|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2003
|
Boot windowsa!
Imam jedan mali problemcic...ovako...instalirao sam nanovo windoze 2k0 Pro i XP na isti disc samo druge particije...prije sam imao 2k0 na 4Gb disku, XP na 120Gb (bio je podjeljen na dvije particije)...i sad imam baricu podjeljenu na 3 particije...na jednoj je XP...na drugoj 2k0...i treca mi je ovak za MP3-ce, filmove,programe...i ostale gluposti...uglavnom meni sad ne želi bootati da bi ja birao između XP-a i 2k0...why?...kaj treba napraviti boot? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
What's inside???
Datum registracije: Sep 2003
|
ak su ti oba diska spojena mozda ti trazi na drugom disku :confused: kojim redom si installo win? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Pogledaj kako ti izgleda C:\boot.ini (Stavljen je hidden i system). Prilagodi ovome: Citiraj:
2. ...partition(1)\WINDOWS < ovo windows oznacava naziv windows direktorija a broj u zagradi particiju. AFAIK na 2000ici je po defaultu WINNT. Ovo je za 1. WinXP, 2. Win2000
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ovako probao sam s onim osl2000 (našao sam tu na forumu link pa sam ga skinuo)....uglavnom z njim mi neće pokrenuti 2k0...dal neko zna kak treba napisati boot? Ja sam ga ovak napisao: [boot loader] timeout=15 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" multi(0)disk(0)rdisk(3)partition(3)\WINDOWS="Microsoft Windows 2000 Professional" Nije mi jasno ovo rdisk... Znači imam na C: (XP), na D: (prazno...4Gb disk), E: (Media), F: (tu mi je win 2k0Pro), G: (CDRW) Particije C:,E: i F: su mi od 120Gb diska. Zadnje izmijenjeno od: Chozen. 09.04.2004. u 15:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Mozes li bootati XP ili 2k? Ako je odgovor XP onda stavi rdisk1 umjesto rdisk3. OSL ti ne moze pomoci zato kaj su sistemski fileovi od win2k na C particiji. OSL mozes koristiti kad instaliras win2k na drugu aktivnu particiju ili disk pa onda on nasere sistemske fileove na nju.
![]() |
#6 |
Registered User
|
Da odgovor je XP... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
...sad kužim zakaj mi ga ne nalazi...hehe...tam umjesto WINNT sam napisao WINDOWS...Costa nisam vidio taj post prije... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
Datum registracije: Jul 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
evo još jednom moj boot: [boot loader] timeout=15 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional"/fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(3)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" ...ove particije od WINNT-a sam probao mjenjati od 1-4...dok stavim na 1 (al tu traži XP-a...ne?)...mi ispiše da nemre nać Windows root\system32\hal.dll...ja sam pogledao dal imam taj file...i imam ih na oba win... A kad mjenjam od 2-4 mi ispiše: Windows could not start because of a computer disc hardware configuration problem Could not read from the selected boot disc. Chek boot path and disc hardware. Please chek the Windows documentation about hardware disc configuration and your hardware reference manuals for additional information. Evo tu si i particije koje imam (ako vam šta pomaže): Nije mi jasno ovo rdisk... C: (XP), na D: (prazno...4Gb disk), E: (Media), F: (tu mi je win 2k0Pro), G: (CDRW) Particije C:,E: i F: su mi od 120Gb diska. Zadnje izmijenjeno od: Chozen. 09.04.2004. u 15:44. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Rdisk oznacava disk i pocinje od 0. Particija oznacava particiju ![]()
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Kaj nisi prije rekao da je na drugom disku? Ako je na istom onda mora biti 0, 3.
![]() |
#14 |
Registered User
|
Nisam...izgleda da je to dobro...ali sad mi je napisal da mi nedostaje(a imam ga) ili je oštećen ovaj file: <windows root>\system32\hal.dll Napravio sam re-install windowsa XP...mislio sam si možda popravi taj file...ali i dalje mi javlja to...kaj da probam s cd-a skopirati tu system32 taj file ili??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Ak' ti se vec zeza s time meni je dok sam imao winxp/2000 pomoglo kopiranje sistemskih fileova ntldr, NTDETECT.COM... (svih iz samog roota, kode tebe G:\) win2000 umjesto winXP. Ne diraj nista Windows dir.
![]() |
#16 |
Registered User
|
Ako nije problem...možes mi pobliže objasniti kaj moram napraviti...kaj nebum nešt krivo...kolko sam razmil s cd-a od win 2000 skopirati file NTLDR u WINNT\system32... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Ne, s particije G:\ skopirati fileove iz roota (G:\, znaci ne G:\windows ili G:\windows\System32 nego samo G:\) u root C:\ Boot.ini ne diras.
![]() |
#18 |
Registered User
|
G: mi je CDRW....valjda misliš...F:...ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
A jesmo se zapetljali, napisao si "Particije C:,E: i G: su mi od 120Gb diska.". OK. Onda stavi, 0, 4 i napravi ono kaj sam ti rekel samo umjesto G je F ![]()
![]() |
#20 |
Registered User
|
Da sad dok sam re-instalirao windowse mi je zamjenilo G: s F:... ![]() UIRoot.class com/ms/ui IUIRootContainer.class com/ms/ui Root.class com/ms/dll Root.class com/ms/wfc/util Jesu to ti fajlovi? BTW to mi nece skopirati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
Root je naziv za prvi dir, ono C:\, D:\, E:\ ![]() F:\ntldr u C:\ntldr F:\NTDETECT.COM u C:\NTDETECT.COM
![]() |
#22 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
Ima atribute hidden i system. Control panel -> Folder options --> View ---> Ukljuci "Show hidden files and folders", iskljuci "Hide protected operating system files (recommended)", a usput iskljuci "Hide extensions for known file types"
![]() |
#24 |
Moderator
|
Znas kaj. Ti se da instalirati XP pa onda 2000? Tako bi trebalo funkcionirati?
![]() |
#25 |
Registered User
|
Kad stavim ovak multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" onda mi ispiše ovo: Windows could not start because of a computer disc hardware configuration problem Could not read from the selected boot disc. Chek boot path and disc hardware. Please chek the Windows documentation about hardware disc configuration and your hardware reference manuals for additional information. A kad na partition(3) onda da mi fali ili da je oštećen: <windows root>\system32\hal.dll Ovo sam ja prije uključio "Show hidden files and folders" ...a ovo kaj si mi rekao da isključim to sam sada...na win 2000 nemam nikakve fajlove...a na XP imam...kaj da skopiram s XP-a na 2000??? Evo ih: AUTOEXEC.BAT boot.ini CONFIG.SYS hiberfil.sys IO.SYS MSDOS.SYS NTDETECT.COM ntldr pagefile.sys ustvari ja samo trebam NTLDR-a...ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
|
Ništa...isto je...:mad: ...kaj sad?...izgleda da bum ja to moral još jenput instalirati iznova...kaj stvarno da probam XP prvo staviti pa onda 2000 Pro?...ili imaš neko rješenje...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
Reinstaliraj ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Registered User