|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Dva HD-a u jednom racunaru
U racunalu imamo instalirana dva OS-a, Win millenium i Win XP a racunalo koristimo ja i moj brat. U godinu dana se desi vise puta da moramo reinstalirati windowse i onda svatko od nas misli da je krivac onaj drugi. U kuci imamo jos jedan HD od 3 GB sa starog racunala (potpuno ispravan) i cuo sam da bih mogao i njega ugraditi u racunalo tako da imamo 2 HD-a. E sad me zanima, ako bi na pr. na prvi HD instalirali Win ME a na drugi HD Win XP i svatko od nas dvoje bi koristio samo svoj OS (na svom HD-u) da li onda, u slucaju da netko od nas opet nesto zabrlja na svojim windowsima onaj drugi moze biti bezbrizan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Pa na jedan instaliraj Win ME i sve drivere pa ga izvadi iz kompa. Onda na drugi instaliraj XP i onda nek svatko uzme svoj disk i stavlja ga u komp kad mu treba. Ak imaš ladicu još jednostavnije. :burn: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Najednostavnije. Staviš taj stari kao mastera na prvi kanal. Na njega staviš Win me. Nakon toga iz Win ME pokreneš instalaciju XP-a. Izabereš NOVU instalaciju ne upgrade i pokažeš mu da ga želiš smjestiti na drugi hard (D particiju). Kod prvog restarta on te pita koji operativni sustav želiš bootati i to je to. Samo budeš imao malih problema kod recimo reinstalacije ME, jer češ onda izgubiti tu mogučnost izbora OS, ali i to se da riješiti lagano. Isto tako možeš u BIOSU namjestiti da butaš recimo ili s prvog diska ili s drugog gdje su ti ta dva HDD i ta dva operatinvna POTPUNO odvojeni jedni od drugog i ne ovise o onom drugom ni na jedan način. Što bi tebi možda bilo najidealnije ali moraš svaki put u BIOS da bi izabrao koji HDD bootaš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Sve ti je osgovoreno osim da moze biti siguran samo onaj na WinXP i to ako ima particiju formatiranu u NTFS jer ga WinME ne vidi.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Hmm, ima još jedno riješenje: Na postojećem WinXP-u kreiraj 2 usera, jednog za sebe, jednog za brata. Stavi ih u grupu users, a postojećem Administrator accountu setiraj password tako da pola passworda zna tvoj brat, a pola ti. Na taj način neće moći nitko ništa unerediti ili (re)instalirati jer neće imati ovlasti za to, a za svaku instalaciju će biti potrebna prisutnost i tebe i brata.
![]() |
#6 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
ili... da oboje koristite samo jedan OS? sa 2 useraAcc.?
![]() |
#8 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
heh : bonker : samo sam skenirao pogledom postove - mislio sam da predlaze to skupa sa ME - nije iskljucivo napisao da stavi samo jedan OS... ![]()
![]() |
#9 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|