|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
![]() Ploča je abit nf7-s v2.0. I tako se ja zaputim na abitove stranice po novi bios i awd. No,usput primjetim flashmenu,novi abitov utility koji sam update-a bios iz windovsa, napravi restart i to je to! I ne budi lud skinem ga,instaliram pokrenem,napravim backup biosa,pokažem mu gdje je novi, on sve uredno odradi i traži restart. Ja restart.Kad tamo muk.Ništa ne radi,ne čujem ga da čačka,nema post screena,ništa. pustim ga minut dva i onda sam puknuo i ugasio ga. Ne znam jel sve obavio pod windowsima,ili radi kao partion magic,u windowsima zada sebi posla,reeboota i radi.Ako je tako,možda sam ga prekinuo u pola posla. Koliko je to pogubno i što mi je činiti? probao sam cmos i insert. Evo link da vidite taj abitov flasfbios. http://fae.abit.com.tw/eng/download/flashmenu.htm
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Ovako neznam za tu plocu ali ovo moras znati. NIKAD FLASHAT BIOS IZ WINDOWSA (ne derem se nego da bude uocljivo) Bezobzira kaj oni govore da ce raditi i sva ta sranja praksa je pokazala da je najbolje napraviti sistemsku pa sve iz dos-a Pogledaj na stranicama prizvodjaca o bios recoveru, maras snimiti stari bios na disketu i jos neki kitac pa cekati par minuta pa ak imas srece ponovo ces vidjeti post screen, ak ne znas kaj sljedi. Uglavnom na stranice proizvodjaca trazi bios recover i nadaj se da ce proraditi!! Ak ne probaj sa garancijom i naravno pravi se blesav kad ces je nositi jer ak se pravis pametan odma ce te skontat da si flashao bios i oduzet ce ti garanciju. puno srece!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
A ako mi floppy nije prvi na listi za bootanje?Nego HD. Ili se to dešava prije nego što traži boot fileove?
![]() |
#4 | |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
![]() mooky, jesi stavio proc i ram na default prije flashanja? vidio sam da se to preporuca
![]() |
![]() |
#5 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
clear cmos, a ako ne upali: 1) izvadi cmos i odfuraj ga u Chipoteku or somewhere gdje imaju eprom programator i daj im BIOS koji hoćeš da ti puknu i stvar je riješena. (mislim da to radi netko s foruma, ali se ne sjećam) 2) možeš uzeti drugu identičnu ploču i neposredno prije početka flashanja on the fly izvaditi cmos i staviti ovaj zeznuti i onda flashati. možda upali (meni tak ide) 3) možeš uzeti identičnu ploču, bootati kao pod 2) , ali umjesto vađenja cmosa možeš mu on the fly paralelno spojiti taj zeznuti cmos i onda flashati. (oprez: obzirom da si išao flashati iz Windowsa slobodno zaboravi korake 2) i 3) jer ti je preriskantno)
![]() |
#6 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
4) Donesti Rak-u na prenočište i sutradan uzeti ispravnu ploču. Napomena: Ploču zamotati u hrvatske životinjice kada je nosiš da se ne prehladi po ovom hladnom vremenu.
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
Pokušat ću naći nekog s eprom programatorom.
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Tu nemaš kaj zaj.... Jedan CMOS uvijek radi ispravno.
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Da! kak bi bilo ljepo da ih sve ploce imaju!!
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
0981985089
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ne vidim druge grerške nego da sam izabrao krivi bios file. Iako sam provjerio 10 puta.Pas,mater,bios...
![]() |
![]() |
#13 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ja sam prvo skinuo pogrešnu i išao iz DOS-a i nije htjelo prihvatiti. Onda sam skužio malu rećenicu na siteu od ABITA, font 6, za reviziju 2.0 klikni ovdje.Pas mater. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Pa u pola slučajeva, odneseš nazad, kažeš da se neželi bootati i to je to. Dobiješ novu, i svi sretni, oni skuže da je BIOS, stave novi, daju nekom drugom ploču, ti imaš novu, drugi ima novu, s novim biosom i to je to ![]() A što se tiče, probaj restartati CMOS, trebalo bi biti ok. Ili se dogovori s RAKom ![]() Dakle raku, za diskove, matične ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Registered User
|
Citiraj:
I još k tome nisam isključio anti virus i firewall. Danas sam se još raspitao o toj temi i zaključio da sam zajebo sve šta se moglo zajebat ![]() No, ništa zato.Idemo dalje u nove pobjede! Riješit ću ja to,ne zvao se Zagor Te-Nej! AHJAAAK!
![]() |
![]() |
#18 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ja sam iz Splita pa ću za raka vidit tek ako sam ne uspijem riješit kaos. Hvala na zalaganju!
![]() |
![]() |
#19 |
Administrator
|
Hm, teško pomaže clear comos i slično. Kad se sjebe BIOS, kad ploča ne daje ništa od boot ekrana-pa,pa BIOS. Samo novo programiranje pomaže. Hebiga... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|