od drugih uredaja bio ukljecen,bas sam pazljivo to bio istestiro.Opcenito mislim da potrosnja procesora i ostalih komponenti nema veze sa vezom,to jedino iziskuje jace napajanje i tek onda dolazi do vece potrosnje.Da se jos samo nadovezem u jednu i drugu potrosnju je ukljucena potrosnja monitora |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Banned
|
Jel nije spominjan MS od 550w? ![]() Gle,napajanje tebi ne isporučuje svoju nazivnu snagu stalno,nego isporučuje koliko komponente iziskuju afaik.Neznam kako si ti mjerio,ja nisam,ali sigurno netko je pa će znat bolje reć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Premium
|
Citiraj:
Edit:znam da napajanje od 500 w ne trosi tolko al nit nemoze jel je to nazivna snaga i nema veze sa potrosnjom kompnenti,i napiso sam ti da sam sa svojim napajanjem na sat dobio potrosnju u oba slucaja 320 w na sat i cisto onako radi informacije recimo frotron 350w vuce maksimalno 4 ampera dok frotron 500 w vuce 5 ampera jos jedna stavka koja je bitna u potrosnji Zadnje izmijenjeno od: m&n. 09.05.2008. u 17:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
|
evo samo da se ukljucim... procesor je bitan jer pogledaj ss ************************** ...dakle moj puno vise trosi od tvog phonema, pa napajanje odasilje jacu snagu, pa je logicno da je racun za struju veci! ea , dal mi moze netko onda rec kak da postavim latencije RAMa da ga clockam jos vise !?' Mod: slike veće od 50kb u thumbnail. Zadnje izmijenjeno od: Razer. 19.05.2008. u 18:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
o cemu ti to?to je snaga koju procesor koristi ovisno o njegovom radu,sta nema veze sa potrosnjom struje nego kolko taj procesor dobiva od napajanja.a napajanje ce mu dat kolko moze uvijek.ako nemoze moras uzet jace napajanje.Jos da ti jednom ponovim isprobaj sa razlicitim napajanjima i vidi dali ce ti potrosnja biti ista nece miljnon posto.Istina je da jace napajanje zdere vise struje neovisno o komponentama,komponente samo traze da ti uzmes jace napajanje kako bi one od napajanja dobivale tu struju.nije isto dali napajanje trosi 3 ampera na sat ili 5 ampera i procitaj jos jedanput moje postove da vidis o cem je rijec jer mi se neda ponavljat neke stvari 100 puta. i da ovdje je rijec da ista konfa sa razlicitim snagama napajanja nece potrosit isto,nego ono napajanje koje je jace trosi vise dokazano i quit amper sati govore i previse Daj stavi jos jos 2 hard diska i vidi dali ce ti potrosnja biti ista samo radi primjera (bit ce ti ista) Zadnje izmijenjeno od: Razer. 19.05.2008. u 18:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
|
mozda upiknem jedan E2220 , pa samo da provjerim, dal bi moglo biti problema s napajanjem... po mojem misljenju nebi, jer ovaj naclockani d805 puno vise trosi... pa samo da mi netko potvrdi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Banned
|
Jel mogu i ja participirat na ovom potonjem? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
OMG, samo da pokušam razjasnit neke stvari: @pcgameanalyser: Nije stvar u tome da i šrotex napajanje nema dovoljno snage za isporučit, nego je stvar ako napajanje rikne zbog npr. puknuća kondenzatora da može poslati naponski šiljak koji će ti spalit i ploču i još komponenti. @silent-hunter: Vidim da ti lagano nisu jasni neki pojmovi kao npr. snaga i stuja i njihove međusobne veze. Snaga je povezana s naponom i strujom (snaga = napon*struja). Napajanje "pumpa" određenu struju kroz komponente na određenom naponu. Napon je najčešće 12V i ako grafičkoj treba 15A, napajanje će za to isporučiti 180W. Ako komponenti treba manje struje, napajenje će dati manje tako da tvrdnja da svako napajanje opterećeno punom nazivnom snagom definitivno ne stoji. Nadalje, potrošnja se izražava u (kilo)vatsatima ("potrosnja je bila ista,nekih 320 wata na sat"). |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|