PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) Instalacija Viste BSOD (load SATA drivera) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=99280)

ZCracker 22.02.2008. 18:04

(riješeno) Instalacija Viste BSOD (load SATA drivera)

Pozdrav!

Kupio frend u vemil-u novi komp, Gigabyte matična M57SLI-S4, CPU AMD Athlon64 X2 6400+ BOX, 2x 2GB kingmax, sata hard od 250 GB, pržilica, COdegen 450W, Geforece 8600GTS Gigabyte

E sad mene zapala dužnost da instaliram OS i naravno frend oće gore x64 vistu, i naravno sve podešeno instalacija krene ok i kad dođe do particioniranja diska učitam Sata drivere i dobijem BSOD, ak instaliram s driverima koji dolaze s vistom ona se skopira na hard i restarta komp. dobijem poruku "čekaj prvi boot" i onada opet BOST.

32 bit win xp i vista rade bez problema

Di grešim tj. di je porblem da neradi x64 vista kad bi po svim pokazateljima trebala

žile 22.02.2008. 18:16

Prvo,uvjeri ga da mu je to promašaj života vista x64.Ako je stavi neka zaboravi na OC jer će masovno BSOD dobijat.
Probaj se igrat sa sata modovima u biosu,možda pomogne,iako ti nemožeš pomoć prijatelju;)
I čak mislim da ti su vistini sata driveri skroz ok.

ZCracker 22.02.2008. 18:21

M frend je totalno noob za kompove tak da tu oc-a nebude, kupil je takav komp samo da može igrat simse 2 na 22" monitoru bez trzanja. Al bože moj njegovi novci ::stoopid:

Mene zanima zakaj ju uopče nemogu instalirat na komp?

P.S. znam da je vista šrot al ak ju on hoće ko sam ja da velim suprotno, i naravno oće lik vidjet da ima 4 GB rama u kompu kaj 32-bit osevi nedopuštaju

domy_os 22.02.2008. 23:33

Za Vistu ne trebaš instalirati nikakve SATA drivere, bilo da radi u običnom IDE ili AHCI modu jer Vista ima integriranu podršku za AHCI.

yedwy 23.02.2008. 08:49

Citiraj:

Autor žile1942 (Post 958232)
Prvo,uvjeri ga da mu je to promašaj života vista x64.Ako je stavi neka zaboravi na OC jer će masovno BSOD dobijat...

Nebi rekao, možda je malo osjetljivija na nestabilnosti kad nije rock stable OC ali izuzev toga radi sasma dobro i na OCanim strojevima, radi toga jer pukne na polustabilnim mašinama je doššla na glas da se s njom "nemre klokati" ali IMHO to je kretenarija to što je neko uspio navit mašinu da prože SuperPI iako nije stabilna i puca pod svime kaj nije XP x86 je nešto drugo, ako mu je to sva zabava u životu da vrti SuPi - samo naprijed... :smoke:

žile 23.02.2008. 09:43

Ja sam isto vista user;)
A ako ih nisam dobio 20 od jučer,nisam ništa napravio,a koristim x86.

yedwy 23.02.2008. 09:57

Ja imam jedno 3 BSODa od kad imam ovu Vistu sređenu koja je sad gore a to je jedno mjesec ili više možda, evo sad sam ugasio komp nakon 5 dana rada u komadu bez reboota jer sam morao nešto unutra presložit, a zadnji freeze je bio od witchera prije tih 5 dana... :smoke:

Ako ti se BSODa onda nešto nije dobro od drivera, i BSODat će ti se i na stocku, inače s OCanjem to nema veze kao takvim jer ako ti je stroj stabilan 100% bit će i s Vistom, ako nije onda nije stabilan i gotovo, inače x64 XPi imaju isto svojstvo da se BSODaju ako stroj nije skroz stabilan, nije stvar samo do Viste, i da x86 je manje stabilna i lošija od x64, i meni je bilo paradoksalno na početku i nisam vjerovao ali je fakat tako... ;)

ZCracker 26.02.2008. 12:03

Problem riješen, ispostavilo se da Vista ima nekih problema instalirat se s 4 GB rama u kompu (treba neki patch) i sad sve radi. Može lock

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:26.