|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Utility za Vistu da ne bole oči?
Pozdrav svima na forumu i jedno pitanje za znalce: Isprobavam Windows Vistu Ultimate 32-bitnu (reda radi), pa me zanima dali ima neki Utility od Microsofta ili neki nezavisni, pa da instaliram a da me ne bole oči u Visti. Imam profesionalni monitor CRT Philips 202P7 i u Win XP-u je slika kristalno čista dok u Visti sve izgleda mutno i nakon nekog vremena 15 min oči počnu češat, a nakon toga i bolit bogme. Isprobao i Linux i tamo je sve kristalno čisto, pa zaključak je neki da su u Microsoftu radili ovaj novi nazovi OS samo za LCD-ove. Instalirani su svi zadnji grafički driveri i probano je sa svim frekvencijama na monitoru i sa svim vrstama fontova, ali niš ne pomaže. Po forumima vani ima puno ljudi koji se žale na (CRT monitori) bol u očima pod Vistom, ali oni navodno to pripisuju svom monitoru ili sl. Mislim da je stvar do Viste (WinXP i Linux sve bajno) pa ako ima netko neku informaciju o kakvom Utilitiyu koji rješava problem pa da na monitoru od 5000 kn pod Vistom vidim barem kao na XP-u ako ne savršeno ko na Linuxu bio bih zahvalan na informaciji. Ili sačekati možda Windows Vista SP1 pa možda oči više neće boljet pod Vistom (ha,ha,ha). Pozdrav svima na forumu i zahvaljujem na savjetima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Ma , stari nemoj me uzet zdravo za gotovo jer sam trenutno na xp-u sa sp3 betom ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Ma probao sam sve živo
Citiraj:
Probao i ClearType i neznamštone, i definitivno dignuo ruke od svega toga. Razmišljam da krajem 2008-e (eventualno početak 2009-te) kad izađe Vista SP2 definitivno pređem na taj OS i uložim u jedan dobar 24" LCD do 3000 kn na kojem će sve biti OK. Do tada vrtim kristalnu sliku na WinXP SP2 (eventualno uskoro SP3). To mi je izgleda jedino rješenje. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|