PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   USB zeza (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6179)

LightForce1308 12.10.2003. 18:26

USB zeza

Bio sam kod prijatelja i neradi mu ni printer ni scaner. ima win98(mislim da je SE al nisam siguran)

kod printer/properities/details/port napise mi nest ko cannot find usb port il tak nešt. odem na device manager i ima tri upitnika na keyboard, neki procesor il tak nest i na usb root hub. kad uđem u bilo koji od njih napise mi u device status nest ko " NTKERN.vxd is unable to load driver (Code 2)" nisam siguran jel tocno to pise. uglavnom ispod pise da stisnes na update driver i da ce popravit. to sam napravio i ova prva dva su maknili upitnike. usb root hub i dalje nece. pokuso sam na windows update i isto nenadje nikaki driver.
u BIOSu ima onChip USB enabled, a pokraj usb root huba u device manageru ima neki Via PCI to USB driver neki VT neznam koji broj i on nema upitnik.

Jel zna ko u cem bi mogo bit problem?
Unaprijed Zahvaljujem

tihomir 12.10.2003. 18:33

Re: USB zeza

Citiraj:

Originally posted by LightForce1308
Bio sam kod prijatelja i neradi mu ni printer ni scaner. ima win98(mislim da je SE al nisam siguran)

kod printer/properities/details/port napise mi nest ko cannot find usb port il tak nešt. odem na device manager i ima tri upitnika na keyboard, neki procesor il tak nest i na usb root hub. kad uđem u bilo koji od njih napise mi u device status nest ko " NTKERN.vxd is unable to load driver (Code 2)" nisam siguran jel tocno to pise. uglavnom ispod pise da stisnes na update driver i da ce popravit. to sam napravio i ova prva dva su maknili upitnike. usb root hub i dalje nece. pokuso sam na windows update i isto nenadje nikaki driver.
u BIOSu ima onChip USB enabled, a pokraj usb root huba u device manageru ima neki Via PCI to USB driver neki VT neznam koji broj i on nema upitnik.

Jel zna ko u cem bi mogo bit problem?
Unaprijed Zahvaljujem

otiđi u bios,izgasi usb,zatim obriši root hub i kontroler iz device managera...
restartaj računalo,upali u biosu usb,instaliraj drivere pri pokretanju windowsa i trebalo bi radit(tako sam riješio problem kod sebe-isto via-in kontroler)...

LightForce1308 13.10.2003. 21:29

Re: Re: USB zeza

Citiraj:

Originally posted by tihomir
otiđi u bios,izgasi usb,zatim obriši root hub i kontroler iz device managera...
restartaj računalo,upali u biosu usb,instaliraj drivere pri pokretanju windowsa i trebalo bi radit(tako sam riješio problem kod sebe-isto via-in kontroler)...

Mislim da to neradi, zato sto sam vec bio iskljucivo usb i nakon sto ga iskljucim jednostavno nestane iz device managera. nakon sto ga ukljucim ponovo se pojavi sa upitnikom. sta je zapravo taj NTKERN.vxd , pokuso sam ga trazit preko searcha al nenadje nikaki taki file. sta bi jos mogo pokusat?

Bl@de 13.10.2003. 22:28

O kojoj je ploci rijec i je li se radi u USB-u 2.0?

Paske 14.10.2003. 10:03

Pa probaj u device manageru maknut USB root hub i kontroler ( bez da ikaj diraš u BIOS-u ) i ponovo pokreni Win.

Iako sumnjam de će to kaj pomoći - vrijedi probat.

Win jednom kad zgrabi driver - pa makar i krivi, drži ga se ko pijan plota.

Probaj staviti na njegov comp Win XP ili 2000 - imaju daleko bolju podršku za USB.

Win 98 ( obićni i SE ) se baš i ne slažu s tim, za njih, novim stvarima.

BTW. Na laptopu - 500 Mhz P III i 128 RAM-a vrtim Win 2000 bez problema :beer: . Tako da će ziher i " jači " Win raditi dobro kod frenda.

Alternativno - Microsoft autoupdate, moglo bi riješiti dati problem.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:33.