Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.11.2007., 11:56   #1
devil_kc
geek.
Moj komp

devil_kc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
gdi je problem?[wlan]

osim u faci, jel

ovak: imal sam doma kasdu koju sam uz dosta muke netjeral da radi onak kak ja to zelim i bilo nam je dobro sad su starci uzeli max tv i ninđe kreteni iz tkoma nam donjeli zyxelov bezicni ruter P-660HW-D3 koji su stavili u dnevni i rekli da se njuima neda vuci kabel mrezni po kanalici od antene s kata gdi je moja soba. i dali mi super kul edimax ew 7318ug usb sa ralinkovim cipom kao eto sine, igraj se s tim, s tim se na net spoji. a ja .. imam linux koji eto bas nije fan ralinkovih cipova, ali uz dosta muke natjeral sam ga da proradi. evo sad bas putem njega pisem, ali.. sranje se dogada a ja neznam do cega je to tocno. od moje sobe do rztera je 1 zid tj plafon boravka jer je moja soba direktno iznad tak da "signal" nemora izi vise od max 3 metra. to vjerujem nebi trebalo predstavljati niakkav problem,ali.. meni veza puca tj ne ouca nego pada na ancind a se brutalno spusta brzina prijenosa i link je izmedu 20 i 60% nekad u noci je doso na 80%. to je maximum bilo. putem iwconfiga pratim akj se dogada s ruterom. to otprilike ovako izgleda(trenutno stanje
Citiraj:
wlan0 RT73 WLAN ESSID:"ZyXEL" Nickname:"ZyXEL"
Mode:Managed Frequency=2.412 GHz Access Point: 00:02:CF:7D:CA:96
Bit Rate=54 Mb/s
RTS thr: off Fragment thr: off
Link Quality=57/100 Signal level:-62 dBm Noise level:-99 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0
i sad veza radi normalno biutraet zna pasti na 18Mb/p i onda je nemoguce surfat.. uz pomoc
Citiraj:
/etc/init.d/networking restart
znam srediti vezu ali skuzil sam da i to cesto ne radi engo a moram refreshat wlan u postavkama rutera. gdi ej tocno problem? danas mi daolazi dlink DWL g520 sa atheros cipom koji ce nadam se rjesirti stvar, osim ako je do rutera, a posto se ne kuzim previse u wlan pitam- je li to do rutera ili ovog wlan dongla koji su mi dali smradovi iz tkoma?

Zadnje izmijenjeno od: devil_kc. 30.11.2007. u 12:35.
devil_kc je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2007., 14:39   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Mislim da je prvo u pitanju Edimax, ajde isprobaj D-Link pa ćemo znati više.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno