|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Paljenje/gasenje kompa na tipkovnicu?
PS/2 adaptera -->
![]() I sada ja BIOS-u podesavam da se pali na "any key", na "left/right mouse" i sto god da stavim nema efekta. Da bi stvar bila gora, i tipkovnica i mis se uredno ugase nakon gasenja (prije je mis ostao svijetliti). Izgleda da bas i ne ostaje napon na USB portovima nakon gasenja, bez obzira na postavke u BIOS-u ![]() Ploca je Albatron KX18D Pro II (nforce 2 U400), WinXP SP2 je gore. Bed mi je paliti masinu na kucistu jer je dolje i ima vrata koja moram svaki puta otvarati ![]() Kaj to paljenje ne radi s USB tipkovnicom/misonjom? Ima tko kakvu pametnu ideju? Problem: nedugo zamijenio tipkovnicu (PS/2) i misa (USb spojen preko PS/2 adaptera) novima koji su USB. Stara (prastara) tipkovnica je imala tipke za paljenje/gasenje i standby i to je radilo. Nova to nema, a i ne radi mi preko USB-->PS/2 adaptera
![]() I sada ja BIOS-u podesavam da se pali na "any key", na "left/right mouse" i sto god da stavim nema efekta. Da bi stvar bila gora, i tipkovnica i mis se uredno ugase nakon gasenja (prije je mis ostao svijetliti). Izgleda da bas i ne ostaje napon na USB portovima nakon gasenja, bez obzira na postavke u BIOS-u ![]() Ploca je Albatron KX18D Pro II (nforce 2 U400), WinXP SP2 je gore. Bed mi je paliti masinu na kucistu jer je dolje i ima vrata koja moram svaki puta otvarati ![]() Kaj to paljenje ne radi s USB tipkovnicom/misonjom? Ima tko kakvu pametnu ideju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
teško je reći, možda ima koja postavka u biosu koju si previdio? meni (također usb tipkovnica i miš) radi paljenje na tipku |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
meni pak ne radi to kod nove tipokovnice... kupio sam neku logitechovu (prije sam imao neku staru 8god i radilo je na ctrl+f1) i nece se palit tak... a da stvar bude jos bolja, u onom dijelu bootanja nakonm post screena i ulaska u windows tipoknivca opce ne reagira: npr. evo slucaj.... (komp se restartao jer je nekaj bilo nestabilno i dode onaj screen kao da sam stisnuo F8... dakle di imam opciju za safe mode itd...) na tom dijelu tipkovnica opce ne reagira nego moram cekati vrijeme da prode... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
treba probati spojiti tipkovnicu preko adaptera, ali mislim da ti to neće pomoći. npr. moja matična ne podržava paljenje putem tastature sa usb priključkom, pa niti preko usb/ps2 adaptera iako u biosu postoji ta opcija paljenja. radi samo preko ps2 porta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U BIOS-u ima opcija za paljenje kompa preko USB uređaja pa to treba uključit...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
išao sam opet provjeriti. radi mi power on sa password-om, jer nemam trenutno tipkovnice sa power tipkom. radi preko usb adaptera ubodena u ps2 port. moguće da mi prijašnji bios nije htio paliti komp, nije radilo iako sam podesio opcije u biosu. ali dalje mi ne radi power on by mouse koji je utaknut u usb port. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
meni je u biosu ukljuceno paljenje na gumb, a i jumperi za USB su mi nariktani da podrzavaju paljenje ali ipak nista... siguran sam da je do tipkovnice ili napajanja jer mi ni na epoxici prije nije radilo... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|