![]() |
Ne želi instalirati Windowse
Kako sam bio kupio HDD od 250GB sveu muziku sa prvog HDD-a od 160Gb sam išao spržiti na DVD-e kao sigurnosnu kopiju ( od 50 DVD-a radi ih 7 :grrr: ) i dobro ajde... Na ovaj od 160 ću staviti Win i muziku, video i ostale gluposti koje mi trebaju a ovaj od 250 će biti HDD samo za čuvanje muzike, koncerata i sličnog. ( kao sigurnosna kopija naravno ;) ) I krenem reinstalirati Windowse i neće, pa tako nekoliko puta i neće.
Naime... prije mi je kad sam išao stavljati Windowse ostavljao 8MB. I od kada mi to ne ostavlja ne želi staviti Win. Tih 8MB je ostavljao kada dobijem na odabir koliko kojih particija želim i na koju ću staviti Win. I odnesem ga u Ve-Mil i bace ga oni na nekakve testove ( HDD je pod garancijom ) i kažu da je prošao sve testove bez problema. Ajde dobro... idem ja opet probati doma i neće. Pa im ga vratim nazad i oni uspiju stvaiti Windowse, normalno rade ... Ja ga donesem kući i opet neće. Probam sa svog CD-a pa ajde da probamo sa drugog CD-a... možda nešto sa mojim ne valja... Ali ista stvar On kod isntalacije ( plavi ekran ) normalno formatira disk i kopira file-ove na njega ali kad se kompjuter resetira i treba dalje krenuti instalacija ( onaj ljepši "ekran" - u boji :D ) onda neće... Ako ostavim CD u DVD ROM-u cijelo vrijeme me vraća na početni plavi ekran a ako nakon "plavog ekrana" izvadim DVD onda prođe prvi crni ekran gdje prikazuje Primary / Secundary Devices i sljedeće se pojavljuje Verifying DMI data ( tako nekako... Nisam siguran dali se tako piše ). I tu stane i neće nigdje... Samo mi "podcrta" "blinka" u sljedećem novom retku i to je to. Pomoć molim Vas... Zvao sam ponovno Ve-Mil i kažu mi da im dopeljam cijeli kompjuter na servis na NEKOLIKO DANA i da će to biti jedno 180kn jer je vjerojatno problem sa nekom drugom komponentom. A na ovom HDD-u od 250GB Windosi stavljeni ( evo i pišem ovaj post sa tih Win ). Nije meni problem u novcima koliko je u vremenu. A želio bih da mi se to sve riješi do Nove Godine :beer: Pozz i Hvala unaprijed EDIT: Matična -> EPoX 8RDA+ CPU: AMD AthlonXP Mobile 2500+ DDR: Kingmax, 2X512MB HDD1: Maxtor, 160GB, 8MB, 7200rpm -> on mi stvara probleme : bonker : HDD:2 Maxtor 250GB - Radi lijepo Graf: Sapphire ATI Radeon 9600 Napajanje: Forton 350W, SuperSilent, 12cm fan |
Možda ti je greška ko i meni, ako je sata disk i nforce čipset.
Meni isto nije htio bootat nego je samo error prijavljivao. Izabereš disk u biosu i prebaciš sa AUTO na LARGE. Nakon toga pokreneš instalaciju windowsa ponovo. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=53744 |
Da li je taj Maxtor SATA disk? Kakve su ti postavke u BIOS-u (AHCI ili Standard IDE)? Instaliraš li SATA drivere s F6 i disketom?
|
@The3 Ci4n5m4n imao skoro iste simptome (pogledaj temu MBO+RAM problem) pa probaj i ti flasati bios po mogučnodti najnoviju reviziju
|
Ja sam imao jako jako slican slucaj i bilo je napajanje u banani. Setup se bio vrtio u krug i nikako nije htio instalirat. Stavio drugo napajanje i sve 5.Probaj od frenda uzet njegovo pa samo probaj ako ostanes bez ideja.
|
Disk je ATA. Nema ova maticna podrsku za SATA : giljotin
Iskreno sumnjam da je u napajanju stvar jer je ovaj Forton star samo par mjeseci. Ali eto... Ajd idem probati flashati bios... Nekog ću pitati kako se radi pa možda i uspijem. javim se. Pozdrav i hvala : goood : |
Tu je napravljena pogreška u prvom koraku. Kupovina 2 Maxtor hard diska. Ajde prvi, ali imati mrcinu od 250GB za držanje podataka... HMMM... A znamo kakvi su maxtori u zadnjih godinu dvije.
|
Citiraj:
Hvala.. ovo je riješilo problem : goood :: goood ::beer: Pozz Ode sad Vistu uskoro probati. |
Znači pali i na ata diskovima. :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=52612 |
evo da se nadovezem...da ne otvaram opet temu...meni (pre)cesto kad instaliravam win javi da nije formatirana (particija) u win compatabilnom formatu...del->nova particija ok...al nema formata...recovery-format vidi ga kao ntfs ALI opet nekompatabilno WTF:confused:
|
MBR ti je u*eban...
|
da to znam:):) ALI cime to sredit?!
ebiga nisam se susretao s time |
|
Ubaciš CD od Windowsa, odeš u Recovery Console...zatim upišeš naredbu ''fixmbr'' i to je to...
EDIT: SuperUnknown me prestigao :) btw...vidim na toj stranici koju si naveo da kažu da kod naredbe treba upisati i ''device name'' ja sam upisivao bez i sve je radilo... |
Ne pali to uvijek, ja sam morao bootat Hitachi Drive Fitness Test pa obrisat... Dok nisam to napravio, nisam uopće mogao bootat Windowse iako je samo jedna particija bila i samo jedan disk aktivan...
|
imo sam i ja sličan problem s n-force čipsetom i maxtorm od 160 gb sa sata modelom....
svaki put kad je uključen i kad instaliram windoze...smrzne mi se kad instalacija pregledava hardwer... i onda ja fino isključim napajanje na tom disku...instaliram windoze na onog super hitačija...isto sata ( onaj model što ima priključak za sata i ono "staro" ide napajanje ) od 160 gb, fino sve instaliram i na kraju sam ubodem tog maxtora... inače...nikad niti jedan problem sa paralelnim maxtorima nisam imo...smijo sam se ovima koji su mi nosili krepane wd-ove i slično da im to pregledam... al ovi sata maxtori...kataje*enastrofa uzimat sam za podmetnit pod točak od auta da ne moraš vuć ručnu |
ja imam sata maxtora od 300 i ata maxtora od 250gb i svi rade odlicno vec dugo vremena...
|
Citiraj:
moji su stari oko godinu...godinu i pol |
ata je star godinu, sata malo vise od pola godine, a imam jos i jednog 40gb na drugom kompu koji star nekoliko godina (3-4, nemam pojma)
edit: sad sam tek vidio da sam glupost napisao, ata nije od 250 nego 200, a upravo mi stize baracuda od 250 sata2 tako da sam malo zabrijao :p |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:14. |