|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Download sa neta smrzava komp
Bokšić, prije par mjeseci sam imao problem smrzavanja kompa i tada nisam pojma imao što to uzrokuje, no I had a clue - mislio sam da je to radi torrenta koji su mi se skidali duže od par desetaka sati. No, danas pred Vas dolazim sa relativno čvrstim dokazima ![]() Naprosto sam siguran da je to download, i to ne samo preko torrenata, nego i obični download (skidao sam neki patch ili nešta, što je bilo malo teže pa je DL potrajao) koji je išao preko FF-a odnosno, Free Download Managera. E sad, prvotno mišljenje da broj konekcija (kod torrenta ih može biti ohoho) ubija komp, no čim običan DL isto smrzava - nešta ne valja definitivno. Sad ja Vas pitam, što mislite da je glavni krivac ? Moje sumnje idu na Siemens Gigaset USB 108 adapter (najnoviji driveri, no na svima je smrzavalo) koji koristim za spajanje sa SE555 routerom. Imam flat, pa sam non stop spojen na net. Kod seedanja sa utorrentom, sve je u najboljem redu i komp radi danim bez problema (s time da vrtim i Grid.org, što znači da mi je proc zadnjih 2 mjeseca non stop na 100% i ne ruši se, sve dok ne roknem neki poduži DL). Jel ima još netko, sa 108-icom, a da je primjetio slične probleme ? Ili da nije primjetio možda (a ima 108-icu) ? Svaka pomoć je dobro došla. Konfa je stara:
Testirana sa svime mogućim, Prime, Memtest, renderiranje po dan i pol, kodiranje videa u Xvid sa AutoGK-om preko 20 sati, Grid.org koji se vrti na obje jezgre po cijele dane...Sve prolazi bez problema... Znači, sve je ok dok ne počnem sa nekim dužim download-om, bilo preko torrenta, bilo ikako drugačije - random smrzavanje dobijem. Upload ne smrzava i po tjedan dana... Sve bi to bilo bez problema isprobat da imam neku wireless karticu, no nemam nit jednu viška nit od ikoga za posuditi. Burazova je odapela nedavno ![]() Ništa, svaka pomoć se cijeni. Lepi pozdrav, Vutzo |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Zasto se ne spojis preko LANa ? tj žično?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
Router mi na neko vrijeme više u blizini od kompa, već je preseljen na kat niže, stoga bi morao voditi podosta metara kabela, jer nalazi taman ispod moje sobe, a kraći put ne postoji. Al, nejvjerojatno kako mi to nije ranije palo na pamet da probam, kad mi je router bio par metara od kompa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
al se nekad dobro jelo...
|
Kupi za 100kn (canyon) PCI wlan karticu pa se tako spajaj, USB možda je "univerzalan", ali LAN je puno pouzdanija opcija za prijenos podataka.
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj isključiti QoS na svakoj konekciji, a možeš i u servisima... Jesi li isključio automatski reset kod grešaka da ti se prikaže BSOD? Kojekakve gamadi nemaš?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Moderator
|
Citiraj:
A trenutno se ne bih htio bacati u trošak, makar od 100kn dok god ne maknem sve ostale mogućnosti. Ali, ako će biti potrebno, neću bit židof i kupil bum da probam zamjeniti ![]() Citiraj:
QoS u svakoj konekciji sam, eto tek sad isključio, čisto jer sam na tu opciju u postavkama kartice zaboravio uopće da postoji. Automatski reset u slučaju BSOD-a je isključen, no ne vidim poveznicu, pošto se meni windowsi smrznu (zamrzne se ekran i nema micanja miša/tipkanja više),a ne baca BSOD. Event Viewer sam isto nešta gledao, no jedino što mi upada u oči su warnings-i u vezi previše TCP/IP konekcija (čak sam i maknuo ograničenje od 10 konekcija koje XP SP2 postavlja i opet ne pomaže). Gamad nije isto uzrok, jer em što imam AV ipak (AVG Free, ali opet - barem nešta ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.: h4rdc0Re cY8ERgEEk :.
