PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Paljenje/gasenje kompa na tipkovnicu? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62186)

c-shadow 28.02.2007. 23:06

Paljenje/gasenje kompa na tipkovnicu?

Problem: nedugo zamijenio tipkovnicu (PS/2) i misa (USb spojen preko PS/2 adaptera) novima koji su USB. Stara (prastara) tipkovnica je imala tipke za paljenje/gasenje i standby i to je radilo. Nova to nema, a i ne radi mi preko USB-->PS/2 adaptera :)
I sada ja BIOS-u podesavam da se pali na "any key", na "left/right mouse" i sto god da stavim nema efekta. Da bi stvar bila gora, i tipkovnica i mis se uredno ugase nakon gasenja (prije je mis ostao svijetliti). Izgleda da bas i ne ostaje napon na USB portovima nakon gasenja, bez obzira na postavke u BIOS-u :)
Ploca je Albatron KX18D Pro II (nforce 2 U400), WinXP SP2 je gore.
Bed mi je paliti masinu na kucistu jer je dolje i ima vrata koja moram svaki puta otvarati :(
Kaj to paljenje ne radi s USB tipkovnicom/misonjom?
Ima tko kakvu pametnu ideju?

glista 28.02.2007. 23:40

teško je reći, možda ima koja postavka u biosu koju si previdio? meni (također usb tipkovnica i miš) radi paljenje na tipku

mat 01.03.2007. 00:29

kupi si usb to ps/2 konverter i rjesen problem

Veki-os 01.03.2007. 00:55

Najvjerojatnije moraš na ploči one jumpere za 5V namještati da ostanu pod naponom kad ugasiš komp,ne znam sad točno,imaš to u manualu od ploče.

c-shadow 01.03.2007. 21:27

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 661308)
Najvjerojatnije moraš na ploči one jumpere za 5V namještati da ostanu pod naponom kad ugasiš komp,ne znam sad točno,imaš to u manualu od ploče.

Nema jumpera za to, provjerio sam u manualu...
Preko PS/2 je sve radilo, napona je bilo...na USB-u nema.

Delta S4 01.03.2007. 21:57

Kako je drug mat rekao, kupi USB=>PS2 converter. Kvadratisch-praktisch... :chears:

ZMAJ 01.03.2007. 23:41

meni pak ne radi to kod nove tipokovnice...

kupio sam neku logitechovu (prije sam imao neku staru 8god i radilo je na ctrl+f1) i nece se palit tak...

a da stvar bude jos bolja, u onom dijelu bootanja nakonm post screena i ulaska u windows tipoknivca opce ne reagira:

npr. evo slucaj.... (komp se restartao jer je nekaj bilo nestabilno i dode onaj screen kao da sam stisnuo F8... dakle di imam opciju za safe mode itd...) na tom dijelu tipkovnica opce ne reagira nego moram cekati vrijeme da prode...

mymoon 02.03.2007. 14:38

treba probati spojiti tipkovnicu preko adaptera, ali mislim da ti to neće pomoći.

npr. moja matična ne podržava paljenje putem tastature sa usb priključkom, pa niti preko usb/ps2 adaptera iako u biosu postoji ta opcija paljenja.
radi samo preko ps2 porta.

Lihto 02.03.2007. 14:42

Citiraj:

Autor mymoon (Post 662774)
treba probati spojiti tipkovnicu preko adaptera, ali mislim da ti to neće pomoći.

npr. moja matična ne podržava paljenje putem tastature sa usb priključkom, pa niti preko usb/ps2 adaptera iako u biosu postoji ta opcija paljenja.
radi samo preko ps2 porta.

kak glisti radi a tebi ne a imate oboje istu ploču?:kafa:

domy_os 02.03.2007. 15:46

U BIOS-u ima opcija za paljenje kompa preko USB uređaja pa to treba uključit...

mymoon 02.03.2007. 17:40

išao sam opet provjeriti.

radi mi power on sa password-om, jer nemam trenutno tipkovnice sa power tipkom. radi preko usb adaptera ubodena u ps2 port.

moguće da mi prijašnji bios nije htio paliti komp, nije radilo iako sam podesio opcije u biosu.

ali dalje mi ne radi power on by mouse koji je utaknut u usb port.

ZMAJ 04.03.2007. 20:55

meni je u biosu ukljuceno paljenje na gumb, a i jumperi za USB su mi nariktani da podrzavaju paljenje ali ipak nista...

siguran sam da je do tipkovnice ili napajanja jer mi ni na epoxici prije nije radilo...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:53.