|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() Evo u utorak mi bratić dopeljal komp da mu reinstalliram windouze i to od virusa počistim. I ja to sve sprištekao i upalio kad ono komp radi, a slike na monitoru nema, tj. monitor je u standby modu kao i kad je računalo gašeno. Dosad sam probal ove metode: Probal sam s još 3 grafe - 0bodova 2 Napajanja - 0bodova Reset Bios - 0bodova Monitor sigruno nije jer ja upravo s njega pišem, a jučer sam sklapao još jedan komp i na njemu je normalno bila slika kao i na svakom dosad. E sad trebam help. Hvala : cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
hard ili vjerojatnije grafara |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
@baterija - pa isprobal sam 3 grafičke kartice koje rade na ostalim računalima, jedino ako nije do AGP porta? @pava - uopće nema slike, za ono kad nestane prilikom boota to znam, treba u safe modu onu Enable VGA opciju uključit al ja nemam uopće slike... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
onda maticna najvjerojatnije kazes resetirao si bios probao s drugom grafom nemas bipova neznam sta bi drugo moglo biti |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
smrdi na matičnu tak ej i meni bilo , nikakva slika na ekranu , nikakvo pistanje ispalo je da je skurena maticna bila + skurena zvucni i oni mali pederski zvucnici na maticnoj pa nie mogla pistat |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
AKA Vitez
Datum registracije: Jan 2006
|
Probaj sa PCI grafuljom, samo primary HDDom (bez ROMova) i makni floppy. Cisto da eliminiras te gluposti, to nije neki posao. Nadalje prebaci RAMe u drugi slot (i stavi druge RAMe ak imas) i provjeri dal je cooler dobro sjeo na proc. I na kraju prebaci proc u konfu koja ziher radi i tamo ga testiraj. Meni se taj problem desavao u 3 slucaja: RAMi sa prenisko postavljenim latencijama (sto je reset CMOSa uvijek sredio, pa vjerojatno nije to), skureni proc (sj sam 2 u zadnjih mjesec i pol, pa znam kaj pricam) i skurena maticna. Pretpostavljam da to zgleda ovak: ventovi se zavrte, cujes HDD kak zakrci, ROM se zavrti, no nema onaj "bip" neposredno prije slike i POSTanja. Ak je tak onda mislim da je proc ili maticnjak. Ak sve eliminiras uvijek mozes do Bubbe na dijagnostiku BIOS chipa. Koja maticna je u pitanju i dal ima neku dijagnostiku (LED lampice, LED display codova, proizvodi kakve zvukove)?
![]() |
#9 |
Premium
|
Matična je neka šroteks, čini mi se da ECS, nema ni led lampica ni kodova a ni beepovi se ne čuju, danas ću isprobat jednu od ovih tvojih teorija. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
nema kaj biti ni hard ni optika ni floppy ni niš drugo osim ploče/biosa na ploči ili procesora... to troje provjeri |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
AKA Vitez
Datum registracije: Jan 2006
|
@mat - ali to troje provjeri za 5min, pa je bar siguran da nije u tome stvar. Bilo je cudnih problema kod ljudi zbog IDE kablova. No slazem se s tobom, najvise zvuci kao BIOS/MBO/CPU problem...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|