|
![]() |
#1 |
Ronon Dex
Datum registracije: Nov 2001
|
Problem sa gigabyte 7N400-L ( nFORCE2 )
Pozdrav! Prijatelj je kupija novu masinu koju san mu sastavlja al eto i problema. Ploca je gigabyte 7N400-L ( nFORCE2 ), cpu barton 2500+, 2x256 PC3200 infineon.... Sve spojim, upalim al na ekranu nema slike! Izvadim sve sa ploce osim cpu-a i rama, upalim al nema nikakvog bipa. Proba san sto kombinacija, pa i vadjenje baterije, namistanje fsb-a, al nema niti bipa a naravno ni slike. Ili je ploca ili je cpu pa probam njegoc cpu na mojoj ploci gigabyte 7va i meni radi uredno dok moj cpu na njegovoj ploci nije da rezultate. Izgleda da je problem u ploci. Ima li ko kakvi savjet? Zahvaljujem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
koja je graficka? da nisi mozda zaboravio spojiti dodatno napajanje na nju - kod dosta 9500/9700/9800 kartica to znaci da nema slike... ovo mi je prvo palo napamet ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
u ducan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
I ja sam imao tih problema kad sam slagao svoj komp. Nema slike ni tona ni bipa samo tu i tamo malo zazuji ili se čuje nekakvo tiho krckanje. Kad sam pop..... ostavio sam ga upaljenog i za jedno 5 minuta gle čuda proradio je. Razlog tome neznam. Sad radi super.
![]() |
#5 | |
Ronon Dex
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Pogledaj u kojem položaju je "jumper" za brisanje cmos memorije. Tvornički je na mojoj ploči bio na "clear" i imao sličan problem.
![]() |
#8 | |
Ronon Dex
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Komp pod ruke i tam di je kupio, nemojte zaboraviti uzet palicu!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Ronon Dex
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Na njoj nemaš jumpera nego se isključuje iz struje i skida baterija na 10 min. Makar je dovoljno oko 2 min. Tako je barem kod mene. Pogledaj da li ti je onaj mali prekidać kod nortbridgea (mali vent sa naljepnicom AGP)8X na AUTO ili manual. Stavi ga na manual i FSB će ti biti na 100. To je samo kod prvog pokretanja. Kasnije ga stavi na AUTO i štelaj ga u BIOSU. U BIOSU si obavezno fiksiraj AGP na 66 Mhz. Jer ti je po tvorničkim postavkama najvjerojatnije na AUTO. Za početak probaj dići matičnu bez procesora sa jednim slotom memorije, a kasnije ju diži komponentu po komponentu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|