|
![]() |
#1 |
JTP - Online trgovina
Datum registracije: Apr 2006
|
koje napajanje?!
bok svima, htio sam pitati koje mi treba napajanje za moje racunalo (i dal treba): amd athlon 64 3000+, asus a8n vm csm, 2x512ram, sata2 160gb, dvd przilica i ovo mi kaze everest: motherboard: 38 C CPU: 32 C AUX: 31 C Hard: 43 C pitanje koje napajanje (dokle se uopce mora ici sa lovom, jel dovoljno do 400kn?) sad imam... 230v napajanje, a to je vec bilo ugradeno u kuciste, i pitanje jel uz napajanje ventilator? il moram posebno kupiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
![]()
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
JTP - Online trgovina
|
treba, ha? a pocemu si to skuzio? jel temperatura pre visoka? a taj siftek, jel bucan? i u hg spotu, jel tak? za... koliko ono 300kn? znaci to je napajanje i u njemu ugreden ventilator, jel tak? i jel riskantno da ga ja sam ugradim? sta mi se moze dogoditi, ako nesta krivo napravim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Ovako većina napajanja dolazi sa ugrađenim ventilatorom, osim onih predviđenih da rade pasivno. Temperature ti najmanje veze imaju s napajanjem, ono utjeće, jer se i samo grije, ali visoke temp same po sebi nisu razlog promjene napajanja. Ćuftek ima 400w, 410w, i 450w modele koji su svi cijenom ispod 400kn, i dovoljno kvalitetni da upogone bilo koju današnju konfiguraciju. I da ako neznaš što radiš, traži da ti ugrade napajanje u servisu dućana u kojem si ga kupio. U većini slučajeva bi ti trebali to obaviti besplatno.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Temperatura komponenti više ovisi o hlađenju kućišta. Kućišta imaju ugrađene ventilatore, ali se uvijek mogu dodati ako postoji potreba za time. Ove tvoje temperature mi se čine sasvim ok tako da ne trebaš dodatne ventove u kućištu.
![]() |
![]() |
#7 |
JTP - Online trgovina
|
da, meni je napajanje sada 200 vata, i skuzio sam da mi treba novo, jer se znao nekoliko puta od samog sebe restartirati. a mislim da mi je ventilator malo pre glasan? sad ja neznam kako je taj chiftek, ali znam da kad ga zelim ostaviti po noci upaljen, da mi se cuje pc, tj. ventilator (sada neznam kako cu opisati koliko mi se cuje, ali po danu mi se cini ok, mozda je to cak normalna buka????)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Uzmi Chieftec 350W, to je vrlo tiho i pouzdano i cijenom pristupacno napajanje. Napajati ce tvoj komp bez problema, meni je ganjao daleko jaci stroj (dual-core) bez problema.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Fortron 350W SS ![]() ako gura moju konfu bez problema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
takodjer moj glas ide čufteku 410 w
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Prečupavi mod
|
Sad samo cekam padobranca koji ce uletit sa Raptoxx-om : suicide ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
JTP - Online trgovina
|
fala vam. mislim da cu si uzeti Chieftec 350W, steta sto nema u vemilu (jer mi je blizu), a morat cu ipak do hg. i pokusat cu sam to ugraditi, nadam se da necu nis pogrijesiti ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
JTP - Online trgovina
|
a zasto izbjegavati hg? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ništa, samo odi u HGspot... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
EMP moderator
|
Pa i ja sam gurao X1800XL s naklokanim procom, dva diska, bla, bla... na 380 W. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Dok je nama nas :)
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
|
Za ZG ne znam, al ja u Osijeku nemam takvih problema, sve reklamacije su uredno riješene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ovisno u kojem HG spotu u Zagrebu. Onaj u Av. Dubrovnik uredno priznaje reklamacije i nikad nisam imao problema.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Prečupavi mod
|
Bome niti ja niti buraz nismo imali problema, prije se pricalo da su uzasni, ali isto tako se u zadnje vrijeme prica da su se popravili, sto sam i na svojoj kozi iskusio ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
JTP - Online trgovina
|
evo da vam kazem: IMAM GA!!!! onaj od 350w. i di sam ga narucio? LINKS, htio je i prijatelj to napajanje pa smo dosli na (preko) 500kn, a to znaci da ti je u linksu dostava besplatna. znaci fino ga danas narucio i oko 4 ga dobio, super! nadam se da radi napajanje, jer ga uopce necujem ;-) ma super, zadovoljan sam! hvala svima ovdje u forumu!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prečupavi mod
|
Drago mi je kaj si me poslusao ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Dok je nama nas :)
|
Drago mi je što si u Links išao ![]() ![]() Uživaj
|
|
Oglas
|