PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   grozan problem, molim pomoc! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34865)

mat 02.03.2006. 22:47

grozan problem, molim pomoc!

izazov za svakog hardwareaša... iskreno se nadam pomoći... :(
opisati ću problem od samog početka do kraja

-otvorio sam novo kučište
-stavio u njega maticnu plocu
-stavio procesor u maticnu
-stavio box cooler i spojio ga na maticnu
-stavio napajanje u kuciste
-spojio oba atx kabla s plocom
-stavio graficku karticu u njen pci-e slot
-stavio hdd, spojio ga na data kabel i napajanje
-stavio 2. hdd, spojio ga na data kabel i napajanje
-stavio dvd drive, spojio ga na cd audio, data kabel i napajanje
-stavio ram
-spojio tipkala kako treba spojiti
-na graficku prikljucio monitor
-spojio mis i tipkovnicu
-spojio napajanje
-stisnuo gumb

NE ZELI SE UPALITI
ovo gore je SVAKA STVAR koju sam napravio, dakle nista nisam napisao vise, NI MANJE

radi se o:

asus p5pl2 intel 945
P4 630 64bit HT 775
2 x kingmax ddr2 512mb
saphire radeon x1300 512mb ddr
maxtor 160gb s-ata 2
cooler master 430 W atx2

MOLIM VAS RECITE ŠTO DA RADIM? :(

mat 02.03.2006. 22:49

e da mogu samo jos napomenuti da maticna daje struju sto vidim po misu i tastaturi

tutix 02.03.2006. 22:54

provjeri žice od tipkala još jedanput kako su spojene na matičnu

mat 02.03.2006. 23:04

ako je gumb od "power on" dobro spojen, ja ga stisnem, on se mora upalit
nema veze ako ni jednu drugu diodu i restart gumb nisam spojio, jel tako?

mat 02.03.2006. 23:12

da sam primjerice procesor krivo stavio u socket, ventilator od napajanja i cooler bi se svejedno pokrenuli jel tako?

tutix 02.03.2006. 23:20

cooler i ventilator bi se pokrenuli to je istina, ali mislio sam reć da si možda zabunom obrnuo, zna se dogodit, al spoji i ostale gumbove najsigurnije ti je...

mat 02.03.2006. 23:24

nope, ništa
mislim suze mi idu na oci u ovom trenutku kad dolazim do zakljucka da ploca ne radi tj. da je pokvarena
kupio sam ju u linksu i to sam prvo uzeo drugu na kojoj je pisalo u nazivu "ddr2" a ja lakovjeran nisam gledao, dodem doma i skuzim da je chipset 915 intelov koji nije ni prismrdio ddr2
i danas mi daju ovu i tako sam sretan bio da cu napokon spojit sve i sad ovak pa mislim katastrofa :( :( :(

mat 02.03.2006. 23:29

dajte ljudi ako imate neku ideju jos da sam nesto zaboravio napraviti pliiiiiiiiiiiiiiz

Jelc 02.03.2006. 23:35

A ništa, izvadi sve na stol pa ponovno....

nino 02.03.2006. 23:35

Probaj sve spojiti van kucista, samo najosnovnije, znaci proc i hladnjak te napajanje, pa vidi ako ce krenit, da slucajno namas kontakt izmedju kucista i mbo. Vadi van.

Vuco 02.03.2006. 23:37

Daj zvadi sve van i probaj vani upaliti...moze bit da ti je negdje kontakt pa da te hebe...

Van na stol, spojit power_on nekak i probat upalit...

EDIT: Jelc i Nino me pretekli :D

mat 02.03.2006. 23:43

kolko dugo ste jos online? :)

domy_os 02.03.2006. 23:47

Ma šarafcigerom spoji dva pina za paljenje na ploči, a onda isto tako kresni napajanje...

McG 02.03.2006. 23:49

Makni Power On konektor s pripadajućih pinova i sa šrafcigerom dodirni Power On pinove.
EDIT: domy_os me pretekel:)

mat 03.03.2006. 00:13

evo ga probao sam
izvadio sam sve kablove, skinuo plocu iz kucista i stavio ju u njenu kutiju, spojio napajanje i power on gumb samo... nista... cooler samo trzne kao da ce krenuti i to je to, ne moze se reci ni da je krenuo pa stao.. samo trzne... par puta probao, pokusao i s drugim napajanjem...

mat 03.03.2006. 00:14

cekaj cekaj daj poblize objasnite ovo s pinovima i šarfcigerom

mat 03.03.2006. 00:22

probo i to
štanga
oni stvarno nisu normalni
u utorak sam kupovinu obavio
cetvrtak je navecer ja jos uvijek nemam nista, a posao ceka
s tim da, naravno, sutra radim cijeli dan i navecer izmozden cu opet doci doma, slagati komp, postavljati vindouze... ako dobim plocu sutra dakako.. u biti, dobit cu ju... ne...bat cu im se majke nedaju li mi novu plocu istog trena... boze mili, a ja se pitao kako to da su tak jeftini

Jelc 03.03.2006. 00:23

Zakaj šarafcigerom, može se samo na kratko običnim jumperom...mat-da nisi nekaj zeznuo kad si stavljao proc???
Probaj i clear CMOS-a, makar sumnjam da je to.

Codiac 03.03.2006. 00:23

mi smo ti onlajn cjelu noc :D

uglavnom ja bi sve stavio na stol

i pikno proc jedan keks meme grafu i pukno da vidis oce doci do biosa ako oce onda sve postekas i provjeris oce li sada .
Ako oce onda kada ces staviti maticnu gledaj na to da nema kontakta negdje i to je to :)

mat 03.03.2006. 00:30

evo sada sam probao samo osnovno => proc, cooler i napajanje ( i ploca naravno LOL) - nista, cooler trzne i to je to, kraj price
ali cijelo vrijeme mi lampica na ploci uredno signalizira da je pod naponom :/

mat 03.03.2006. 00:49

što se tiče proca, nisam imao kaj zeznut... iako sam ih stavio vec jako puno do sad jos uvijek svaki put sliku pogledam, jer se s tim ne za...ava... tako da nije moglo biti krivo, lijepo sam ga polozio i stegnuo, stavio cooler, rame, grafu, disk, drive, napajanje, gumbice... i nece.. i stim se *ebem od 18 sati..
nebiste voljeli biti u kozi onom u linksu sutra u jutarnjoj smjeni vjerujte mi

mat 03.03.2006. 00:49

besides, i bez proca se cooler MORA zavrtjet ne

domy_os 03.03.2006. 01:47

Ma ovo smrdi il na napajanje il na ploču, a budući da si već probao drugo napajanje onda ploča ne valja.

piNheaD 03.03.2006. 02:51

Stavi samo jedan "keks" memorije...

mitzek 03.03.2006. 07:32

skuril si plocu...

inace,kad uzimas kod njih maticnu,uvijek zamoli da ti preflashaju Bios,pomaze u 90 % slucajeva...

zamijeni za drugu al inzistiraj na flashu biosa....ja sam jednom mjenjal 3 ploce dok smo skuzili da bez flashanja mogu i cijeli lager ploca promjenit,jednostavno nisu prepoznavale proc.. onda covjek popi..,pocne nervozirat i prepikavat i puf... ploca se odazove duhu Manitua..
inace,voli se dogodit sa ovim 64bit procevima da zashlusaju i maticna gecrkne...

mat 03.03.2006. 14:35

yep, skurio sam ju pa sam sinoc dok sam cupao sve na stol pa nazad jos uspio i pin s...bat i ne priznaju mi garanciju... idem danas po istu u bing, samo se nadam da nije proc otiso :( :( :(

thedream 03.03.2006. 16:45

prije krepana ploča nego krepano napajanje,kad već vidiš da daje struju po mishi i tastaturi..u svakom slučaju,Links ponovno..ne čekaj ni dana..: bonker2
ma to šta danas prodaju je komaaa..ja kupio u hgshrottu pioneer i ni dva dana nije normalno pržio..sad očistio laser...i stavio firmware..nešto je bolja sada..shrott roba nam dolazi..katastrofa : nono :

Thoroughbred B 03.03.2006. 16:58

Bas ste optimisticni,ja sam 100% siguran da maticna radi jer se to i meni znalo dogadjat,fala bogu sam 11322312 puta vadio-stavljao u kuciste sve,ako ti ventovi trznu moze bit da je maticna crkla ali meni nikad,kod mene je uvijek negdje bio kontakt-previse,mozda si maticnu prejako zavidao za backplate kucista,i nadam se da si stavio iza nesto da pinovi ne dodiruju metal-aluminij kucista jer to isto zna hebat.

mat 04.03.2006. 01:01

fakat sam više sam sebi dosadan i znam da ispadam ko totalan lejmer al fakat neznam
MB NI8 SLI GR
šljaka sve super
samo kaj se zgasi nakon 10-15 sekundi
mogucnost postoji da je pregorio procesor jucer
ALI
ja se iskreno nadam da nije u tome stvar, postoji li mozda nesto sto sam ispustio? atx oba su tu, memorija, graficka, proc je nutra s box coolerom... ne daje sliku grafa nikakvu

McG 04.03.2006. 01:08

Nabavi/posudi negde drugi procesor, pa probaj dal bu delalo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:46.