|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
grozan problem, molim pomoc!
izazov za svakog hardwareaša... iskreno se nadam pomoći... ![]() opisati ću problem od samog početka do kraja -otvorio sam novo kučište -stavio u njega maticnu plocu -stavio procesor u maticnu -stavio box cooler i spojio ga na maticnu -stavio napajanje u kuciste -spojio oba atx kabla s plocom -stavio graficku karticu u njen pci-e slot -stavio hdd, spojio ga na data kabel i napajanje -stavio 2. hdd, spojio ga na data kabel i napajanje -stavio dvd drive, spojio ga na cd audio, data kabel i napajanje -stavio ram -spojio tipkala kako treba spojiti -na graficku prikljucio monitor -spojio mis i tipkovnicu -spojio napajanje -stisnuo gumb NE ZELI SE UPALITI ovo gore je SVAKA STVAR koju sam napravio, dakle nista nisam napisao vise, NI MANJE radi se o: asus p5pl2 intel 945 P4 630 64bit HT 775 2 x kingmax ddr2 512mb saphire radeon x1300 512mb ddr maxtor 160gb s-ata 2 cooler master 430 W atx2 MOLIM VAS RECITE ŠTO DA RADIM? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
e da mogu samo jos napomenuti da maticna daje struju sto vidim po misu i tastaturi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7 |
Premium
|
nope, ništa mislim suze mi idu na oci u ovom trenutku kad dolazim do zakljucka da ploca ne radi tj. da je pokvarena kupio sam ju u linksu i to sam prvo uzeo drugu na kojoj je pisalo u nazivu "ddr2" a ja lakovjeran nisam gledao, dodem doma i skuzim da je chipset 915 intelov koji nije ni prismrdio ddr2 i danas mi daju ovu i tako sam sretan bio da cu napokon spojit sve i sad ovak pa mislim katastrofa ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
A ništa, izvadi sve na stol pa ponovno.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Probaj sve spojiti van kucista, samo najosnovnije, znaci proc i hladnjak te napajanje, pa vidi ako ce krenit, da slucajno namas kontakt izmedju kucista i mbo. Vadi van.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Daj zvadi sve van i probaj vani upaliti...moze bit da ti je negdje kontakt pa da te hebe... Van na stol, spojit power_on nekak i probat upalit... EDIT: Jelc i Nino me pretekli ![]()
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma šarafcigerom spoji dva pina za paljenje na ploči, a onda isto tako kresni napajanje...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Makni Power On konektor s pripadajućih pinova i sa šrafcigerom dodirni Power On pinove. EDIT: domy_os me pretekel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
evo ga probao sam izvadio sam sve kablove, skinuo plocu iz kucista i stavio ju u njenu kutiju, spojio napajanje i power on gumb samo... nista... cooler samo trzne kao da ce krenuti i to je to, ne moze se reci ni da je krenuo pa stao.. samo trzne... par puta probao, pokusao i s drugim napajanjem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
probo i to štanga oni stvarno nisu normalni u utorak sam kupovinu obavio cetvrtak je navecer ja jos uvijek nemam nista, a posao ceka s tim da, naravno, sutra radim cijeli dan i navecer izmozden cu opet doci doma, slagati komp, postavljati vindouze... ako dobim plocu sutra dakako.. u biti, dobit cu ju... ne...bat cu im se majke nedaju li mi novu plocu istog trena... boze mili, a ja se pitao kako to da su tak jeftini |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Zakaj šarafcigerom, može se samo na kratko običnim jumperom...mat-da nisi nekaj zeznuo kad si stavljao proc??? Probaj i clear CMOS-a, makar sumnjam da je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
mi smo ti onlajn cjelu noc ![]() uglavnom ja bi sve stavio na stol i pikno proc jedan keks meme grafu i pukno da vidis oce doci do biosa ako oce onda sve postekas i provjeris oce li sada . Ako oce onda kada ces staviti maticnu gledaj na to da nema kontakta negdje i to je to ![]()
![]() |
#20 |
Premium
|
evo sada sam probao samo osnovno => proc, cooler i napajanje ( i ploca naravno LOL) - nista, cooler trzne i to je to, kraj price ali cijelo vrijeme mi lampica na ploci uredno signalizira da je pod naponom :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
što se tiče proca, nisam imao kaj zeznut... iako sam ih stavio vec jako puno do sad jos uvijek svaki put sliku pogledam, jer se s tim ne za...ava... tako da nije moglo biti krivo, lijepo sam ga polozio i stegnuo, stavio cooler, rame, grafu, disk, drive, napajanje, gumbice... i nece.. i stim se *ebem od 18 sati.. nebiste voljeli biti u kozi onom u linksu sutra u jutarnjoj smjeni vjerujte mi |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma ovo smrdi il na napajanje il na ploču, a budući da si već probao drugo napajanje onda ploča ne valja.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Stavi samo jedan "keks" memorije...
![]() |
#25 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
skuril si plocu... inace,kad uzimas kod njih maticnu,uvijek zamoli da ti preflashaju Bios,pomaze u 90 % slucajeva... zamijeni za drugu al inzistiraj na flashu biosa....ja sam jednom mjenjal 3 ploce dok smo skuzili da bez flashanja mogu i cijeli lager ploca promjenit,jednostavno nisu prepoznavale proc.. onda covjek popi..,pocne nervozirat i prepikavat i puf... ploca se odazove duhu Manitua.. inace,voli se dogodit sa ovim 64bit procevima da zashlusaju i maticna gecrkne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() prije krepana ploča nego krepano napajanje,kad već vidiš da daje struju po mishi i tastaturi..u svakom slučaju,Links ponovno..ne čekaj ni dana..: bonker2 ma to šta danas prodaju je komaaa..ja kupio u hgshrottu pioneer i ni dva dana nije normalno pržio..sad očistio laser...i stavio firmware..nešto je bolja sada..shrott roba nam dolazi..katastrofa : nono : |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Bas ste optimisticni,ja sam 100% siguran da maticna radi jer se to i meni znalo dogadjat,fala bogu sam 11322312 puta vadio-stavljao u kuciste sve,ako ti ventovi trznu moze bit da je maticna crkla ali meni nikad,kod mene je uvijek negdje bio kontakt-previse,mozda si maticnu prejako zavidao za backplate kucista,i nadam se da si stavio iza nesto da pinovi ne dodiruju metal-aluminij kucista jer to isto zna hebat.
![]() |
#29 |
Premium
|
fakat sam više sam sebi dosadan i znam da ispadam ko totalan lejmer al fakat neznam MB NI8 SLI GR šljaka sve super samo kaj se zgasi nakon 10-15 sekundi mogucnost postoji da je pregorio procesor jucer ALI ja se iskreno nadam da nije u tome stvar, postoji li mozda nesto sto sam ispustio? atx oba su tu, memorija, graficka, proc je nutra s box coolerom... ne daje sliku grafa nikakvu |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Nabavi/posudi negde drugi procesor, pa probaj dal bu delalo. |
![]() |
![]() |
|
|