|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
![]() Imam jedan teski hardverski problem. Zglob desne ruke me toliko boli da vise ne mogu raditi sklekove ni normalno drzati kriglu. Naravno radi se o prokletom misu i struganju zgloba od stol. Ima li tko kakvo rijesenje za taj informaticki zglob ![]() Izbjegavanje racunala bi pomoglo ali kao takvo je neizvedivo ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Nemam pojma, al se probaj napit ko` majka nebuš ni skužil da te ruka boli ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Kaj nije postojala neka podloga za ruku koja je ima uzvišenje koje je držalo ruku u visini miša? Mislim ljudima koji rade godinama ne treba pola stola da dođu sa jednog kraja monitora na drugi pa onda im je dosta to malo podloge ispred te uzvisine koja im drži ruku podignutu da im ne stradaju živci u ruci ...
![]() |
#4 | ||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Trenutno mis pridrzavam vrhovima prstiju, ruka miruje a ja izvodim neke akrobatske pokrete ![]() I negdje sam procitao (mislim na Vesninoj stranici) da je olovka, kao zamjena za misa, jako korisna stvarcica :confused:
![]() |
![]() |
#5 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Kupi si dobar miš. Dobra je fora trackball ali se na njega treba naviknuti. Od miševa Microsoft ili Logitech. I, ne, nećeš naći takav dobar, ergomomski miš za 30 kn. NA ŽALOST
![]() |
#6 |
Moderator
|
Imam Micro$oftovog intelli explorera, toliko o tome ![]() Morat cu malo prouciti trackballe.
![]() |
#7 |
Feldwebel
|
Malo prouči što se govori o razgibavanju zgloba. Šo misliš kako ja to rješavam. Malo se treba baviti sportom.
![]() |
#8 |
Moderator
|
Ma bavim se sportom, ali ocito krivim ![]() Kupit cu onaj shit za stiskanje, jacanje sake, mozda pomogne. Stavio sam neki podeblji fascikl ispor ruke i moram priznati da bas pase ![]()
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Igraj pingac, tenis i badminton, pa da vidis kak ce ti se zglobovi razgibat!
![]() |
#10 |
Feldwebel
|
Tu gumu ti svakako ne bi preporučio. Nečeš time ništa rješiti. To jača podlakticu a ona tebi nije problem. S time se možeš samo ozlijediti. Dobar je svaki sport kojim se baviš PRAVILNO. Pravilno bavljenje sportom je to da se u svakom koristiš cijelim tijelom. Tako nas bicikliste sa škembom (moš mislit bicikliste?) bole trbušni mišići a ne noge. Poradi na ergonomiji radnog mjesa. Tako svakako treba izbjeći ovo što sada ja radim. Za malim stolom i na fotelji. Totalno pogrbljen. Radno mjesto mi je još u izradi pa se ovako patim. Potraži na netu o tom problemu. Mislim da se zove karpalni sindrom. Radi se o tome da ti se tetive i kosti šake stežu i tako pritišću žile ili tako nekako. Stvar baš nije za igranje jer se govori u ekstremnim slučajevima i o otezanju papaka. Ja sam o tome čitao u VIDI-u. Nešto su kratko napisali pa sam i ja o tome samo preletio. Nakon par mjeseci, kada me počelo klati, sam kopao po prašini da ga nađem. Odi i kod doktora ali sa literaturom da te ne bi zaje... Znam dobrog doktora u Zagrebu pa ako ti treba javi se na PM. MS miš ti ne mora biti dobar odabir jer možda tebi ne paše. Meni je daleko bolji Logitech ali je to individualno. Dobra je preporuka i MS office tipkovnica jer ti smanjuje broj pritisaka na tipke miša a to osobito kolje. Tako sam ja u par dana pritisnuo miša par sto tisuća puta i preživio. Ne znam kako bi to izgledalo da sam radio na ovom kršu. Stvar bi se povečala nekoliko puta a i ovako me sve boljelo. Mogao bi ja ovako do prekosutra ali imam posla.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
E, biciklizmom se i ja bavim. Prije sam trcao i po 12km svaki dan al' onda dosadilo pa na bike. Sad uz i niz stepenice dok se ne razbijem, pa onda opet ![]() Znam da je to ozbiljan problem, sjecam se i tog broja VIDIja, al' nekad sam stvarno mazohist. Od danas pocinjem rekreirati i taj dio tijela ![]() BTW imam i Micro$oftovu tipkovnicu, toliko o tome ![]()
![]() |
