devil_kc |
30.11.2007. 11:56 |
gdi je problem?[wlan]
osim u faci, jel
ovak: imal sam doma kasdu koju sam uz dosta muke netjeral da radi onak kak ja to zelim i bilo nam je dobro:) sad su starci uzeli max tv i ninđe kreteni iz tkoma nam donjeli zyxelov bezicni ruter P-660HW-D3 koji su stavili u dnevni i rekli da se njuima neda vuci kabel mrezni po kanalici od antene s kata gdi je moja soba. i dali mi super kul edimax ew 7318ug usb sa ralinkovim cipom kao eto sine, igraj se s tim, s tim se na net spoji. a ja .. imam linux:) koji eto bas nije fan ralinkovih cipova, ali uz dosta muke natjeral sam ga da proradi. evo sad bas putem njega pisem, ali.. sranje se dogada a ja neznam do cega je to tocno. od moje sobe do rztera je 1 zid tj plafon boravka jer je moja soba direktno iznad tak da "signal" nemora izi vise od max 3 metra. to vjerujem nebi trebalo predstavljati niakkav problem,ali.. meni veza puca tj ne ouca nego pada na ancind a se brutalno spusta brzina prijenosa i link je izmedu 20 i 60% nekad u noci je doso na 80%. to je maximum bilo. putem iwconfiga pratim akj se dogada s ruterom. to otprilike ovako izgleda(trenutno stanje
Citiraj:
wlan0 RT73 WLAN ESSID:"ZyXEL" Nickname:"ZyXEL"
Mode:Managed Frequency=2.412 GHz Access Point: 00:02:CF:7D:CA:96
Bit Rate=54 Mb/s
RTS thr: off Fragment thr: off
Link Quality=57/100 Signal level:-62 dBm Noise level:-99 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0
|
i sad veza radi normalno biutraet zna pasti na 18Mb/p i onda je nemoguce surfat.. uz pomoc
Citiraj:
/etc/init.d/networking restart
|
znam srediti vezu ali skuzil sam da i to cesto ne radi engo a moram refreshat wlan u postavkama rutera. gdi ej tocno problem? danas mi daolazi dlink DWL g520 sa atheros cipom koji ce nadam se rjesirti stvar, osim ako je do rutera, a posto se ne kuzim previse u wlan pitam- je li to do rutera ili ovog wlan dongla koji su mi dali smradovi iz tkoma?
|