Datum registracije: Nov 2007
|
Jep.. ista stvar viđena. Kad počne sukat podatke preko USB porta ploča nedaje dosta struje pa nastoji zgasit po potrebi neku komponentu. Slična stvar je i sa PCI wlan 108 adapterima sa atheros chipsetom. Ljudi pomisle da je zbrka sa IRQ i preturaju razne kombinacije po PCI utorima, nekad čak i pogode donekle stabilan rad. Ali čim starta onboard zvuk ili LAN, komp krepa. Ista stvar se događala prijatelju sa ADSL ruterom spojenim preko USB. Dok normalno surfa sve ok, kad krene sukat DL malo jače krepa sve. Ovaj bug se javljao na većini nForce2 chipseta na kojima se moglo primjetiti nenormalno grijanje southbridgea dok rade sve njegove funkcije paralelno (sound, IDE/SATA, LAN, USB). Rješenje za wlan PCI adaptere je postavljanje coolera na SB ili podizanje wifi na linux ili mikrotik, a za USB adaptere, kao adsl router, prebacivanje na mrežni kabel. Kopanjem po stranim forumima i traženjem odgovora od strane D-Linka, TrendNet-a.. rečeno nam je da je stvar u southbridgeu i njegovom radu u kojem gasi komponente po potrebi kad negdje krene jače sukanje struje nego je moguće da ploča isporuči. Tu se windowsi ruše. Čudna je stvar jedino to što je doba nForce2 prošlo i što ti imaš dobru ploču. Savjet. Probaj nakratko izvadit Teratec iz PCI i isključit LAN i Sound onboard pa onda opalit malo jači DL. Ako bude sve štimalo.. znaš u čemu je problem i pokušaj se prebacit sa USB na LAN. Sretno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Meni ponekad baci bluescreen(bad pool caller) nakon što idem dignit uTorrent iz traya nakon cijele noći skidanja..Pomirio sam se s tim,šta ću..Preko LAN-a je spojena Kasda..nisam to primjetio s normalnim downloadanjem..
![]() |
#9 |
Moderator
|
Isključivanje QoS-a u konekcijama nije pomoglo. Ubrzo se opet smrzla stvar. Sada sam u procesu isprobavanja prijedloga prof.gogx-a, izvadio sam tuner i sve disable-ao zvuk (opako mi je teško to palo, pošto mi Foobar gori skoro cijeli dan, a sad mi je tišina ![]() Slušam ga na poslu, fax-u i sad još doma preko linije ![]() A onda kad će se vraćati ovo disableano, budemo vidjeli koja kombinacija radi "probleme". |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PizzoZder
|
Vucicu, posaljem ti ja jednu Pci Canyon wireless karticku za testiranje na mjesec/dva ako ti treba. Kopajuci po ormaru sam je nasao, pa eto da je pametno iskoristim. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Wannabe Pilot
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
PizzoZder
|
Ma to ti je tako kod mene, vec sam 2 kabela 6pinska za grafe darovao tu na forumu, Gjurovski i micek_kc mislim, jbga decki traze a kod mene u ormaru stoji ![]() Edit: Greg baci na pm sta te interesira....
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera Zadnje izmijenjeno od: nino. 19.12.2007. u 21:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Momci, nemojte biti neugodni, obavite to molim Vas sve preko PM-a (kako sam i ja ![]() Jedno je sigurno, naskidat ću se nepotrebnih stvari ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Nebih baš rekao da je tvoj problem vezan sa manjkom struje na usb portu pa da ploča gasi druge stvari. Meni je 108-ica spojena na stari gericom lap i to na usb 1.1 te sve radi fino. Skidam ovih dana neprekidno, ako ugasim na sat-dva... Treba iskoristit "FLAT" dok traje :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
@ Catkiller Naravno, linuxtracker.org all the way... ![]() No, ako želiš, imaš mogućnost i skinuti najnoviji Windows server 2008, pa ga isprobati na 90 dana, direktno od MS-a ![]() Barem ću imati šta isprobavati preko VT-a. @ Stuc Pa eto vidiš, da kada sam isključio onboard LAN i zvuk, te izvadio Tuner iz PCI slota, da i meni sve radi. Tko će ga znati, ali nije mi prvi glas o takvome ćemu i možda bih se priklonio mišljenju prof.gogx-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
.: h4rdc0Re cY8ERgEEk :.
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Probaj taj adapter prvi instalirati pa onda vraćati ostale komponente jednu po jednu. Možda uspiješ pogoditi kombinaciju da sve proradi stabilno. Vjerojatno bi promjena adaptera pomogla ili prelazak na tu Canyonicu što ti Nino nudi. Zanimljivo da sam i ja imao Gigabyte ploču ali drugi chipset. Moguće da je problem random i ne ovisi o određenom chipsetu (recimo nForce2) nego.. pojma nemam čemu. Ali da je problem vezan uz struju ili IRQ.. to je sigurno. Zasad pomaže jedino rasterećenje southbridgea na nForce. (čudno da se nitko sa intel čipsetom nebuni na ovako nešto, barem ja nisam vidio do sad) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
Evo, sada sam vratio zvuk. Tek radi par sati, pa ne mogu ništa više reći. DL radi punom parom, sa podosta konekcija. **bga, jedino što i mogu je vraćati jedno po jedno i gledati što radi probleme. Sva sreća pa imam volje i vremena. Nino je bio toliko drag, pa će mi sendat tu Canyonicu. A taman do tada ja istestiram to sve i vidim šta kenja. Vidio sam da Visage govori da su PCI slot 3/4 najbolji što se tiče ne-klanja, pa ću prilikom vraćanja probati tamo staviti tuner. Ostatak stvari, sve što mi ne treba (firewire npr.) je u BIOS-u isključeno. IRQ su na automatic za sada u BIOS-u. Nikada još to nisam mjenjao, tako da mi je to još nepoznata zona, ali za sve ima prvi puta ![]() Budemo vidjeli, rekli su slijepci.... P.S. Evo, neke slikice, koje će možda pomoć, a možda ne. Al je thread lijepši sa njima ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...neznam koliko ce ovo pomoci ali: posto koristim wlan i preko njega se spajam na net tj kombinacija gigaseta i wlan usb kartice na kompu nakon nekog vremena komp poceo zamrzavati kad bi se spajao na net,problem je bio u usb wlan adapteru kojeg kad sam zamjenio radi najnormalnije..eto ![]()
![]() |
#22 |
Moderator
|
Evo, znam da radim dupli post, ali tako jedino i mogu javiti novosti. Može Domy spojiti sa gornjim ako mu se da ![]() Nego, slučaj sa USB 108 adapterom je bio sljedeći: 1. postavka - radilo sve, 17h u komadu skidalo bez problema.
2. postavka - smrzo se nakon 4-5 sati
3. postavka - smrzo se
Što bi značilo, samo kada je zvuk bio upaljen, ostalo ugašeno, nije se komp smrzavao. Onda mi je Nino poslao Canyonicu (hvala Nino ![]() ![]() 1. postavka - radi sve već 23h and counting
Znači, definitivno nešta nije u redu sa USB-om na matičnoj, no puno veća vjerojatno (kako je i Joolka još napisao) da se vanjski taj USB gasi. Sad ću još malo isprobavati, a onda ću se dogovoriti sa Ninom što dalje. Oću biti 100% siguran da je do USB-a 108-ice. Hvala svima na savjetima i pomoći, posebno pusa ide Nini koji je brzo poslao paket za Zagreb. Duša od čovjeka ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|