|
![]() |
#1 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Moja draga ATI 9800PRO
Evo dok nije doslo ljeto nisam imao beda niti mi se kartia grijala u mom poprilicno provjetrenom kucistu. Ali eto igram ja danas GTA 4 i ono plavi ekran i nema nista...nikakva poruka nista..ok reset..koga briga ajde dalje..igram cod 2 i opet puf..smrzotka.. Onak..smanjim mnozitelj proca..opet cod 2 i nista..ono god damn sto je...i eto vidim svoju 9800pro i stavim ruku na nju i GOD DAMN YOU ARE SO HOT BABY ![]() uglavnom...na njoj je stock cooler ![]() radi bez beda..nije overlockana niti mucenja u bilokojem pogledu.. sada pitanjce... Koji cooler da gore stavim cca 150kn..i na sto da ljepim pasivnjake..di ih ima za kupiti i scim da ih zaljepim (preferiram links)...ako moze dajte mi ondmah i linkove na proizvode koje cete preporuciti..puno hvala ekipa. nebi hito baciti tu karticu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Imam Zalmana VF 700 AlCu i cist je dosta. Grafa je i sada topla ali ni blizu onih temperatura s stock coolerom!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
![]() |
#4 |
Pod naletima kopita zla
|
hvala Jerry i Rak ![]() a sto se tice pasivnjaka po memoriji kartice? jel to ima smisla/koristi i da zanima me sigurnost..nakon sto ja to zaljepim ja necu da to meni otpadne na maticnu i napravi kratki... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ja sam po svojoj 9800 polijepio one pasivnjake koje sam dobio uz Zalmana i dobio sam nekih 40MHz vise bez artefakata tako da ipak necemu sluze ![]() Mislim da se tesko mogu sami od sebe odlijepiti!
![]() |
#6 |
Feldwebel
|
Možeš ih koristiti od Zalmana ali ne sa njihovim žvakama jer djeluju suprotno očekivanom. Malo termalne paste u sredinu i 2 kapi dvokomponentnog ili sekundnog ljepila sa strane. Žvaku sa njih možeš skinuti sa WD40. Samo pusti da odstoji par minuta. Bolje ne pokušavaj bilo koje pasivce postavljati ako ne misliš primijeniti gornji postupak jer je to razlog otkazivanja večine 9800pro i XT kartica. Nemoj se bojati za skidanje pasivaca jer idu bez problema dole.
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pod naletima kopita zla
|
a ja svoju nebi ni overlockao..tak da...cek kaj uz ovog zalmana http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.909.083 dobijes i neke pasivnjake ![]() a ljepilo... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Feldwebel
|
Dobiješ 8 pasivnjaka za memoriju. Koristio sam patex dvokomponentno ljepilo ili SuperAttak. Toga ima za kupiti praktično svugdje. Jedino u mesnici nemoj tražiti. Ima ponekad i na kioscima i benziskim. Originalna žvaka ne otpada ali radi probleme u vidu crkavanja memorije na karticama. Vidio sam to toliko puta do sada.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Pod naletima kopita zla
|
ok hvala svima... mislim da cu u linksu potraziti patex dvokomponentno ljepilo nadam se da tamo ima..trebalo bi biti ![]() wow..ovo s 8 pasivnjaka nisam znao..cool.. inace kako god ja takt necu dizati jer mi sada sve radi predobro...nemam potrebe ![]() inace radi se o R360 chipu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Kod mene je Sapphire 9800Pro s R360 jezgrom. Kada sam ga dobio fleshnuo sam ga sa biosom od Sapphire 9800XT sa Samsungovim E ramom i sve 5! Jedino sam prije flashanja nabavio Zalmana jer se vec na GPU na 380MHz prilicno grije. XT bios je na istom taktu brzi za nekin 5-7% od Pro biosa (za R360). Inace mislim da cu uskoro mijenjati grafu (zapela mi za oko jedna 9999GE ![]() @RAK Mislim da cu se uskoro rijesiti zvake na pasivnjavcima ili cu to ostaviti buducem vlasniku!
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Cooler je sasvim ok, takodjer pasivci, i ne moras brinuti da ce smetati ili nesto. http://www.spcnet.be/images/matos/vf700-cu.jpg http://home.megapass.co.kr/~bmsialee...700%20(13).jpg
![]() |
#15 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ja sam za lijepljenje pasivaca po memi koristio zalman dvokomponentno lijepilo... radi jako dobro, a i drži... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
I ja sam flashao u XT na 412/365 (koliko se mogu sjetiti). I onda sam potegao još malo i onda sam je prodao jer je došao PCE-e. Zalmana samo prebacujem sa jedne na drugu. Za ubuduće će ipak trebati VF900. Nove grafičke (koje ću posjedovati za 1-2 godine) se previše griju za VF-700. Ovaj novi je prava zvijer. Nije velik ali hladi kao da je neboder.
![]() |
![]() |
#18 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 |
Pod naletima kopita zla
|
pa mislio sam da je mozda shema kao i kod TT big typhoona jer imas neku spužvicu koju staviš..ta spužvica služi da ne dođe u kontakt taj nosaš i sama matična...u da se to dogodi bilo bi "burn baby burn" pa sam pomislio da je isto/slicno i sa ovim zalmanom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislim da vodeni blok na GPU je JEDINO dugorocno rjesenje za nove grafe!
![]() |
![]() |
#21 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
7-8 mm Savjet: koristi neko dvokomponentno ljepilo. Imao sam identičnu situaciju na 9800pro, i na 6800GE. Rezultati su mnogo bolji, premda sad tjeram 6800 bez ikakvih pasivlnjaka, jednostavno mi se ne da ništa stavljat, memorija ne prelazi 65 stupnjeva...meni OK, dok je sa tvorničkim hladnjakom stizala i na 70-75, ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
imam ja jedno pitanjce, nije 9800, nego 9600 XT. sapphireova i s njom sam dobio i neki oc ulity, i sad sam probao da vidim koliko mi moze max vpu i mem clock dati, i ovako, stock je 499.5/299.7, nakon test je dao sljedece rez otprilike, 530/350, temp je max bila na 58,8 stupnjeva, a prosjek je oko 39 stupnjeva... problem je sto neznam koje temp dostize dok igram neke zahtjevnije igre, pa me zanima dali su ove temp previsoke? inace imam opciju da automatski clockne mem i vpu kad je veca opterecenost...
![]() |
#27 |
Pod naletima kopita zla
|
makni stock cooler i nabavi zalmana recimo ovog http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.909.083 ..bas kao i ja danas..evo zatvorio sam kuciste nakon valjda mjesec dana..procesor je na 45C° nakon 2h call of duty...mislim da grafa nije vruca..nebi smjela biti.t.ak da sam happy |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja na svojoj 9800pro@xt imam silencera i pasivne hladnjake po memoriji, sad će joj tako godina dana |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |