![]() |
Problem sa gigabyte 7N400-L ( nFORCE2 )
Pozdrav! Prijatelj je kupija novu masinu koju san mu sastavlja al eto i problema.
Ploca je gigabyte 7N400-L ( nFORCE2 ), cpu barton 2500+, 2x256 PC3200 infineon.... Sve spojim, upalim al na ekranu nema slike! Izvadim sve sa ploce osim cpu-a i rama, upalim al nema nikakvog bipa. Proba san sto kombinacija, pa i vadjenje baterije, namistanje fsb-a, al nema niti bipa a naravno ni slike. Ili je ploca ili je cpu pa probam njegoc cpu na mojoj ploci gigabyte 7va i meni radi uredno dok moj cpu na njegovoj ploci nije da rezultate. Izgleda da je problem u ploci. Ima li ko kakvi savjet? Zahvaljujem! |
koja je graficka? da nisi mozda zaboravio spojiti dodatno napajanje na nju - kod dosta 9500/9700/9800 kartica to znaci da nema slike... ovo mi je prvo palo napamet :D
|
u ducan...
|
I ja sam imao tih problema kad sam slagao svoj komp.
Nema slike ni tona ni bipa samo tu i tamo malo zazuji ili se čuje nekakvo tiho krckanje. Kad sam pop..... ostavio sam ga upaljenog i za jedno 5 minuta gle čuda proradio je. Razlog tome neznam. Sad radi super. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pogledaj u kojem položaju je "jumper" za brisanje cmos memorije.
Tvornički je na mojoj ploči bio na "clear" i imao sličan problem. |
Citiraj:
|
Komp pod ruke i tam di je kupio, nemojte zaboraviti uzet palicu!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Na njoj nemaš jumpera nego se isključuje iz struje i skida baterija na 10 min. Makar je dovoljno oko 2 min. Tako je barem kod mene.
Pogledaj da li ti je onaj mali prekidać kod nortbridgea (mali vent sa naljepnicom AGP)8X na AUTO ili manual. Stavi ga na manual i FSB će ti biti na 100. To je samo kod prvog pokretanja. Kasnije ga stavi na AUTO i štelaj ga u BIOSU. U BIOSU si obavezno fiksiraj AGP na 66 Mhz. Jer ti je po tvorničkim postavkama najvjerojatnije na AUTO. Za početak probaj dići matičnu bez procesora sa jednim slotom memorije, a kasnije ju diži komponentu po komponentu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:27. |