#12 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Ma kaza' bi ti ja pravo razgibavanje zgloba, al' nije za forum. Mo'š ga nazvat sportom, a i ne moraš, ovisi kako se uzme. Isto tako, može trajat kraće, a i duže. Ti biraš. I nema frke. E,da. Nakon toga te ne bole trbušnjaci. ![]()
![]() |
#13 |
Moderator
|
Mislim da se razumijemo. Najugodniji sport ![]()
![]() |
#14 |
Premium
|
ak se dobro sjećam u vezi tog sindroma, tetive u šaci ti se trljaju o živac. to kod normalnog homo sapiensa nije problem, ali kod homo computersa to trljanje je učestalo i dovodi do upale ovojnice živca. onda i to natekne pa boli...ekstremni slučajevi su da to ode u krajnost i živac više ne sluša. znači, doviđenjski šaka. frend ima strašnih problema s time (uz leđa i oči), 8 sati radi na compu na poslu, onda doma još radi, a ostatak slobodnog vremena se igra na compu (strašno...). on ima podlošku sa baterijom pa ti se onda taj povišeni dio giba i masira ti zglob. ono kaj rak kaže je prvo i osnovno, nabaviti miš koji ti paše, to kaj imaš ms-a nije garancija za tebe. ja sam probao frendov logitech i jednostavno mi je prevelik, nezgrapan...ovaj moj obični b69 mi je sjajan... drugo je prisilit se da makneš ruku sa miša što je češće moguće, dakle što više kratica na tipkovnici izvodit DESNOM rukom ono za stezanje ti neće pomoći nadam se da sam pomogao |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Inace ne koristim previse mis ali posao zahtjeva ![]() ![]() Mislim da bi dobar recept bio sto vise pauza, radit neke vjezbe, prebaciti na tipkovnicu sto se moze i to je to ![]() I naravno sto vise voziti bike ![]()
![]() |
#16 |
Premium
|
mislim da jedna avio-simulacija sa force-feedbackom dnevno bi dosta toga riješila... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Uz Rivija i tebe mojim mukama ce brzo doci kraj ![]()
![]() |
#18 |
Premium
|
da, kad se bolje pogleda, moj i rivijev prijedlog je jedno te isto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
(°_°)
|
Re: Mis mi jede zglob
Citiraj:
![]() ja sva sreca nemam takvih problema, ali mi se stvara zulj na zglobu desne ruke, ispod dlana, koji je ful tvrd. bas sam danas gledo kod frendova "kompjuterasa" kako je njima, i ustanovili smo da je svima barem crvenilo na tom dijelu koze ![]() uzas, sta ti kompjuteri rade ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
Koristio sam znojnike tako da sam u nekoj mjeri izbjegao crvenilo no bol je prisutna i mislim da je to jedno prokletstvo koje kad-tad zadesi svakog informaticara ![]()
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
... podlogu do kraja stola tak da zglob ugodno visi u zraku. ... a možemo i malo experimentirat... imam nekih totalno dobrih i tvrdih polu-spužvi viška. dosta su debele... mogo bi probat napravit neki custom wrist pad. wooot ju sej? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
¸ja koristim misa oko 2-4 sata dnevno..i to jako aktivno...ali ja nemam taj problem posto ja ne micem ruku nego misa...naime meni zgolob je vijelo vrijeme na istome mjestu... naravno kad igram nemogu uvijek tako..a i mis kojeg imam nije za igre (ms wireless intelli explorer - onaj ogromni stakor)..inace za igranje sam koristio b69 koji je uzasno lagan i poletan.. i crvenilo mi se desava kad radim na drugome kompu koji nema prilagodjenu visinu stola...vjerovali ili ne na stolici koja je podesiva po visini problema nema..ali tamo di je staticna problema ko dreka..probajte si namjestiti visinu toga..to jako pomaze.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Ne znam šta da vam kažem. Na poslu 8 sati uz komp, doma još nekih 5-7, kako kad, a u međuvremenu razgibavanje na ovaj ili onaj način. Evo, guram 31., a zglob još ka' u mladića. Nego, doda' bi još, vježbu koju sam gore naveo možeš izvoditi i modificiranu, ako si u društvu žene, cure, prijatelja (ops, izletilo). ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#28 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
![]() Inaće vrlo dobro odmara zapešče - još ako se koristi uz Everglide ( ima " udubljenje " predviđeno za Gel pad ) - stvar dela 100 na sat ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|