|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Ne želi instalirati Windowse
Kako sam bio kupio HDD od 250GB sveu muziku sa prvog HDD-a od 160Gb sam išao spržiti na DVD-e kao sigurnosnu kopiju ( od 50 DVD-a radi ih 7 ![]() ![]() Naime... prije mi je kad sam išao stavljati Windowse ostavljao 8MB. I od kada mi to ne ostavlja ne želi staviti Win. Tih 8MB je ostavljao kada dobijem na odabir koliko kojih particija želim i na koju ću staviti Win. I odnesem ga u Ve-Mil i bace ga oni na nekakve testove ( HDD je pod garancijom ) i kažu da je prošao sve testove bez problema. Ajde dobro... idem ja opet probati doma i neće. Pa im ga vratim nazad i oni uspiju stvaiti Windowse, normalno rade ... Ja ga donesem kući i opet neće. Probam sa svog CD-a pa ajde da probamo sa drugog CD-a... možda nešto sa mojim ne valja... Ali ista stvar On kod isntalacije ( plavi ekran ) normalno formatira disk i kopira file-ove na njega ali kad se kompjuter resetira i treba dalje krenuti instalacija ( onaj ljepši "ekran" - u boji ![]() Ako ostavim CD u DVD ROM-u cijelo vrijeme me vraća na početni plavi ekran a ako nakon "plavog ekrana" izvadim DVD onda prođe prvi crni ekran gdje prikazuje Primary / Secundary Devices i sljedeće se pojavljuje Verifying DMI data ( tako nekako... Nisam siguran dali se tako piše ). I tu stane i neće nigdje... Samo mi "podcrta" "blinka" u sljedećem novom retku i to je to. Pomoć molim Vas... Zvao sam ponovno Ve-Mil i kažu mi da im dopeljam cijeli kompjuter na servis na NEKOLIKO DANA i da će to biti jedno 180kn jer je vjerojatno problem sa nekom drugom komponentom. A na ovom HDD-u od 250GB Windosi stavljeni ( evo i pišem ovaj post sa tih Win ). Nije meni problem u novcima koliko je u vremenu. A želio bih da mi se to sve riješi do Nove Godine ![]() Pozz i Hvala unaprijed EDIT: Matična -> EPoX 8RDA+ CPU: AMD AthlonXP Mobile 2500+ DDR: Kingmax, 2X512MB HDD1: Maxtor, 160GB, 8MB, 7200rpm -> on mi stvara probleme : bonker : HDD:2 Maxtor 250GB - Radi lijepo Graf: Sapphire ATI Radeon 9600 Napajanje: Forton 350W, SuperSilent, 12cm fan |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Možda ti je greška ko i meni, ako je sata disk i nforce čipset. Meni isto nije htio bootat nego je samo error prijavljivao. Izabereš disk u biosu i prebaciš sa AUTO na LARGE. Nakon toga pokreneš instalaciju windowsa ponovo. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=53744 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ja sam imao jako jako slican slucaj i bilo je napajanje u banani. Setup se bio vrtio u krug i nikako nije htio instalirat. Stavio drugo napajanje i sve 5.Probaj od frenda uzet njegovo pa samo probaj ako ostanes bez ideja.
![]() |
#6 |
Premium
|
Disk je ATA. Nema ova maticna podrsku za SATA : giljotin Iskreno sumnjam da je u napajanju stvar jer je ovaj Forton star samo par mjeseci. Ali eto... Ajd idem probati flashati bios... Nekog ću pitati kako se radi pa možda i uspijem. javim se. Pozdrav i hvala : goood : |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Tu je napravljena pogreška u prvom koraku. Kupovina 2 Maxtor hard diska. Ajde prvi, ali imati mrcinu od 250GB za držanje podataka... HMMM... A znamo kakvi su maxtori u zadnjih godinu dvije.
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Hvala.. ovo je riješilo problem : goood :: goood : ![]() Pozz Ode sad Vistu uskoro probati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Znači pali i na ata diskovima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ako zelis kontaktiraj osobu sa linka, mislim da ti moze prodat, siguran je i pouzdan. Znam ga dobro, pozz, sorry za OT... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=52612
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
evo da se nadovezem...da ne otvaram opet temu...meni (pre)cesto kad instaliravam win javi da nije formatirana (particija) u win compatabilnom formatu...del->nova particija ok...al nema formata...recovery-format vidi ga kao ntfs ALI opet nekompatabilno WTF:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
|
MBR ti je u*eban...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
da to znam ![]() ![]() ebiga nisam se susretao s time |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ubaciš CD od Windowsa, odeš u Recovery Console...zatim upišeš naredbu ''fixmbr'' i to je to... EDIT: SuperUnknown me prestigao ![]() btw...vidim na toj stranici koju si naveo da kažu da kod naredbe treba upisati i ''device name'' ja sam upisivao bez i sve je radilo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
EMP moderator
|
Ne pali to uvijek, ja sam morao bootat Hitachi Drive Fitness Test pa obrisat... Dok nisam to napravio, nisam uopće mogao bootat Windowse iako je samo jedna particija bila i samo jedan disk aktivan...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
I'm nightrider
|
imo sam i ja sličan problem s n-force čipsetom i maxtorm od 160 gb sa sata modelom.... svaki put kad je uključen i kad instaliram windoze...smrzne mi se kad instalacija pregledava hardwer... i onda ja fino isključim napajanje na tom disku...instaliram windoze na onog super hitačija...isto sata ( onaj model što ima priključak za sata i ono "staro" ide napajanje ) od 160 gb, fino sve instaliram i na kraju sam ubodem tog maxtora... inače...nikad niti jedan problem sa paralelnim maxtorima nisam imo...smijo sam se ovima koji su mi nosili krepane wd-ove i slično da im to pregledam... al ovi sata maxtori...kataje*enastrofa uzimat sam za podmetnit pod točak od auta da ne moraš vuć ručnu |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
ja imam sata maxtora od 300 i ata maxtora od 250gb i svi rade odlicno vec dugo vremena...
1) P4 Prescott 3.0 on Abit IC-7 MAX3 with 2GB DDR400 ST 2) P4 Northwood 2.6 on PX865PEC Pro v2.0 with 1GB DDR400 3) HP Compaq nx6125 with 1256MB DDR333 4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM 5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98 6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
I'm nightrider
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
ata je star godinu, sata malo vise od pola godine, a imam jos i jednog 40gb na drugom kompu koji star nekoliko godina (3-4, nemam pojma) edit: sad sam tek vidio da sam glupost napisao, ata nije od 250 nego 200, a upravo mi stize baracuda od 250 sata2 tako da sam malo zabrijao ![]()
1) P4 Prescott 3.0 on Abit IC-7 MAX3 with 2GB DDR400 ST 2) P4 Northwood 2.6 on PX865PEC Pro v2.0 with 1GB DDR400 3) HP Compaq nx6125 with 1256MB DDR333 4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM 5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98 6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|