|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
konekcija ADSL-a
Pozdrav ! Imam nekoliko problema pa bi vas molio za pomoć! Imam MaxADSL i KASDA modem i napravio sam si konekciju i sve radi, pa me sad moli prijatelj da napravim njemu pošto ovi iz t-com-a sad to naplačuju. Obečao sam mu da ću složiti,a sad on dobije modem D-Link DSL-584T i sve je malo drugačije,nemogu se snač. 1.Kako je najlakše napraviti konekciju za taj modem? 2.dal se može napraviti konekcija samo iz t-com cd-a? 3.jel potrebno obavezno instaliranje modema iz tvorničkog cd-a,pošto me traži neki username i pasword koji bi trebali biti admin ali prilikom ukucavanja kaže da su netočni? 4.kod mene na mom računalu imam pod stavkom (LAN I VRLO BRZI INTERNET) 1394 Conection (lan adapter) i local area conection(VIA Rhine Fast Ethernet) 4.1 što je to 1394 conection ? 4.2 što je local area conection? 5 Dal je nužno da na svakom kompu mora postojati ta dva (4.1 i 4.2) jer kod njega je samo local area? evo ovo bi bilo sve i najljepša vam hvala na odgovorima! Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
1. za taj modem imaš dosta napisano po raznim threadovima kao i u stickyju pa baci oko i iskoristi opciju Search 2. da, ali je lakše 'pješke' sa New Connection Wizardom 3. ne, samo je potrebno instalirati PPooE drivera za vindovse (ako ih nema). Pass i user ćeš naći pod 1. 4. (IEEE) 1394 je Firewire i nema veze sa lan-om 5. ako komp nema FW, neće ga biti ni u Connection-u u vindozama
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 21.02.2008. u 11:18. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Hvala ! Veliš da je 1394 conection Firewire,a zašto onda piše pod to Net Adapter?(oprosti ali buni me to!) Mislim da ću pokušati prvo s t-com disca,pa onda na PPooE protokol! Na što bi tu trebao obratiti pozornost? Imam samo još jedno pitanje: Zeznuo sam stvar i prije uključivanja kompa spojio sam sve,pa tako i modem na komp! dal će biti sve uredu ? Što, ako ne?!!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
I FW je jedna vrsta komunikacije pa ga valjda zato stavlja pod Connections. I meni ga je na staroj ploči tamo stavljao. Ako ideš sa cd-a, samo prati upute. Kod D-Linka treba pripaziti na jednu stvar - t-com ga obično stavlja u router mode koji radi probleme kod spajanja ne net te ga treba staviti u bridge mode (svaki put kad hoćeš na net, moraš desni klik na Connect ikonu na desktopu). Nema veze što si sve spojio prije stavljanja drivera.
![]() |
#6 |
Premium
|
Očigledno nisi iskoristio Search. Najlakše ti je da ga resetiraš putem one rupice sa zadnje strane i on će se vratiti u bridge mode.
![]() |
#8 |
Premium
|
Sticky aka Zalijepljeno. Tebi treba ovaj http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Imam isti router i nekaj sam sprćkal to jest kad god kliknem na neku stranicu on otvara ali uvijek dobijem na ekranu prozor CONECTION ADSL . Kako se toga riješiti . |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa ako sumljaš da si sprčkao postavke routera onda napravi reset na tvorničke postavke i konfig iz početka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|