|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
(riješeno) Instalacija Viste BSOD (load SATA drivera)
Pozdrav! Kupio frend u vemil-u novi komp, Gigabyte matična M57SLI-S4, CPU AMD Athlon64 X2 6400+ BOX, 2x 2GB kingmax, sata hard od 250 GB, pržilica, COdegen 450W, Geforece 8600GTS Gigabyte E sad mene zapala dužnost da instaliram OS i naravno frend oće gore x64 vistu, i naravno sve podešeno instalacija krene ok i kad dođe do particioniranja diska učitam Sata drivere i dobijem BSOD, ak instaliram s driverima koji dolaze s vistom ona se skopira na hard i restarta komp. dobijem poruku "čekaj prvi boot" i onada opet BOST. 32 bit win xp i vista rade bez problema Di grešim tj. di je porblem da neradi x64 vista kad bi po svim pokazateljima trebala
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Prvo,uvjeri ga da mu je to promašaj života vista x64.Ako je stavi neka zaboravi na OC jer će masovno BSOD dobijat. Probaj se igrat sa sata modovima u biosu,možda pomogne,iako ti nemožeš pomoć prijatelju ![]() I čak mislim da ti su vistini sata driveri skroz ok. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
M frend je totalno noob za kompove tak da tu oc-a nebude, kupil je takav komp samo da može igrat simse 2 na 22" monitoru bez trzanja. Al bože moj njegovi novci : ![]() Mene zanima zakaj ju uopče nemogu instalirat na komp? P.S. znam da je vista šrot al ak ju on hoće ko sam ja da velim suprotno, i naravno oće lik vidjet da ima 4 GB rama u kompu kaj 32-bit osevi nedopuštaju
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za Vistu ne trebaš instalirati nikakve SATA drivere, bilo da radi u običnom IDE ili AHCI modu jer Vista ima integriranu podršku za AHCI.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja sam isto vista user ![]() A ako ih nisam dobio 20 od jučer,nisam ništa napravio,a koristim x86. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja imam jedno 3 BSODa od kad imam ovu Vistu sređenu koja je sad gore a to je jedno mjesec ili više možda, evo sad sam ugasio komp nakon 5 dana rada u komadu bez reboota jer sam morao nešto unutra presložit, a zadnji freeze je bio od witchera prije tih 5 dana... ![]() Ako ti se BSODa onda nešto nije dobro od drivera, i BSODat će ti se i na stocku, inače s OCanjem to nema veze kao takvim jer ako ti je stroj stabilan 100% bit će i s Vistom, ako nije onda nije stabilan i gotovo, inače x64 XPi imaju isto svojstvo da se BSODaju ako stroj nije skroz stabilan, nije stvar samo do Viste, i da x86 je manje stabilna i lošija od x64, i meni je bilo paradoksalno na početku i nisam vjerovao ali je fakat tako... ![]()
![]() |
#8 |
Premium
|
Problem riješen, ispostavilo se da Vista ima nekih problema instalirat se s 4 GB rama u kompu (treba neki patch) i sad sve radi. Može lock
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|