|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Kiler i vodeni blok
Ovako mnogo se pricalo o tome kako kiler nesmije biti od aluminija jel bi korodiral vodeni blok koji je od bakra. Ali sad mene tu zanima jedna druga stvar ja imam doma kiler cije su cijevi od mesinga a listici od bakra jeli sad moze doci do korozije vodenog bloka?
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
|
Ne smije se stavljati aluminij i bakar skupa, zbog iona koji su različitih naboja, pa korodira bakar. Za mesing ne znam ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Cijevi moraju biti od bakra listici mogu bit od aluminija jer nemaju kontakt s vodom oni su samo na bakrenim cijevima. Za mesing ne znam.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
bas sam iso malo gledati o mjedu (mesing) i nasao da je to legura bakra sa 10-50 % cinka. Znaci da onda nebi trebalo biti problema sa spajanjem.
![]() |
#5 | |
dim je pravi
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Kiler i vodeni blok
Citiraj:
a ipak bi bilo najbolje da sve dijelovi u doticaju sa vodom budu od bakra ili nekog drugog metala sa istim nabojem. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|