PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   *Problem s slikom* (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=37157)

Tommek 08.04.2006. 18:40

*Problem s slikom*

Evo u utorak mi bratić dopeljal komp da mu reinstalliram windouze i to od virusa počistim. I ja to sve sprištekao i upalio kad ono komp radi, a slike na monitoru nema, tj. monitor je u standby modu kao i kad je računalo gašeno.
Dosad sam probal ove metode:

Probal sam s još 3 grafe - 0bodova
2 Napajanja - 0bodova
Reset Bios - 0bodova

Monitor sigruno nije jer ja upravo s njega pišem, a jučer sam sklapao još jedan komp i na njemu je normalno bila slika kao i na svakom dosad. E sad trebam help.

Hvala

: cheers2

baterija 08.04.2006. 18:43

hard ili vjerojatnije grafara

pava 08.04.2006. 18:45

Citiraj:

Autor Tommek
Evo u utorak mi bratić dopeljal komp da mu reinstalliram windouze i to od virusa počistim. I ja to sve sprištekao i upalio kad ono komp radi, a slike na monitoru nema, tj. monitor je u standby modu kao i kad je računalo gašeno.
Dosad sam probal ove metode:

Probal sam s još 3 grafe - 0bodova
2 Napajanja - 0bodova
Reset Bios - 0bodova

Monitor sigruno nije jer ja upravo s njega pišem, a jučer sam sklapao još jedan komp i na njemu je normalno bila slika kao i na svakom dosad. E sad trebam help.

Hvala

: cheers2

kaj uopce nema slike ili samo poslje buta?

Tommek 08.04.2006. 18:49

@baterija - pa isprobal sam 3 grafičke kartice koje rade na ostalim računalima, jedino ako nije do AGP porta?

@pava - uopće nema slike, za ono kad nestane prilikom boota to znam, treba u safe modu onu Enable VGA opciju uključit al ja nemam uopće slike...

pava 08.04.2006. 18:54

onda maticna najvjerojatnije kazes resetirao si bios probao s drugom grafom nemas bipova neznam sta bi drugo moglo biti

Hrvoje xyz 08.04.2006. 19:11

smrdi na matičnu
tak ej i meni bilo , nikakva slika na ekranu , nikakvo pistanje
ispalo je da je skurena maticna bila + skurena zvucni i oni mali pederski zvucnici na maticnoj pa nie mogla pistat

pava 08.04.2006. 19:24

Citiraj:

Autor Hrvoje xyz
smrdi na matičnu
tak ej i meni bilo , nikakva slika na ekranu , nikakvo pistanje
ispalo je da je skurena maticna bila + skurena zvucni i oni mali pederski zvucnici na maticnoj pa nie mogla pistat

to je od groma ili ti divlja napon?

m@tthew 08.04.2006. 19:39

Probaj sa PCI grafuljom, samo primary HDDom (bez ROMova) i makni floppy. Cisto da eliminiras te gluposti, to nije neki posao.

Nadalje prebaci RAMe u drugi slot (i stavi druge RAMe ak imas) i provjeri dal je cooler dobro sjeo na proc.
I na kraju prebaci proc u konfu koja ziher radi i tamo ga testiraj.
Meni se taj problem desavao u 3 slucaja: RAMi sa prenisko postavljenim latencijama (sto je reset CMOSa uvijek sredio, pa vjerojatno nije to), skureni proc (sj sam 2 u zadnjih mjesec i pol, pa znam kaj pricam) i skurena maticna. Pretpostavljam da to zgleda ovak: ventovi se zavrte, cujes HDD kak zakrci, ROM se zavrti, no nema onaj "bip" neposredno prije slike i POSTanja.
Ak je tak onda mislim da je proc ili maticnjak. Ak sve eliminiras uvijek mozes do Bubbe na dijagnostiku BIOS chipa.

Koja maticna je u pitanju i dal ima neku dijagnostiku (LED lampice, LED display codova, proizvodi kakve zvukove)?

Tommek 08.04.2006. 19:44

Matična je neka šroteks, čini mi se da ECS, nema ni led lampica ni kodova a ni beepovi se ne čuju, danas ću isprobat jednu od ovih tvojih teorija. Pozdrav

mat 08.04.2006. 19:48

nema kaj biti ni hard ni optika ni floppy ni niš drugo osim ploče/biosa na ploči ili procesora... to troje provjeri

m@tthew 09.04.2006. 01:08

@mat - ali to troje provjeri za 5min, pa je bar siguran da nije u tome stvar. Bilo je cudnih problema kod ljudi zbog IDE kablova. No slazem se s tobom, najvise zvuci kao BIOS/MBO/CPU problem...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:46.