Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.10.2003., 18:26   #1
LightForce1308
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii

LightForce1308's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
USB zeza

Bio sam kod prijatelja i neradi mu ni printer ni scaner. ima win98(mislim da je SE al nisam siguran)

kod printer/properities/details/port napise mi nest ko cannot find usb port il tak nešt. odem na device manager i ima tri upitnika na keyboard, neki procesor il tak nest i na usb root hub. kad uđem u bilo koji od njih napise mi u device status nest ko " NTKERN.vxd is unable to load driver (Code 2)" nisam siguran jel tocno to pise. uglavnom ispod pise da stisnes na update driver i da ce popravit. to sam napravio i ova prva dva su maknili upitnike. usb root hub i dalje nece. pokuso sam na windows update i isto nenadje nikaki driver.
u BIOSu ima onChip USB enabled, a pokraj usb root huba u device manageru ima neki Via PCI to USB driver neki VT neznam koji broj i on nema upitnik.

Jel zna ko u cem bi mogo bit problem?
Unaprijed Zahvaljujem
LightForce1308 je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2003., 18:33   #2
tihomir
Premium

tihomir's Avatar

Datum registracije: Jan 2002
Re: USB zeza

Citiraj:
Originally posted by LightForce1308
Bio sam kod prijatelja i neradi mu ni printer ni scaner. ima win98(mislim da je SE al nisam siguran)

kod printer/properities/details/port napise mi nest ko cannot find usb port il tak nešt. odem na device manager i ima tri upitnika na keyboard, neki procesor il tak nest i na usb root hub. kad uđem u bilo koji od njih napise mi u device status nest ko " NTKERN.vxd is unable to load driver (Code 2)" nisam siguran jel tocno to pise. uglavnom ispod pise da stisnes na update driver i da ce popravit. to sam napravio i ova prva dva su maknili upitnike. usb root hub i dalje nece. pokuso sam na windows update i isto nenadje nikaki driver.
u BIOSu ima onChip USB enabled, a pokraj usb root huba u device manageru ima neki Via PCI to USB driver neki VT neznam koji broj i on nema upitnik.

Jel zna ko u cem bi mogo bit problem?
Unaprijed Zahvaljujem
otiđi u bios,izgasi usb,zatim obriši root hub i kontroler iz device managera...
restartaj računalo,upali u biosu usb,instaliraj drivere pri pokretanju windowsa i trebalo bi radit(tako sam riješio problem kod sebe-isto via-in kontroler)...
tihomir je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 13.10.2003., 21:29   #3
LightForce1308
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii

LightForce1308's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
Re: Re: USB zeza

Citiraj:
Originally posted by tihomir
otiđi u bios,izgasi usb,zatim obriši root hub i kontroler iz device managera...
restartaj računalo,upali u biosu usb,instaliraj drivere pri pokretanju windowsa i trebalo bi radit(tako sam riješio problem kod sebe-isto via-in kontroler)...
Mislim da to neradi, zato sto sam vec bio iskljucivo usb i nakon sto ga iskljucim jednostavno nestane iz device managera. nakon sto ga ukljucim ponovo se pojavi sa upitnikom. sta je zapravo taj NTKERN.vxd , pokuso sam ga trazit preko searcha al nenadje nikaki taki file. sta bi jos mogo pokusat?
LightForce1308 je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2003., 22:28   #4
Bl@de
Premium

Bl@de's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
O kojoj je ploci rijec i je li se radi u USB-u 2.0?

Intel i5 4670k
ASrock Z87 Extreme 3
2x8 Gb Kingston blu
MSI Rx 580x 4 GB
OCZ SSD Vertex 4 - 128 GB
Samsung T166 500 GB 7200 okr/min 16 MB HD501LJ
Samsung F1 1 TB 7200 okr/min 32 MB HD103UJ
Dell S2522HG
Chieftec DX-01BD-V, Corsair 520W CMPSU-520HXEU

Bl@de je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2003., 10:03   #5
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Pa probaj u device manageru maknut USB root hub i kontroler ( bez da ikaj diraš u BIOS-u ) i ponovo pokreni Win.

Iako sumnjam de će to kaj pomoći - vrijedi probat.

Win jednom kad zgrabi driver - pa makar i krivi, drži ga se ko pijan plota.

Probaj staviti na njegov comp Win XP ili 2000 - imaju daleko bolju podršku za USB.

Win 98 ( obićni i SE ) se baš i ne slažu s tim, za njih, novim stvarima.

BTW. Na laptopu - 500 Mhz P III i 128 RAM-a vrtim Win 2000 bez problema . Tako da će ziher i " jači " Win raditi dobro kod frenda.

Alternativno - Microsoft autoupdate, moglo bi riješiti dati problem.
Paske je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno