|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2003
|
Žnjebe me ram
Kao prvo, ovaj isti topic mozete naci i na gamer forumu, al posto tamo nisam naso rjesenje, pitam i ovdje, glasi ovako: "Imam Asus A7N8X, athlon xp 2500+ ocan na 2.2GHz, 256 MB DDR RAM 3200 (400MHz) TwinMos itd. Kupio sam jucer jos 256 istih od twinshita, jedina je razlika sta na cipovima pise elixir, a ne twin mos kao na prvom (znaci razliciti proizvođać), ali ima istu naljepnicu i sve... Maticna podrzava DDR, ubacim jedne u prvi, a druge u treci slot (za dual channel foru) i srusi ga!!! Komp mi se vec nekoliko godina nije rusio bez razloga, odnosno uopce, i sada ovaj ram sere!!! Probavao sam po svim slotovima, i sve kombinacije ali rusi, radi jedino kad stavim samo "stari" RAM! Mislio sam da je pokvaren pa sam zamijenio za drugi, al opet isti shit!!! Sta da napravim?!?!?!?! P.S. Oh da, i na naljepnici na novom ramu pise 3cl, a na starom 2.5" Mislim da je problem u latencijama rama, jedan ima 3, a drugi 2.5, pa ne mogu raditi zajedno, al mozda i nije to jer mi je ovo prvi put da se susrecem sa takvim problemom. Ako ko ima sta za rec samo naprijed... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Re: Jebe me ram
Citiraj:
trk u bios pa pod chipset pheatures ---> i tamo nadji postavke rama i teraj dalje ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Pa naravno da ruši. Dosta matičnih ima problema s različitim RAM-ovima. Stavi postavke latencije i to kao da imaš ovaj slabiji ram, znači na 3.0 itd... Jesi probao dignuti sistem s ovim novim ramom? Pošto je on slabiji, nađi njegovu granicu pa onda ubaci ovaj 2.5 (što bi on trebao bez bada izdržati). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Ak ne pomogne kaj su kolege rekli onda ti je najbolje prodat memoriju i kupit bolju recimo kingmaxa 433.
![]() |
#5 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Prvi i treći slot za dual chanell?:confused: Drugi i trći slot bi trebalo bit za DC. Načelno je Twinmos dobra memorija ako se potrefe čipovi. Znači Latencije stavi na 3.0-3-3-10 trebalo bi tako raditi ak neće stavi na 3.0-3-4-10 a ak neće učini ono kaj ti je imenjak ( Bl@de) rekao, prodaj i kupi KIngmaxa.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Pa ne, nemoj gledati što piše na čipovima, miksaj čipove raznih latencija (nema istu naljepnicu ako na jednoj piše cl 2.5, na drugoj cl3), nemoj se držati pravila "isti proizvođač - ista serija", ali proglasi TwinMOS smećem, to je ok ![]() Ali ne mogu vjerovati da si potrefio na tako loše čipove koji ne rade na 400 MHz bar na CAS2.5 već imaju CAS3 po defaultu. Ovi moji original TwinMOSi rade na 400 MHz CAS2 rock solid. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Ma probao sam vec sve kombinacije, stavim samo novi ram (ovaj od elixira) pa mi ga rusi, latencije sam vec isprobavao pa sranje, nis ne pali! Najbolje mi je ono rjesenje kolege Blejda:" Prodaj, i jebi twin mos, kupi kingmax!!!" Ima ko da oce kupit 2x 256 dedeer rama twinmosovih na 400megaherca, il ima nekog ko bi bio voljan kupit, il oce za neke uroke protiv twinmosa ![]() P.S. Sta je ovo 3.0.-3-3-10, kakva je to fora, u biosu imam 2, 2.5 i 3 za latencije... mozda je gluzpo pitanje, al jebiga, moram od nekud saznat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
e, da mislio sam kupit KingMax, al u rijeci ga ima samo u ve-milu, a dok ja nadjem to prokleto djubre zakamuflirano, meni puko film i kupio u ventexu ovo od twinshita (ono kad ovaj prvi vec radi zasto ne bi i ovaj drugi bio dobar, ne... NE!) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
Evo ti štivo pa čitaj. I nemoj misliti da je KingMax bezgrešna memorija, i sa njom moraš paziti (uvale ti 400 MHz šrot dok kažeš keks), prema tome, dobro se informiraj što znače brojke na proizvodu i kakva su iskustva korisnika sa tim komadom hardvera prije kupnje da poslije ne bi bilo nismo znali. I pazi da ti ne uvale šrot kao što su ti uvalili u ventexu, jer da si znao što znači CL3 sigurno ne bi kupio tu memoriju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
usput, sta je bolje KingMax ili Infeon Samsung? Mislim razlika u cijeni nije velika, kakvih 10-tak kn, pa ono... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Uzmi KingMax SuperRAM 433 256 Mb (dva komada) - prepoznat ćeš ih jer su crvene boje (najčešće) i gotovo. Samsung i Infineon su dobre memorije, ali ovaj Kingmax je bolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Ma LOOOL=ROTFLMAOx150 Ovaj kova je lud 100 na sat!!! Tip sve to lijepo izracuna, napise objasni, ako i sve zto kuzi, svaka mu cast, zna vise od svih prodavaca i servisera u pc-šopovima zajedno... Nema sta, jos da sam ja sta skuzio sta je reko, mislim nesto kuzim, al matematika i nije jaca strana :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Evo, namjestio sam na 2.5-3-3-8, povisio napon, i radi bez beda vec punih pola sata... Jos ce mozda bit nesto od toga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Headbangig Grunf!
|
Stavi si memoriju ovak_ 10 ili 11 3 3 3.0 jer ti je zbog Dualchanell bolje imat T(RAS) na 10 ili 11
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Nemaju pojma što je dual chanel, MS 400W je za njih "solidno serversko napajanje"!, tak svejedno oš SDR ili DDR ubost na ploču, razlika je u "proizvođaču" i sličnih izljeva pameti koje sam imao prilike čuti u našim poznatim shopovima. Kova je za njih maestro što se tiče latencija i sličnih sranja vezanih uz memorije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Headbangig Grunf!
|
Evo jednog primjera kojeg sam ja cuo: Dok jos nisam znao razliku izmedju Palomino i Tbred sam pitao tipa u jednoj firmi ( ime jo slici na zablje glasanje) i dobio sam ovaj odgovor, ma u biti nema to je samo marketinski potez, jer se tako dobiva dojam da je nesto novo! ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
vidi stvarno, malo je brzi na 2.5-3-3-11 (na 3.0-3-3-11 ili 10 ne radi, samo pisti) A sada kad vec "stabilno" radi (khmm, da....), evo jos jedan problem, udjem u enemy territory i on me izbaci nakon par sekundi (dok u limbu odaberem stranu i klasu ![]() Pa koji ti je sada ku...?! jel zna neko kako da to sredim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Puno je ljudi imalo problema s tom pločom.Probaj stavit bios 1004 ili 1006 (naravno provjeri revision ploče). Ako ne upali zamijeni ploču ili nek radi u single channel modu.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
i evo nas opet, nakon par dana testiranja, savjetovanja i opće zajebancije sa memorijom, doso ja danas u ventex servis, i rekoh:"Dajte mi zamjenite ovih 256 ddra sa sa istima al sa latencijom 2.5!" Tip memalo pogleda, i onda mu je valjda sinulo, donese on to meni, dodjem doma, ustekam ram i upalim komp... Na moje opce iznenađenje upalio je odmah, winowsi se digli bez beda i ne prijavljuje error! Jos odo u et, da vidim ako ce izbacit, a ono..... NISTA! Ne izbacuje!!! Zahvaljujem svima koji su mi svojim savjetima i postovima na ovom topicu pomogli, rijesio sam problem!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
Eto, jel još misliš da je TwinMOS smeće? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Registered User
|
Citiraj:
Meni memorija radi na 200MHz, ako stavim na 400 pocne mi pistati |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Guest
|
Citiraj:
Gle, memorija radi na 200 MHz, ali efektivno radi na 400 MHz jer je DDR (double data rate), dakle DDR400 ili DDR3200. Stavi je na 200 MHz, stavi je recimo na moje postavke pa vidi kako radi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
TwinMos 400mhz sa Elixir chipovima je teško smeće koje ne može raditi niti na default postavkama. Kad mi je pukao film od pustog eksperimentiranja otišao sam je zamijeniti za bilo što drugo. Tip u dućanu nije ni znao da imaju i drugi model (isto TwinMos ali drugi proizvođač chipova i latencija 2.5). Ovaj radi bez greške.
![]() |
#27 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
|
Ma kuzim, dual ddr... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ex-Gastarbajter
|
Elixir čipovi su TEŠKO smeće, imao ja jedan DDR266, spržio ga u roku odmah, drugi DDR333, nije htio raditi na CAS2 na 266, a deklariran da radi na 333 na CAS2.5, prodao ga također u roku odmah. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|